AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

10 Beneficii dovedite ale scortisoarei

Scortisoara este un condiment delicios, apreciata insa de mii de ani si pentru proprietatile sale medicinale.

Stiinta moderna nu face decat sa confirme acum ceea ce oamenii au stiut instinctiv de secole.

Iata 10 beneficii ale scortisoarei, sprijinite si de dovezi stiintifice.

  1. Scortisoara are in compozitia ei o substanta cu puternice proprietati medicinale

Scortisoara este un condiment obtinut din coaja unui copac denumit Cinnamomum. Se foloseste ca ingredient din vremuri antice, datand inca din perioada Egiptului Antic. Era rar si valoros si era considerat un dar potrivit pentru regi.

In zilele noastre scortisoara poate fi gasita in orice supermarket si este prezenta in numeroase alimente si retete.

Exista doua tipuri principale de scortisoara (1):

  • Scortisoara Ceylon: Denumita si scortisoara "adevarata".
  • Scortisoara Cassia: Aceasta este mai larg raspandita si este ceea ce oamenii numesc, de regula, "scortisoara".

Scortisoara se obtine prin taierea ramurilor copacului cinnamomum. Coaja interioara este apoi extrasa, iar partile lemnoase inlaturate.

Cand se usuca, ia forma unor batonase care se rasucesc in rulouri, denumite batoane de scortisoara. Batonasele pot fi macinate pentru a obtine scortisoara macinata.

Mirosul si aroma specifice sunt date de componenta uleioasa, care are un continut foarte bogat de cinnamaldehida (2).

Acest compus este cel care confera scortisoarei efectele atat de benefice asupra sanatatii si metabolismului.

Concluzie: Scortisoara este un condiment indragit ce contine o cantitate mare de cinamaldehida, care ii confera efecte benefice pentru sanatate.

scortisoara

  1. Scortisoara este bogata in antioxidanti

Antioxidantii protejeaza corpul de efectele oxidative ale radicalilor liberi. Scortisoara este bogata in antioxidanti puternici, precum polifenolii (3, 4, 5).

Intr-un studiu care a comparat activitatea antioxidanta a 26 de condimente, scortisoara s-a situat pe primul loc, depasind chiar "superalimente" precum usturoiul si oregano (6).

De fapt, este atat de puternica incat scortisoara poate fi utilizata ca si conservant natural alimentar (7).

Concluzie: Scortisoara contine cantitati mari de antioxidanti cu puternic continut de polifenoli.

  1. Scortisoara are proprietati antiinflamatorii

Inflamatia care apare in corp este deosebit de importanta. Ea ajuta corpul sa lupte contra infectiilor din corp si repara tesutul deteriorat.

In acelasi timp insa, inflamatia poate deveni o problema cand este una pe termen lung (cronica) si este directionata contra propriile tesuturi ale corpului.

Scortisoara poate ajuta in acest sens, pentru ca exista studii care arata ca antioxidantii continuti de scortisoara au o activitate intensa antiinflamatorie (3).

Concluzie: Antioxidantii din scortisoara au efecte antiinflamatorii, care pot ajuta sa reduca riscul aparitiei bolilor.

  1. Scortisoara poate reduce riscul afectiunilor cardiace

Scortisoara este asociata cu un risc redus de boli cardiace, cauza cea mai cunoscuta in intreaga lume a decesului prematur. La persoanele cu diabet de tip 2, 1 gram de scortisoara pe zi are efecte benefice asupra indicatorilor din sange.

Reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL si al trigliceridelor, in timp ce colesterolul HDL ramane stabil (8).

Recent, o recenzie facuta asupra mai multor studii a concluzionat ca o portie de scortisoara de doar 120 miligrame pe zi poate avea aceste efecte. In acest studiu, scortisoara a marit si nivelul de colesterol HDL (“bun”)(9).

La studiile facute pe animale, scortisoara a redus presiunea arteriala (3). Combinati, toti acesti factori pot reduce drastic riscul unei boli cardiace.

Concluzie: Scortisoara poate imbunatati anumiti factori de risc pentru bolile de inima, cum ar fi colesterolul, trigliceridele si presiunea arteriala.

  1. Scortisoara poate imbunatati sensibilitatea la hormonul insulina

Insulina este un hormon esential in reglarea metabolismului si utilizarea energiei. Este important si pentru distributia zaharului din sange catre celule.

Problema este ca multe persoane au dezvoltat rezistenta la efectele insulinei. Aceasta afectiune, numita rezistenta la insulina, este cauza principala a aparitiei unor afectiuni grave precum sindromul metabolic si diabetul de tip 2.

Ei bine, vestea cea buna este ca scortisoara poate reduce dramatic rezistenta la insulina, ajutand acest hormon atat de important sa-si indeplineasca sarcina in corp (10, 11).

Ajutand insulina sa-si indeplineasca sarcina in corp, scortisoara poate reduce nivelul de zahar din sange, si astfel ajungem la urmatorul punct …

Concluzie: Scortisoara s-a demonstrat ca mareste semnificativ sensibilitatea la hormonul insulina.

Like Share Share Tweet55663 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: beneficii, infectii, insulina, scortisoara,

Comentarii recente:
concediere.wordpress.com21 December 2014 12:30Raspunde

Foarte bune precizarile legate de diferentierile dintre cele 2 categorii de scortisoara, precum si despre efectul nociv in caz de consum in exces al Cassiei, avand in vedere faptul ca cea mai mare parte din oameni nu este informata despre aceste aspect.

Ariela23 December 2014 19:17Raspunde

In ce fel se poate consuma scortisoara?

Ciprian23 December 2014 22:55Raspunde

Ceva exemple de produse care contin scortisoara de calitate ? Nu am vazut pe ambalaj sa scrie denumirea scortisoarei sau provenienta.

Raluca08 January 2015 06:28Raspunde

Nu exista produse ce contin scortisoara de calitate, sau or exista foarte putine. Aici este vorba de a folosi scortisoara de calitate despre care in articol se spune ca nu se gaseste decat in anumite magazine si niciodata in magazine obisnuite la raftul cu condimente dulci unde gasesti doar varianta ieftina si anume Cassia. Scortisoara Ceylon o gasesti la magazine naturiste si on line asa cum s-a spus si in articol si o simpla cautare pe google te lamureste de la primele pagini deschise care este diferenta si de ce sa folosesti varianta Ceylon.

Ovidiu10 January 2015 02:24Raspunde

Pentru cei care cred ca scortisoara combate diabetul... (probabil un zvon lansat pe net de cineva sa-si vanda produsele...) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17909085 ... in schimb poate produce alergii daca se consuma multa (cassia cinnamon) caci contine coumarin. vezi: http://nccam.nih.gov/health/cinnamon ... trebuie sa mai vedem ce zic cercet?torii britanici... poate, daca sunt platiti bine, fac ei un studiu care sa fie benefic pentru vanzatorii de "naturiste"...

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE