Cititorii site-ului ViataVerdeViu stiu ca inflamatia cronica este corelata cu o serie de afectiuni precum depresia, cresterea in greutate sau cancerul. Dar ce putem face cu adevarat ?
Iata cateva sfaturi utile pentru combaterea inflamatiei si stimularea metabolismului, extrase din recenta carte a Dr. Lori Shemek, Cum sa combati GRASinflamatia.
- Fa analize pentru nivelul hormonal al glandei tiroide.
Oricine doreste sa inceapa un regim alimentar ar trebui sa faca analize pentru tiroida. O tiroida lenesa este un motiv obisnuit (si deseori nevazut) al cresterii in greutate.
- Bea multa apa.
De indata ce te trezesti, bea un pahar de apa. Apoi bea doua pahare de apa inainte de fiecare masa principala. Studiile arata ca doua pahare de apa rece inainte de masa pot stimula metabolismul bazal suficient cat sa pierzi in greutate 2.5 kg anual fara sa faci nimic altceva.
- Nu uita sa-ti iei proteinele.
Asigura-te ca fiecare masa si fiecare gustare contine o sursa de calitate de proteine, pentru ca proteinele dau un impuls suplimentar metabolismului. Atentie, proteinele nu inseamna carne. O tija de telina cu o lingura de unt de arahide, de exemplu, include fibre, carbohidrati complecsi si, da, proteine.
Descopera oferta de produse din magazinul nostru verde viu: Pudre vegetale 100% naturale, care pot fi introduse cu usurinta in dieta zilnica.
- Nu sari niciodata peste micul dejun.
Ia-ti micul dejun imediat ce te trezesti - in decurs de 30 de minute. Micul dejun va aminti metabolismului tau ca trebuie sa functioneze. Studiile arata ca cei care mananca micul dejun pot pierde mai usor in greutate si isi pot mentine greutatea mai bine decat cei care sar peste micul dejun.
- Mananca regulat.
Ideal ar fi sa ai trei mese principale si doua gustari intre ele. Astfel metabolismul va functiona permanent si eviti starile de foame si poftele alimentare.
- Mesteca incet.
Cand mananci, mesteca bine si incet. Metabolismul accelereaza cand mesteci lent si incetineste atunci cand mananci repede.
- Condimenteaza mancarea.
Capsaicina, prezenta in ardeii iuti ofera metabolismului un impuls de moment. La fel si ghimbirul, piperul negru si mustarul iute. Este o metoda foarte buna pentru cei care tolereaza mancarurile iuti.
- Nu manca prea tarziu.
Cand mananci la o ora tarzie, blochezi arderea naturala a grasimilor (cetoza) care are loc in timpul noptii.
- Fa miscare.
Nu sta pe loc perioade lungi de timp. Chiar si cand lucrezi la birou, fa miscare cat poti de mult. Misca bratele si picioarele stand pe scaun. Ridica-te la fiecare 30 de minute. Fa 10 genuflexiuni, daca spatiul iti permite, dureaza cam 10 secunde, sau ridica fiecare picior de 10 ori.
Daca ai un dozator de apa, mergi sa-ti umpli paharul. Inconjoara biroul si fa miscari de intindere. Cand ajungi acasa, nu te afunda intr-un fotoliu sau canapea fara sa te mai ridici de acolo. Mergi pe jos cat poti de mult. Misca-ti bratele. Chiar si cand te agiti poti arde calorii.
- Gestioneaza-ti stresul.
Stresul ridica nivelul de cortizol, care, la randul sau, incetineste metabolismul, contribuind la acumularea de grasime. In situatii de stres majoritatea oamenilor se refugiaza in mancare. Gaseste o forma de relaxare potrivita pentru tine. Este foarte important.
- Fa sport intr-un mod inteligent.
Fa miscare in mod inteligent. Exercitiile de tip HIIT (antrenament pe intervale de intensitate ridicata) sunt preferate de multe persoane pentru ca nu iau mult timp si ard grasimile rapid. Important este sa gasesti metoda care functioneaza pentru tine. Sunt persoane care fac trasee lungi cu bicicleta. Altii merg la inot sau fac aerobic in apa. Sunt sporturi care calmeaza si fac bine pentru sanatate in acelasi timp.
- Bea ceai verde.
Un studiu pe oameni arata ca ceaiul verde stimuleaza rata metabolica si arderea grasimilor, acesta fiind cunoscut si ca "arzator de grasimi".
- Stai la soare.Cu moderatie
In termeni simpli, vitamina D3 ajuta muschii sa functioneze si mentine nivelul insulinei in limite normale. Unele studii arata ca persoanele supraponderale au si deficienta de vitamina D. Studiile pe animale au aratat ca vitamina D3 duce la cresterea masei musculare slabe. Studii pe oameni arata ca persoanele cu nivel seric mai mare de vitamina D3 au un risc mai redus de caderi si slabiciune musculara, precum si de rezistenta la insulina si diabet.
Oamenii nu stiu intotdeauna care este nivelul lor de vitamina D3. Cand iti faci analizele de sange, poti cere sa fie inclusa si cea pentru vitamina D3. Un sfert de ora cu o suprafata cat mai mare a pielii expusa la soare iti ofera toata vitamina D de care ai nevoie.
- Fereste-te de pesticide.
Studiile arata ca poluantii din pesticide pot fi depozitati in celulele grase; acest lucru poate influenta negativ metabolismul. Exista si cateva studii interesante care arata ca pesticidele sunt asociate cu cresterea in greutate. Opteaza pentru produsele organice ori de cate ori este posibil. Si, indiferent ca sunt organice sau nu, spala bine fructele si legumele .
Foarte utile.Multumesc.
F.utile sfaturile Dvs.Le voi urma.Multumesc