Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 70 de motive pentru a consuma semintele de in

70 de motive pentru a consuma semintele de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre, acizi grași Omega 3 și Omega 6, proteine și minerale, având numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea organismului nostru. Descoperă de ce ar trebui să consumi zilnic semințe de in, cum trebuie consumate și în ce cantități, pentru a beneficia la maximum de calitățile nutriționale ale acestora.

Stiinta este mai convingatoare ca niciodata: semintele de in merita sa fie pe primul loc pe lista celor mai eficiente alimente medicinale de pe pamant. Pentru doar cativa lei pe zi iti poti proteja organismul de zeci de afectiuni de sanatate care te pot costa si viata. 

Multi dintre noi suntem educati sa cuantificam valoarea nutritiva a alimentelor conform standardului promovat de autoritati, respectiv doza zilnica recomandata (DZR), concentrandu-ne pe cantitatile adecvate de carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine si minerale.

Cu toate acestea, insa, unii nutritionistii sunt de parere ca ar trebui sa luam mai mult in considerare calitatea alimentelor, nu cantitatea acestora. Occidentalii sunt printre populatiile cele mai obeze si subnutrite in acelasi timp de pe intreaga planeta.

Nu-i de mirare atunci ca murim pe capete de boli cardiace si cancer, care sunt cele mai frecvente (dar si cele mai usor de prevenit) cauze de moarte prematura.

Daca ai sti ca exista un superaliment care costa doar cativa lei pe zi si iti poate reduce nu doar riscul de moarte, ci si alte afectiuni care iti pot ameninta viata, ce ai face? Nu l-ai consuma? Vestea buna este ca acest superaliment chiar exista: fa cunostinta cu uimitoarele seminte de in, care au un potential nutritiv si medicinal in acelasi timp!

Cuprins

 

70 de motive pentru care sa consumi seminte de in zilnic 

seminte de in proprietarti

Sa admitem ca titlul articolului este putin exagerat. Nu ar fi fost suficiente cinci motive, sau poate unul singur, dar bun, pentru care e bine sa consumi semintele de in zilnic? In definitiv, exista milioane de oameni care iau aspirina zilnic doar pentru ca aceasta promite sa reduca riscul unei singure boli: atacul cardiac. O practica ce, intamplator, este cel putin suspecta si pentru care exista alternative mult mai eficiente, sigure si naturale.

 

Daca putem stabili valoarea profilactica a semintelor de in pentru o singura afectiune de sanatate, probabil ar fi suficient de convingatoare pentru majoritatea cititorilor ca sa o includa in alimentatia zilnica. Pentru cei mai sarguinciosi, care prefera sa citeasca singuri studiile si informatiile de prima mana, pot consulta baza de date la urmatorul link:  www.gflaxseedreenmedinfo.com/substance, unde pot gasi toate studiile despre potentialul imens al acestor seminte in prevenirea si/sau tratarea a pana la 70 de boli diferite.

7 proprietati vindecatoare ale semintelor de in

Iata principalele 7 beneficii uimitoare pentru sanatate ale semintelor de in, inclusiv rolul de prevenire si/sau vindecare a bolilor care reprezinta cauzele principale de deces, respectiv bolile cardiovasculare si cancerul:

  1. Pot vindeca arterele
  2. Contin estrogeni vegetali benefici
  3. Reduc mortalitatea cancerului la san cu peste 70%
  4. Protejeaza impotriva cancerului ovarian
  5. Protejeaza impotriva toxicitatii radiatiilor
  6. Dilata arterele
  7. Trateaza sindromul tunelului carpian

Pentru cei interesati sa obtina tot ce-i mai bun din semintele de in, insa nu sunt siguri cum trebuie consumate pentru a obtine acest lucru, iata raspunsul la cateva dintre cele mai frecvente intrebari.

Citeste si 10 beneficii ale seminţelor de in şi cum le poţi include în alimentaţia ta

 

Cum se consuma semintele de in? Intregi sau macinate? 

In primul rand, trebuie sa apreciem felul ingenios in care Mama Natura a proiectat samanta de in astfel incat sa-i protejeze pretiosul continut: acizii grasi polinesaturati, amino acizi si alte vitamine cu proprietati terapeutice puternice, insa foarte delicate. Ceea ce inseamna ca pot fi pastrate la frigider fara probleme.  De indata ce samanta este macinata si intra in contact cu aerul, lumina, fluctuatiile de temperatura din mediu, incepe sa se "strice", adica sa se oxideze si degradeze. De aceea multe persoane obisnuiesc sa o macine zilnic in rasnita de cafea pentru a profita la maximum de proprietatile sale. E o idee buna,  insa nu toata lumea are timpul necesar, caz in care se pot achizitiona si seminte deja macinate. Singura observatie in acest caz este ca trebuie sa te asiguri ca producatorul foloseste un recipient curatat cu azot, astfel incat sa nu permita patrunderea oxigenului in procesul de ambalare.

Acelasi principiu se aplica si in cazul uleiului de in. Firma care produce uleiul trebuie sa mentina o prospetime optima printr-un proces de curatare a recipientului, preferabil din sticla, care nu emana substante chimice. De asemenea, alege o forma de ulei cu lignan daca se poate, pentru ca acest component valoros se pierde in procesul obtinerii concentratului de ulei. Semintele de in au unul dintre cele mai ridicate niveluri de lignan cunoscute, de aceea, daca alegi sa consumi uleiul de in este bine sa amesteci si cateva seminte de in macinate, pentru a beneficia de beneficiile acestor ingrediente terapeutice.

In ceea ce priveste semintele de in intregi, acestea trebuie mestecate foarte bine, daca scopul consumului este de a obtine nutrienti, lignani si fibre din ele. De asemenea, semintele de in produc un gel mucilaginos cand se lasa la inmuiat in apa. Se poate pune la inmuiat o lingura de seminte in apa peste noapte pentru a obtine un decoct foarte bun pentru constipatie, care se bea dimineata. Trebuie sa se tina cont si de faptul ca semintele de in absorb in mod natural apa, de aceea daca se consuma seminte de in intregi si nu se bea suficienta apa, este posibil sa se obtina rezultatul opus.

 

Ce este mai bine sa consumi? Uleiul de in sau semintele? 

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari legate de acest subiect. Adevarul este ca niciuna nu este mai buna decat cealalta pentru scopuri profilactice. Pentru o protectie optima cel mai bine este sa fie consumate ambele. Sunt insa cateva lucruri care trebuie luate in considerare:

 

Cate seminte de in ar fi bine sa consum? 

In general, o lingura sau doua pe zi este suficient. Acelasi lucru este valabil si pentru ulei, care se poate folosi la salate ca dressing, de exemplu, in loc de uleiul de masline. Fiecare il poate folosi diferit, e bine sa va folositi imaginatia. Iar daca suferi de vreo boala, consulta in prealabil medicul sau nutritionistul pentru a obtine recomandarile necesare. Si, desigur, asculta-ti corpul. Daca semintele de in nu iti fac bine, mai redu din cantitate sau cauta alt produs nutritiv care te ajuta. O alternativa pentru semintele de in, cu beneficii similare pentru sanatate sunt semintele de chia.

 

Ce contin semintele de in? 

Iata cateva informatii nutritionale despre semintele de in din perspectiva cantitativa, pentru a sublinia importanta lor pentru alimentatie ca sursa atat de macronutrienti cat si de micronutrienti, pe langa functia lor medicinala. Informatiile de mai jos sunt raportate la 1 cana (168 grame) de seminte de in intregi.

Proteine si

amino acizi

Cantitati pe doza selectata % DZR
Proteine                30.7 g        61 %
Triptofan        499 mg  
Treonina        1287 mg  
Izoleucina     1505 mg  
Fosfor        1079 mg    108%
Potasiu        1366 mg    39%
Sodiu           50.4 mg      2%
Zinc              7.3 mg     49%
Cupru           2.0 mg     102%
Mangan        4.2 mg     208%
Seleniu        42.7 mcg   61%

 

Acizi grasi Cantitati pe doza selectata % DZR
Total grasimi                  70.8 g 109%
Grasimi saturate           6.2 g      31%
Grasimi mononesaturate        12.6 g  
Grasimi polinesaturate    48.3g  
Acizi grasi trans    
Acizi grasi omega 3  38325 mg  
Acizi grasi omega 6  9931 mg  

Asa ca indiferent de ce alimente consumi de obicei, indiferent de posibilitatile materiale si alte astfel de criterii, oricine poate incorpora cu succes 2 linguri de seminte de in macinate in alimentatia sa. Un mic efort pentru un rezultat atat de mare.

 

SURSE

http://www.greenmedinfo.com/blog/70-reasons-eat-more-flaxseed-1

#boli #DHA #master cleanse #minerale #Omega 3 #semintele de in #vitamine

Ce au mai parcurs alti cititori...

Fasolea ochi-negru : un complex de vitamine, proteine si minerale
10 beneficii impresionante ale delicioaselor caise
Broccoli combate cancerul, reduce efectele osteoporozei si te ajuta sa slabesti

Ce spun cititorii despre "70 de motive pentru a consuma semintele de in"

Maria L.30 May 2022 15:53Raspunde

Aş dori să aflu dacă semintele de in au contraindicatii în cazul bolilor tiroidiene, de exemplu tiroidita Haşimoto.

31 May 2022 09:24Raspunde

Maria, nu se cunosc ca ar avea contraindicatii.

Alcoralina23 July 2015 20:52Raspunde

intebare: nu sunt eficiente consumate ca atare? trebuie neaparat macinate sau sub forma de ulei ? Multumesc

Alec Blenche24 July 2015 00:11Raspunde

da , trebuie macina sau ulei

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101