Magneziul - multi il numesc "mineralul maestru", iar 80% sau mai mult din societatea moderna este deficitara in acesta . Magneziul este prezent in peste 300 de procese metabolice celulare. Pe cat de important, pe atat de mult subestimat si prea putin utilizat de catre terapeuti si de catre medici.
Amestecul dintre solul saracit si procesarea produselor alimentare au minimizat sau chiar eliminat complet magneziul natural din plantele din dietele noastre. Daca digestia este buna, iar pe langa asta reusesti sa mananci produse ecologice si cereale integrale, este posibil sa nu te afli printre cei deficitari. Cu toate acestea, suplimentarea este un pas intelept.
Cu tot accentul pe antioxidanti si vitamine in randul fanilor medicinii alternative, este usor se sa ignore acest fapt de baza: Fara minerale, vitaminele nu pot functiona. Cu alte cuvinte, mineralele sunt mai importante decat vitaminele. Numai apa si oxigenul sunt mai importante decat mineralele.
Asa ca , daca ai o sanatate mai subreda, daca esti tensionat si te simti epuizat, daca ai avut unele probleme cardiovasculare, pulmonare sau bronsice, dureri musculare si crampe, tulburari de somn, nervozitate, tensiune arteriala crescuta, diabet zaharat, oase fragile sau oboseala cronica, s-ar putea sa-ti prinda foarte bine o suplimentare de magneziu.
Magneziul a fost folosit cu succes pentru toate aceste simptome, precum si altele. In cazul in care simptomele mentionate nu sunt diminuate odata cu suplimentarea corespunzatoare a magneziului, nu exista nici un pericol de toxicitate. Faptul ca magneziul este implicat in atat de multe procese metabolice in corp ne arata clar ca nu ne poate strica sa avem mai mult decat suficient magneziu in corp.
Magneziul si importanta sa in organism
Magneziul constituie un element de importanta majora in biologia umana. Corpul uman contine aproximativ 21 g de magneziu. Mai mult de 2/3 din cantitatea de magneziu continuta in corpul uman se situeaza in oase, sectorul extracelular reprezentind doar 1 la suta din cantitatea de magneziu existenta in corpul nostru. Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului.
Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor. Absorbtia intestinala depinde, inainte de toate, de cantitatea de magneziu ingerata. Magneziul impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari. El constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic un drenor hepatic.
Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima. Are actiune antidepresiva, fiind cunoscut si ca mineral antistres. In combinatie cu calciul, magneziul actioneaza ca un tranchilizant natural. Sporeste reactiile de aparare ale organismului si lupta impotriva batrinetii.
Interesante articol.multumim dar spuneti ne in ce alimente gasim magnexiu
As dori sa primesc de la dv.tot ceea ce postati.Va multumesc.
Buna ziua, As vrea sa stiu daca acest tratament cu sulfat de magneziu ajuta la eliminarea chisturilor de grasime de sub piele. Am citit articole unde spunea ca acest tratament de detoxifiere curata organismul de tot ce rau. Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede posibil.