Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 7 motive pentru a consuma mai mult magneziu

7 motive pentru a consuma mai mult magneziu

Magneziul este al patrulea mineral ca prezenta in corp si este "responsabil" de culoarea verde a plantelor si legumelor verzi. Putini oameni apreciaza insa, pe deplin, importanta acestui mineral miraculos. Descopera 7 motive pentru care e bine sa consumi mai multe plante bogate in magneziu.

Proiectul genomului uman arata ca 3,751 de proteine umane au locuri de legare pentru magneziu. Si pana acum stim ca magneziul activeaza peste 350 de procese biochimice in corp, asigurand functionarea in conditii optime a acestuia.

Plantele sunt verzi datorita moleculei ce capteaza lumina, clorofila, care are o asemanare izbitoare cu hemoglobina umana (cu diferenta ca aceasta contine in mijloc un atom de fier si nu de magneziu care leaga oxigenul).

7 motive pentru care e bine sa consumi mai multe plante bogate in magneziu

1. Previne migrenele

Conform unor statistici efectuate de specialisti neurologi si experti in migrene, unul din cinci occidentali sufera in fiecare an de o forma de migrena. O persoana din 25 va suferi de dureri de cap cel putin 15 zile pe luna. Aceste atacuri debilitante includ dureri acute de cap in special pe o parte, insotite cu pulsatii si sensibilitate la lumina si sunet. Pot fi insotite si de congestie nazala, gandire incetosata si greata.

Intr-un studiu efectuat pe 133 de pacienti cu migrena, suplimentarea cu 500 mg oxid de magneziu timp de doar 12 saptamani a imbunatatit semnificativ frecventa si severitatea migrenelor.

Iar un studiu dublu orb, controlat cu placebo, efectuat de Kaiser Permanente, a aratat ca suplimentarea cu magneziu a redus semnificativ numarul de zile la copiii care sufera de migrene.

2. Reduce mortalitatea cardiaca

Un studiu din revista Arterioscleroza a aratat ca persoanele cu nivel scazut de magneziu au sanse de doua ori mai mari sa moara de o boala de inima. Si au de sapte ori mai mari sanse sa moara din alte motive.

3. Este benefic pentru diabetici

Carenta de magneziu este des intalnita la diabeticii de tip 2, mai ales la cei cu neuropatie sau o boala coronariana. Un studiu efectuat la Harvard a descoperit ca diabeticii care au luat 320 mg de magneziu timp de 16 saptamani si-au imbunatatit semnificativ nivelul de zahar din sange, precum si al colesterolului HDL (bun).

4. Amelioreaza simptomele fibromialgiei

Un studiu dublu orb, controlat cu placebo, efectuat la Universitatea din Texas a aratat ca malatul de magneziu imbunatateste durerea si slabiciunea la bolnavii de fibromialgie.

5. Reduce riscul de cancer la colon

Studiile epidemiologice asociaza nivelul scazut de magneziu cu rate mai ridicate de cancer colorectal. Iar o meta-analiza din China confirma ca un consum mai mare de magneziu este asociat cu un risc mai scazut de cancer colorectal si mai ales de cancer la colon.

Cercetatorii chinezi au analizat opt studii prospective care au inclus 338.979 de participanti. Rezultatele lor, publicate in Revista Europeana de Nutritie Clinica, arata ca cel mai ridicat consum mediu de magneziu este asociat cu o reducere de 11% a riscului de cancer colorectal comparativ cu cel mai scazut consum mediu.

In plus, cu fiecare 50 mg de magneziu in plus consumat pe zi, cancerul la colon s-a redus cu 7%.

O meta-analiza anterioara efectuata de Colegiul Imperial din Londra si Universitatea Wageningen a aratat ca fiecare 100 de grame de magneziu in plus consumata a determinat o reducere a riscului de cancer colorectal cu pana la 13%.

6. Intareste oasele

Studiile arata ca exista o legatura semnificativa intre densitatea osoasa si nivelul de magneziu. Insa, continutul de magneziu in oase scade odata cu varsta. Pe langa aceasta, zaharul si alcoolul contribuie la pierderea de magneziu prin urina.

Magneziul ajuta calciul sa intareasca oasele, dar nu numai atat. Acesta stimuleaza hormonul calcitonina, extragand calciul din sange si din tesuturile moi si reintroducandu-l in oase. Prea mult calciu in sange si in tesuturi duce la cresterea riscului de artrita, atac cardiac si pietre la rinichi, precum si la osteoporoza.

Un consum mai mare de magneziu scade necesarul de calciu recomandat de specialisti, respectiv de 1.200 mg pe zi. Un studiu din Revista americana de nutritie clinica arata ca o crestere a magneziului si o scadere corespunzatoare a calciului pana la 500 mg pe zi a fost suficienta pentru a mari densitatea osoasa.

7. Reduce semnele sindromului metabolic

Cercetatorii mexicani au analizat efectele suplimentelor cu magneziu administrate oral la persoanele clasificate de ei drept "normo ponderalii cu obezitate metabolica" (NOM).

Persoanele NOM au un indice corporal sub 25, care este considerat un indice de masa corporala normala, insa au in acelasi timp hiperinsulinemie sau rezistenta la insulina, un nivel ridicat de trigliceride si tensiune ridicata. Prin urmare, aceste persoane au un risc mai mare de dezvoltare a unor boli cardiovasculare si diabet.

Cercetatorii au studiat 47 persoane NOM cu niveluri de magneziu scazut. Intr-un studiu randomizat dublu-orb controlat cu placebo, un grup a primit zilnic o solutie cu 30 ml de magneziu (echivalentul a 382 mg). Grupul de control a primit 30 ml de placebo.

Rezultatele au fost publicate in Arhivele Cercetarii Medicale. Dupa numai 4 luni, markerii de sindrom metabolic erau semnificativ mai redusi in grupul care luase magneziu. Si-au redus presiunea sistolica cu 2.1 puncte si cea diastolica cu 3.8 puncte. Nivelul de glucoza din sange pe stomacul gol a scazut cu 12.3 puncte, iar trigliceridele au scazut pana la 47.4%.

magneziu

Sursa foto : https://goo.gl/CWoB2d

Magneziul mai are si alte efecte benefice

Simptomele carentei de magneziu includ constipatia si alte probleme digestive, un nivel scazut de energie si dereglari ale ciclului menstrual si sanatatii reproductive, precum si migrene.

Magneziul ajuta si la relaxarea corpului in caz de incordare, tensiune, ticuri, spasme, crampe si rigiditate. Contribuie la prevenirea acumularii de placa la nivelul dintilor, inimii si arterelor, si chiar la nivelul creierului.

Doza recomandata de magneziu este de 420 mg pentru barbati si 320 mg pentru femei. Insa se estimeaza ca in occident 80% - 90% dintre persoane au carente de magneziu. Studiile arata ca 68% dintre femei nu consuma doza recomandata de magneziu, in timp ce 20% nu consuma nici jumatate din doza recomandata.

In plus, utilizarea contraceptivelor, diureticelor si laxativelor orale pot agrava carenta existenta.

Carenta de magneziu este destul de usor de remediat prin regimul alimentar. Una dintre sursele cele mai bogate in magneziu este ciocolata cruda de foarte buna calitate. Ciocolata neagra are un uimitor continut de 176 mg de magneziu la o tableta de 100 gr. De fapt, cand ai pofta de ciocolata este posibil ca organismul sa-ti semnalizeze o lipsa de magneziu.

Alte alimente bogate in magneziu sunt:

Suplimentele cu magneziu sunt si ele disponibile sub diferite forme printre care oxid, citrat, carbonat, aspartat si lactat. Oxidul de magneziu este cel mai ieftin, dar si cel mai greu de absorbit de corp. Citratul de magneziu ajuta in cazul constipatiei. Glicinatul de magneziu este o optiune mai buna daca incerci sa eviti efectul laxativ.

Unele persoane nu pot absorbi cu usurinta magneziul sub forma de suplimente. Cei cu o dieta bogata in fibre, de exemplu, nu pot absorbi prea mult magneziu. Iar diureticele, antibioticele sau inhibatorii refluxului gastric pot interfera cu absorbtia de magneziu.

Pentru o mai buna absorbtie, se poate folosi clorura de magneziu, sau formula numita iMCH, care se poate aplica pe piele. A fost denumita cea mai eficienta forma de magneziu pentru detoxifierea celulara si curatarea tesuturilor. Este disponibila sub forma de ulei. Se poate aplica direct pe piele sau se pot chiar inmuia picioarele in ea. Magneziul lichid trece de intestine si este absorbit direct de tesuturi.

 

 

SURSE

https://www.consumerlab.com/reviews/magnesium-supplement-review/magnesium/

http://www.healthcentral.com/medications/r/medications/magnesium-chloride-oral-10702

http://www.ancient-mineral s.com/products/

http://www.greenmedinfo.com/blog/7-reasons-get-more-magnesium - magneziu

#calciului #fibre naturale #magneziu #studiu #verde

Ce au mai parcurs alti cititori...

Vrei sa traiesti mai mult cu 9 ani?
Studiu: patru nuci braziliene, o data pe luna, reduc colesterolul mai mult decat o fac medicamentele
Consumul regulat de spanac reduce riscul de cancer ovarian si de prostata
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101