Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Consumul regulat de spanac reduce riscul de cancer ovarian si de prostata

Consumul regulat de spanac reduce riscul de cancer ovarian si de prostata

Multe alimente sunt extraordinare cand vine vorba de capacitatea de a preveni cancerul, iar unele studii arata ca spanacul este una dintre acestea. Iata ce spun studiile.

Consumul de alimente nesanatoase are consecinte mai putin fericite, obezitatea, boli de inima sau chiar cancer. Alte alimente te ajuta sa eviti aceste riscuri intarind in acelasi timp capacitatea naturala a corpului de a se proteja impotriva diverselor boli si chiar a cancerului. De fapt, multe alimente sunt extraordinare cand vine vorba de capacitatea de a preveni cancerul, iar unele studii arata ca spanacul este una dintre acestea.

Primăvară Verde Vie blog

Mai multe studii recente au asociat compusii puternici ai spanacului cu ceva mai mult decat puterea musculara. Desi Popeye a contribuit la popularitatea plantei ca aliment nutritiv si care da forta, nu ne-a spus si ca poate fi folosita in prevenirea si tratarea cancerului.

Conform site-ului NaturalNews, un studiu efectuat de Centrul Medical de la Harvard a gasit o corelatie intre aportul de flavonoide si scaderea riscului de cancer ovarian. Din cele 67.000 de femei urmarite pe o durata de 14 ani, cele cu aportul cel mai mare de flavonoide (prezente in concentratie mare in spanac) au prezentat cu 40% mai putine sanse de a dezvolta cancer ovarian—o boala care a facut 15.000 de victime printre femei in occident in 2004, in ciuda sumelor imense cheltuite anual pentru combaterea bolii.

Acelasi studiu de la Harvard a identificat si apigenina ca flavanoida cu proprietati puternice de combatere a cancerului ovarian. Concentratia cea mai mare de apigenina se regaseste in spanac si patrunjel, dar si in tulpina de telina.

Spanacul ofera beneficii similare si pentru sanatatea prostatei. Un studiu publicat in Revista de Nutritie a descoperit ca o carotenoida denumita neoxantina induce moartea celulara la cancerul de prostata. Totodata, aceasta previne si reproductia celulelor canceroase. Numai anul acesta se estimeaza ca peste 238.000 de barbati in occident vor fi diagnosticati cu cancer la prostata, dintre care 30.000 vor muri.

spanacul 1

Sursa foto : https://goo.gl/bcfDSO

Si daca nu e suficient ca ajuta in prevenirea cancerului ovarian si la prostata - exista dovezi care arata ca spanacul protejeaza si contra cancerului la san.

Dupa cum scrie site-ul Natural News:

 “Cercetatorii de la Institutul National de Stiinte pentru Sanatatea Mediului  din SUA au analizat corelatia dintre riscul de cancer la san si regimurile alimentare bogate in beta caroten si vitamina A. Acestia au descoperit ca un consum de spanac si morcovi de cel putin doua ori pe saptamana, in comparatie cu niciun consum, este asociat cu o rata de risc de 56%. Acest lucru inseamna ca riscul de dezvoltare a cancerului la san este cu 44% mai redus la femeile care consuma spanac si morcovi. (Prevenirea si Indicatorii epidemiologici de cancer, Noiembrie, 1997)”

Nutrientii antioxidanti sunt importanti pentru limitarea reactiilor oxidative la nivelul celulelor, ceea ce poate favoriza dezvoltarea unor boli precum cea de inima sau cancerul. Adauga la aceste proprietati de combatere a cancerului si faptul ca spanacul este bun pentru vedere, mentinerea taliei si sanatatea creierului si obtii cu siguranta un superaliment. Consuma-l crud in salate, supe raw vegane si smoothie-uri verzi pentru a profita de cat mai multe din calitatile sale.

 

SURSE

http://naturalsociety.com/spinach-reduces-ovarian-prostate-cancer-risk/#ixzz3aeZHqVDy  - spanacul

#dieta #peristaltism #prostata #spanac #studiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
7 motive pentru a consuma mai mult magneziu
Studiu: patru nuci braziliene, o data pe luna, reduc colesterolul mai mult decat o fac medicamentele

Ce spun cititorii despre "Consumul regulat de spanac reduce riscul de cancer ovarian si de prostata"

Cristina30 June 2019 16:00Raspunde

Bună. Cum rămâne cu oxalații din spanac, care nu sunt deloc puțini?

01 July 2019 14:24Raspunde

Bună, Cris, Este adevărat, spanacul conține oxalați însă aceștia pot fi reduși prin fierbere și preparare la aburi. În plus, ca aceștia să aibă efecte negative ar trebui un consum în exces de spanac. Ceea ce nu se întâmplă.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101