REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Muzica poate transforma creierul

Muzica poate transforma creierul

Ai nevoie de putina incurajare? De ajutor ca sa adormi? Vrei sa te concentrezi mai bine la munca? Poti apela la muzica pentru fiecare dintre aceste probleme. Cercetarile din ultimul deceniu arata ca muzica, ritmul si versurile cantecelor pot infrumus

Ai nevoie de putina incurajare? De ajutor ca sa adormi? Vrei sa te concentrezi mai bine la munca? Muzica te poate ajuta cu fiecare dintre aceste probleme. Cercetarile din ultimul deceniu arata ca muzica, ritmul si versurile cantecelor ne pot infrumuseta si imbogati viata de zi cu zi. Iata cum te poate ajuta un cantec bun sa-ti duci pana la capat sarcinile zilnice.

Reduce stresul

Muzica alunga stresul! Multi dintre noi ne confruntam zilnic cu stari de incordare fizica si stres emotional si probabil muzica nu este primul lucru care ne vine in gand cand vrem sa ne relaxam.

Insa cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal, care au condus o meta-analiza asupra unor studii despre relatia dintre muzica si sanatate, au concluzionat ca muzica amelioreaza semnificativ stresul prin scaderea nivelului de cortizol, hormonul de stres. Muzica poate calma copiii din sala de urgenta a sectiei de pediatrie si poate reduce anxietatea pacientilor care urmeaza sa intre in operatie, chiar mai bine decat o fac analgezicele.

Muzica poate fi folosita in scopuri terapeutice si acasa.

Cea mai potrivita muzica antistres are putine cuvinte sau deloc si un ritm lent, de 60 de batai pe minut.

Pentru un somn odihnitor, asculta muzica timp de 30-45 de minute inainte de culcare pentru a ajuta corpul sa se relaxeze.

Te ajuta sa procesezi mai bine tristetea

De ce ascultam muzica atunci cand suntem tristi? Raspunsul nu este unul atat de simplu, dar este foarte interesant.

muzica poate transforma creierul

Un studiu din 2014 publicat in PLoS One a monitorizat reactiile emotionale complexe ale oamenilor cand acestia ascultau muzica trista si au descoperit ca sentimentele de nostalgie, pace si compasiune au aparut dupa experienta muzicala (participantii au declarat ca au simtit aceste sentimente mai intens decat tristetea). Cercetatorii au descoperit ca muzica trista ii ajuta pe oameni sa fie mai empatici fata de altii si sa isi proceseze propria tristete intr-un mod mai productiv.

Cand te mai simti trist si singur, incearca sa asculti o muzica lenta, linistita, cu versuri triste si da-ti frau liber emotiilor. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine si mai impacat si vei avea o perspectiva mult mai echidistanta asupra lucrurilor.

Da energie

Muzica este deseori folosita in sala de gimnastica pentru a mentine ritmul exercitiilor. Si stim ca exista melodii pe care, atunci cand le auzi, parca nu poti ramane pe scaun, trebuie sa te ridici sa dansezi! Se pare ca muzica potrivita poate influenta atitudinea mentala si performanta sportiva.

Un tempo rapid, de 160 de batai pe minut, mareste energia in timpul unui antrenament sportiv.

In ceea ce priveste rezistenta, oamenii de stiinta considera ca un ritm rapid si niste versuri cu mesaj puternic pot distrage atentia de la oboseala antrenamentului, facand sportivii sa-si forteze cat mai mult limitele. (E bine, insa, sa-ti asculti si corpul si sa faci pauzele necesare atunci acesta ti le cere!)

Imbunatateste puterea de concentrare

Daca vrei o muzica pentru a te concentra mai bine la munca - nu trebuie decat sa o gasesti pe cea potrivita! "Business Insider" ofera cateva sfaturi inn acest sens:

Prima conditie in alegerea muzicii care sa-ti influenteze starea de spirit este sa rezoneze cu tine. Muzica trebuie sa reflecte propria ta personalitate si sa se plieze pe starea ta interioara.

Ce fel de muzica da rezultate la tine? Scrie-ne in comentariile de mai jos, aici invatam impreuna!

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/change-your-brain-with-music.html

#creier #energie #insomnie #muzica #reducerea stresului #stres #terapie

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 obiceiuri esentiale pentru a fi mai putin stresat
Afla ce tipar de gandire negativa te caracaterizeaza si cum il poti depasi
13 alimente pentru imbunatatirea memoriei, a functiei creierului si a vederii

Ce spun cititorii despre "Muzica poate transforma creierul"

Mariana18 June 2017 12:44Raspunde

Muzica pe care o ador https://youtu.be/Do3dIXWLrXA https://youtu.be/N8yVAGXb2Ac

Ionescumihaela1951@yahoo.com17 June 2017 13:10Raspunde

Muzica simfonica m a scos din multe accese de depresie... dar ascult din copilarie...am practicat canto clasic...iar acum la batrinete am bucuria de a cita doar prin ascultare.Nu e valabil oricind acest sport.Nu stiu cauzele ptr care numai uneori imi vine dorul de muzica

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101