AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Cum sa alegi scortisoara de calitate

Mirodeniile culinare denumite generic scortisoara provin dintr-o categorie de scoarta de copac aromatica a unor arbori pereni numiti Cinnamomum. Scortisoara este folosita ca mirodenie in scopuri culinare si medicinale de mii de ani.

Scortisoara Ceylon si Cassia

Cele doua specii folosite de regula in scopuri culinare sunt Ceylon si Cassia. Scortisoara Ceylon (Cinnamomum verum sau Cinnamomum zeylanicum), nativa din Sri Lanka, este denumita si “scortisoara autentica.” Si NU este varietatea predominanta care se gaseste in comert.

Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, numita scortisoara Cassia. Cassia este nativa din Burma, dar se cultiva si in China si Vietnam. Cassia este mai inchisa la culoare decat Ceylon si are o aroma mai pregnanta, mai intensa. Desi atat Cassia cat si Ceylon provin din scoarta arborilor Cinnamomum, scortisoara Ceylon este preferabila.

Este considerata o mirodenie de o calitate mai buna datorita aromei mai dulci, mai fine si mai complexe.

Citeste aici mai multe informatii despre beneficiile scortisoarei.

Pe langa aroma, o diferenta substantiala intre Ceylon si Cassia o reprezinta continutul de cumarina. Scortisoara de Cassia este principala sursa de cumarina din alimentatia omului. Cumarina este o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este consumata in cantitati mari. Cassia contine un nivel ridicat de cumarina, in timp ce Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina. Cumarina poate cauza toxicitate hepatica la anumite specii si s-a descoperit ca are efect carcinogen la rozatoare.

Studii recente au aratat ca un consum regulat de scortisoara Cassia sub forma de pudra ar putea ridica probleme, daca nivelul de cumarina atinge un prag critic. Astfel, un studiu a estimat ca la copiii mici o portie de ovaz cu scortisoara de cateva ori pe saptamana poate depasi limita maxima de expunere sigura. Acelasi studiu a aratat ca acelasi lucru este valabil si pentru adultii care consuma frecvent scortisoara in mancare sau suplimente cu scortisoara.

Pentru gatit cea mai sigura este varietatea de scortisoara Ceylon.

Scortisoara Cassia vs Scortisoara Ceylon

Scortisoara Cassia vs Scortisoara Ceylon

Scortisoara influenteaza pozitiv nivelul de glucoza din sange

Scortisoara este una dintre cele mai vechi si raspandite suplimente naturale pentru reducerea glicemiei. Scoarta arborilor Cinnamomum contin fitochimicale care maresc semnalele de insulina si favorizeaza consumul de glucoza si stocarea acesteia de catre celulele corpului. Suplimentele cu pudra de scortisoara si extractele din scortisoara au dovedit in cadrul unor  studii ca pot reduce glicemia pre - prandiala la diabetici.

Suplimentele cu scortisoara, impreuna cu un stil de viata ce include o alimentatie bogata in nutrienti si miscare regulata, pot fi folosite de diabetici pentru a obtine un nivel bun de glucoza in sange. Cu toate acestea, cand se utilizeaza suplimentele cu scortisoara, e  bine sa fie verificata sursa acestora.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22178604
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21480806
http://www.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303376904579135502891970942

Like Share Share Tweet45590 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Sfaturi practice

Etichete: cassia, ceylon, scortisoara,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE