Prin 2011, FSN (Food Safety Network – Reteau pentru Siguranta Alimentara din America) l-a folosit pe Vaughn Bryant – unul dintre melisopalinologii (experti in identificarea polenului din miere) de frunte si director al Laboratorului de Cercetari in Palinologie al Texas A&M University – pentru a face studii asupra a peste 60 de produse etichetate ca “miere” care fusesera achizitionate de FSN din zece state si districtul federal Columbia - SUA.
Dintre toate produsele etichetate ca “miere”, Bryant a descoperit ca 76% dintre cele cumparate din marile retele comerciale si 77% dintre mostrele cumparate din magazinele cu vanzare la ambalaje/cantitati mari nu contineau nici un fel de polen.
Ca si cand asta nu era un lucru destul de nebunesc, mostrele de “miere” luate din magazinele de produse naturiste au dezvaluit ca 100% nu contineau nici un pic de polen! Asta inseamna ca niciunul dintre produsele testate si etichetate ca “miere” gasite in magazine nu erau de fapt miere!
Cand alegi miere de la magazinul alimentar, citeste cu atentie eticheta si asigura-te ca achizionezi un produs in care mierea este singurul ingredient. Daca vei cumpara miere cruda, nepasteurizata, este si mai bine.
Beneficiile nutritive ale scortisoarei și mierii
Dat fiind ca mierea si scortisoara pot fi utilizate cu usurinta in multe mancaruri, fie ca este vorba de micul dejun, gustari, sosuri sau retete savuroase, cunoasterea beneficiilor nutritive pe care le adaugi mancarurilor tale te-ar putea face sa iei in considerare folosirea oricareia dintre acestea sau a amandurora in urmatorul fel de mancare pe care il vei pregati.
Mierea cruda contine vitamina B6, tiamina, niacina, riboflavina, acid pantotenic si anumiti aminoacizi. Mineralele gasite in miere includ calciul, cuprul, fierul, magneziul, manganul, fosforul, potasiul, sodiul si zincul.
Scortisoara, chiar si in doze mici, este o buna sursa de mangan, fier, calciu, si fibre. Contine, de asemenea, si vitamina A, K.
Beneficiile pentru sanatate ale mierii si scortisoarei
Impreuna cu beneficiile nutritive, mierea cruda si scortisoara au cateva beneficii pentru sanatate care ar trebui luate in considerare.
Sistemul imunitar
Mierea si scortisoara sunt excelente pentru amplificarea activitatii sistemului imunitar, eliminand oboseala cronica si sporind durata vietii. Daca sistemul nostru imunitar este compromis, ne deschidem catre gripa, virusi si raceli; utilizand mierea si scortisoara putem ajuta organismul pentru a lupta si cu aceste boli. Antioxidantii gasiti si in miere si in scortisoara se combina pentru a combate radicalii liberi din sistemele si organele corpului.
Diabet
Scortisoara contine flavonoizi antioxidanti al caror efect se aseamana mult cu cel al insulinei, insemnand ca poate incuraja eliminarea glucozei din fluxul sanguin si directionarea ei catre celule, acolo unde este nevoie de ea ca sursa functionala de energie. Energia, provenind de la o sursa de zahar natural, nu cauzeaza nici pe departe fluctuatia nivelului de zahar din sange pe care o cauzeaza multe surse artificiale de zahar, iar efectele scortisoarei, cand sunt combinate cu cele ale mierii, arata o utilizare constanta a glucozei de catre corp si o imbunatatire a controlului asupra diabetului de tip 2.
Pierderea in greutate
Un amestec de miere cruda si scortisoara in apa calda este considerat un bun instrument pentru pierderea in greutate. Este important de notat ca daca este combinat cu o dieta si un program de exercitii fizice si miscare adecvate, toate constituie cheia pentru crearea unui sistem sanatos de pierdere in greutate.
Cancer
Substantele fitotochimice gasite in mari cantitati in miere au fost puse in legatura cu prevenirea cancerului, in timp ce scortisoara are anumite proprietati antitumorale care pot si ele sa micsoreze sansele de metastaza sau de raspandire a cancerului prin crestere tumorala. Anumiti acizi din miere mai si opresc in mod direct activitatea a doua enzime, lipoxigenaza si fosfolipaza-C fosfatidilinozitol-specifica, amandoua fiind puse in legatura cu producerea de materiale canceroase din corp.
Mancarimi/muscaturi/intepaturi de insecte
Daca iei o parte miere si doua parti apa calduta si adaugi o lingurita de praf de scortisoara, poti face o pasta cu care sa masezi partea cu mancarimi a corpului. Orice dureri ar trebui sa dispara intr-un minut sau doua.
Digestie
Mierea si scortisoara pot ajuta la sporirea sanatatii si functionalitatii sistemului digestiv. Daca iei cateva lingurite de miere cu niste scortisoara presarata deasupra inainte de a manca, aceasta combinatie poate alina orice indigesti ce ar putea sa intervina in mod natural dupa mancare.
Artrita
Pacientii cu artrita ar putea lua zilnic, dimineata si seara, o cana de apa calduta cu doua linguri de miere si o lingurita mica de praf de scortisoara. Daca sunt luate zilnic, chiar si artrita cronica poate fi ameliorata.
Ingrijirea pielii
Beneficiile mierii crude si ale scortisoarei se extind si asupra ingrijirii pielii, acolo unde infectiile minore ale pielii si cosurie pot fi tratate printr-o simpla aplicare a unei paste formate din aceste doua pretioase alimente. Acest lucru poate fi facut si cu ranile, sau pe piele ca unguent cu destinatie generala, datorita caracteristicilor anti-inflamatorii, antiseptice si antioxidante ale amestecului, care pot reduce aparitia petelor datorate imbatranirii si a ridurilor, prin reducerea impactului radicalilor liberi asupra pielii.
Tulburari cardiace
Mierea si scortisoara sunt utilizate pentru reducerea nivelului de colesterol si astfel pentru a furniza protectie suplimentara sanatatii inimii. Un nivel inalt de colesterol (LDL sau rau) poate avea ca rezultat ateroscleroza sau acumularea de placa pe peretii arterelor si vaselor sanguine, prin asta sporind sansele de formare a unui cheag de sange, care poate avea ca rezultat un infarct sau atac cerebral
Alegerea scortisoarei de calitate, autentica
Exista mai multe tipuri de scortisoara. Cand facem referire la scortisoara, luam in considerare beneficiile si folosirea sortimentului de scortisoara de Ceylon (sau scortisoara autentica din Sri Lanka). Motivul pentru care este important sa alegi corect scortisoara este ca celalt sortiment, Cassia, care este cel mai prezent pe rafturile magazinelor, contine diferite niveluri de cumarina, un compus natural toxic, care a fost pus in legatura cu deteriorarea ficatului si a rinichilor, atunci cand este consumat in doze mari.
In schimb, Scortisoara de Ceylon contine cantitati foarte mici din acest compus (doar 0.004%) si este sigura pentru consumul regulat. Pe langa aceasta, scortisoara Ceylon prezinta si toate caracteristicile benefice discutate mai sus, in comparatie cu scortisoara Cassia din China, care nu are toate aceste caracteristici. Asigura-te ca verifici tipul de scortisoara pe care il cumperi.
Află mai multe despre diferența dintre Scorțișoara Ceylon și Scorțișoara Cassia.
Poți achiziționa acum Scorțișoară Ceylon pulbere 100% naturală, autentică, din Sri Lanka, de pe rafturile magazinului nostru verde viu. Scorțișoara Ceylon de la Golden Flavours este de foarte bună calitate, este vegană, fără gluten, aditivi, alergeni, fără organisme modificate genetic sau alte ingrediente nocive ascunse, doar pulbere naturală de scorțișoară Ceylon.
Alegerea mierii de calitate
Mierea este o mare afacere in Romania, asa ca trebuie sa ai grija de unde o cumperi. Mierea ar trebui sa fie cat mai cruda, sa nu fi fost incalzita si filtrata pentru a avea proprietatile discutate mai sus. Pentru profit multi apicultori lungesc mierea cu apa sau cu zahar sau/si hranesc albinele cu zahar. Asa ca asigura-te ca iti procuri mierea dintr-o sursa sigura, de incredere.
Poti cumpara miere cruda, de foate buna calitate, din magazinul nostru verde viu.
Care este proporția, câtă miere cătă scorțișoară
Depinde si pentru ce doresti sa o folosesti insa in general raportul este 80% miere si 20% scortisoara.
Apreciez f.mult produsele dv.fiind naturale in special mierea cruda pe care o ador,la fel și multe altele
Un alt beneficiu al mierii cu scortisoara consta intr-un tratament pentru a scapa de cosuri.Amestecam 3-4 linguri de scortisoara cu miere de albine ( miere poliflora, miere de salcam sau miere de padure), insa, miere pui cate putin pana cand se face o pasta. Apoi, inainte de culcare, aplici aceasta masca pe zonele afectate de cosuri si te clatesti pe fata abia a doua zi de dimineata, cu apa calduta. http://mieresibiu.ro/api_amestecuri
Hrănirea albinelor pe timp de iarna cu plăcintele din zahar, nu influențează mierea pentru ca se hrănesc ele, nu culeg și stau în ghemul de iernare!