REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Esti dependent de paine? Mituri si adevaruri despre grau.

Esti dependent de paine? Mituri si adevaruri despre grau.

Cand vine vorba de grau, sunt multe lucruri care ar trebui clarificate. Acest ingredient este atotprezent in alimentatia moderna, iar cerealele integrale inca mai constituie cea mai mare sectiune din Piramida Alimentelor, graul fiind neindoielnic cer

Cand vine vorba de grau, sunt multe lucruri care ar trebui clarificate. Acest ingredient este atotprezent in alimentatia moderna, iar cerealele integrale inca mai constituie cea mai mare sectiune din Piramida Alimentelor, graul fiind neindoielnic cereala favorita a majoritatii.

Totusi ce efect are asupra corpurilor noastre aceasta dependenta de graul chiar si de cel integral ca aliment de baza din dieta noastra? Potrivit cardiologului dr. William Davis, autorul faimoasei carti „Burta de grau”, graul este „otrava cronica perfecta”. Daca citesti acest articol dupa ce ai mancat grau toata ziua,este foarte posibil sa fii „dependent de paine” fara sa o stii.

Urmatoarele sunt cateva motive pentru care graul integral nu este nici pe departe atat de sanatos pe cat este de laudat - si de fapt poate fi periculos.

Mit: Faina rafinata este rea, faina integrala este buna

Desi faina rafinata este intr-adevar nimic altceva decat carbohidrat albit si golit de substante nutritive, faina integrala nu este de fapt cu mult mai buna. Desi contin unii nutrienti importanti, semintele de grau sunt adesea incrucisate cu chimicale industriale si stropite din belsug cu pesticide. Graul matur este adesea din nou stropit cu pesticide, apoi uscat la temperaturi asa de inalte, incat proteinele se denatureaza iar valoarea nutritionala este in mare masura distrusa. Faina care rezulta din acest proces nu este nici pe departe asemanatoare cu cea din graul de care se bucurau stramosii nostri – si hotarat ca nu este buna pentru noi.

Mit: Daca nu ai boala celiaca, nu ar trebui sa ai probleme cu graul.

Multor oameni li se spune ca daca nu fac parte din acel procent al populatiei care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten), nu ar trebui sa aiba probleme cu graul din dieta. Din nefericire, acest lucru este foarte departe de adevar.

Desi indivizii cu boala celiaca se confrunta cu majoritatea pericolelor provenind de la grau si de la alte cereale ce contin gluten, intrucat glutenul poate duce la inflamatii severe si deteriorarea intestinului subtire ce are ca rezultat o carenta nutritiva, restul populatiei nu este imuna.

Se estimeaza ca in jur de 30% din populatia pamantului are sensibilitate la gluten, in grade variate. Deoarece testele/analizele medicale pentru sensibilitatea la gluten adesea nu sunt demne de incredere, aceasta sensibilitate poate fi greu de diagnosticat. Este adesea confundata cu o tulburare digestiva precum sindromul colonului iritabil (SCI) sau oboseala cronica.

Peste toate acestea, graul a fost corelat cu inflamatia larg raspandita sistemic, ca si cu proprietati neurotoxice. Gliadina gasita in grau (este parte a proteinei glutenului) a fost asociata cu inrautatirea tulburarilor neurologice si comportamentale, inclusiv a tulburarii bipolare si a ADHD-ului.

Mit: Daca vrei sa pierzi in greutate, poti manca grau integral

Taliile in expansiune ale tarilor moderne si ratele in crestere ale bolilor de inima au fost de mult timp puse pe seama consumului de grasimi saturate – pana recent.

De fapt s-a descoperit ca mancatul graului poate ridica nivelul zaharului sanguin  la nivele la fel de mari ca in cazul zaharului. Graul contine un carbohidrat complex cunoscut ca amilopectina A. Intrucat acest carbohidrat se digera rapid, atunci cand este consumat determina o crestere brusca a zaharului sanguin. Acest lucru duce la multe dintre aceleasi efecte ale consumului de zahar, inclusiv rezistenta la insulina, diabet de tip II, crestere in greutate si grasime abdominala, fara sa mentionam sporirea riscului unui numar de boli cronice.

#adevar #cardiaca #gluten #iubit #kefir #reteta #sanatatea inimii #trece

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din spatele antibioticelor
Jumatatea de adevar
Adevarul despre carne

Ce spun cititorii despre "Esti dependent de paine? Mituri si adevaruri despre grau."

concediere.wordpress.com03 January 2015 16:26Raspunde

Util articol. La mai multe articole de acest gen, care demonteaza mituri si prezinta potentialele pericole ale alimentelor "traditionale"!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101