Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Pericolul din spatele antibioticelor

Pericolul din spatele antibioticelor

Romanii iau antibiotice "dupa ureche", arata un studiu al Ministerului Sanatatii care atrage atentia ca peste jumatate din romani au luat antibiotice in ultimele 12 luni. Trebuie sa le cunosti efectele adverse si sa te gandesti de doua ori inainte sa le iei!

Ne gandim de multe ori ca medicamentele care sunt de mai mult timp pe piata sunt destul de sigure. La urma urmei, daca nenumarati oameni le-au luat atatia ani, medicii ar trebui sa stie daca acestea sunt periculoase sau nu!

Din pacate, acesta e un mit din mai multe motive. In primul rand, poate dura zeci de ani pentru a se realiza legatura intre utilizarea unui medicament si aparitia anumitor boli. In plus, reactiile adverse pot fi ignorate, de multe ori sau catalogate ca sunt "toate in capul pacientului", sau puse pe seama bolii pentru care medicamentul a fost prescris. Toate acestea in loc de a recunoaste ca aceasta conditie de deteriorare a sanatatii unui pacient, inclusiv moartea, pot fi cauzate de tratamentul in sine.

Un astfel de exemplu dramatic a fost dezvaluit intr-un studiu publicat in Canadian Medical Association Journal (Jurrnalul Asociatiei Medicale Canadiane ). Antibioticul trimetoprim-sulfametoxazol (vandut ca Septra, Bactrim si in alte forme generice) a fost utilizat la scara larga din l968 - dar oamenii de stiinta sunt de parere ca este timpul ca medicii sa avertizeze oamenii ca acest medicament poate provoca reactii adverse grave si chiar mortale.

Trimetoprim-sulfametoxazol este cel mai frecvent prescris antibiotic pentru infectii ale tractului urinar (ITU) din Canada; aproximativ 4.000 de persoane pe saptamana primesc retete pentru acest medicament numai in Ontario. De asemenea, este unul dintre medicamentele de top utilizate pentru ITU si in SUA. In plus, trimetoprim-sulfametoxazol este prescris pentru a trata si stafilococul aureus rezistent la meticilina, precum si alte infectii bacteriene, inclusiv infectii ale urechii, bronsita, diarea de calatorie si pneumonia.

"Desi trimetoprim-sulfametoxazol are numeroase beneficii, in special in ingrijirea pacientilor cu HIV si stafilococ aureus rezistent la meticilina., acesta este asociat deasemenea cu toxicitate multipla", au declarat cercetatorii Joanne MW Ho, MD si David N. Juurlink, MD, PhD in cadrul Institutelor de Cercetare Canadiene pentru Securitate si Sanatate in privinta consumului de stupefiante.

Primăvară Verde Vie blog
 

Efecte secundare putin cunoscute, dar deosebit de grave

Dar cat de toxice sunt aceste efecte secundare, mai exact? Cele care implica rinichii pot pune viata in pericol. Antibioticele pot provoca nivele foarte ridicate de potasiu (hiperpotasemie), care pot perturba ritmul cardiac normal ducand la moarte. Deasemenea pot cauza picaturi extrem de scazute de zahar in sange (hipoglicemie). Aceste medicamente sunt deosebit de periculoase pentru femeile gravide si pentru persoanele care au anemie (lipsa celulelor rosii din sange) cauzata de deficitul de acid folic. De asemenea sunt legate de afectarea ficatului.

In lucrarea lor, Dr. Ho si Dr. Juurlink au subliniat faptul ca trimetoprim-sulfametoxazol traverseaza cu usurinta bariera creier-sange, ducand la o multitudine de simptome neurologice. Ce este curios este ca  aceste probleme au fost observate numai in rapoartele de caz si putina cercetare a fost efectuat pe ele – Astfel in " literatura medicala",acestea nu apar ca un steag mare rosu. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de stiinta canadieni, problemele neurologice asociate cu medicamentele includ delir, tremor si tulburari de mers.

Un alt studiu recent publicat in British Medical Journal (Jurnalul Britanic de Medicina), arata ca persoanele in varsta sunt mai expuse riscului atunci cand iau trimetoprim-sulfametoxazol in cazul in care se afla deja pe medicamentul cunoscut sub numele de spironolactona prescris pentru insuficienta cardiaca. Motivul? Se pare ca Bactrimul de tip antibiotic este adesea prescris pentru acesti pacienti fara ca medicii sa stie sau sa se deranjeze sa se se informeze de faptul ca asocierea acestora poate duce la deces.

Acest fapt aduce o intrebare evidenta. Cat de multi oameni in varsta au murit din cauza unui stop cardiac, care a fost pus pe seama lor, insuficienta cardiaca sau din cauza varstei inaintate atunci cand, de fapt, decesul fost rezultatul unei combinatii de medicamente fatale cum ar fi trimetoprim-sulfametoxazol si spironolactona?

Feriti-va de combinatiile mortale de medicamente

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto, Spitalul St Michael si Institutul de Stiinte Clinice Evaluative din Toronto au investigat inregistrarile a mii de pacienti care iau spironolactona (vanduta sub numele de  Aldactone, Novo-Spiroton, Aldactazide, Spiractin, Spirotone, Verospiron sau Berlactone).

Desi s-a demonstrat deja ca acesta provoaca tumori in studiile pe animale, spironolactona a fost prescrisa pentru milioane de oameni inca din l960 pentru a trata edemul (retentia de lichide), la cei cu insuficienta cardiaca congestiva, ciroza hepatica sau tulburari renale cunoscute sub numele de sindrom nefrotic. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata sau preveni nivelurile scazute de potasiu din sange (hipokaliemie).

Insuficienta cardiaca, o afectiune in care inima nu poate pompa suficient sange in mod adecvat pentru a satisface nevoile organismului, este o problema uriasa, in special in randul persoanelor in varsta. Potrivit Institutului National de Sanatate din SUA, de exemplu, 5,7 milioane de persoane au aceasta conditie de sanantate si ca rezultat survin aproximativ 300.000 de decese in fiecare an. Din pacate, noi studii au constatat ca oamenilor carora li se da spironolactona pentru insuficienta cardiaca li se administreaza in multe cazuri si trimetoprim-sulfametoxazol ca Bactrim. Rezultatul poate fi cresterea nivelului de potasiu care ucide.

Studiul facut de britanici a concluzionat ca pacientii mai in varsta care au primit atat spironolactona cat si trimetoprim-sulfametoxazol au avut un risc crescut in mod dramatic de a fi spitalizati pentru hiperkaliemie.

"Cresterea gradului de constientizare a acestei interactiuni de medicamente in randul farmacistilor si a medicilor este necesara pentru a garanta ca hiperkaliemia nu va pune viata oamenilor in pericol prin ??aceasta combinatie de medicamente, fie prin selectarea de antibiotice alternative atunci cand este cazul sau prin monitorizarea atenta a pacientilor tratati cu ambele medicamente", au concluzionat cercetatorii .

Concluzia este ca daca dumneavoastra sau unui membru de familie ii este prescris orice medicament, trebuie sa va faceti temele. Nu presupuneti ca medicul dumneavoastra sau farmacistul este constient sau acorda o atentie deosebita atat la efectele secundare ale unui medicament sau la ramificatiile sau potentialul de a combina mai mult de un medicament.

Romanii iau antibiotice "dupa ureche", arata un studiu al Ministerului Sanatatii care atrage atentia ca peste jumatate din romani au luat antibiotice in ultimele 12 luni. Trebuie sa le cunosti efectele adverse si sa te gandesti de doua ori inainte sa le iei!

1. Distrug flora bacteriana benefica in intestin. Antibioticele distrug agentii patogeni, dar si bacteriile bune, cele care echilibreaza flora intestinala.
2. Alergii in randul copiilor si nu numai. Copiii pana la 1 an sunt sensibili si pot dezvolta usor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii sustin ca administrarea antibioticelor la varste foarte mici poate produce aparitia astmului infantil.
3. Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza – patarea danturii la nivelul incisivilor.
4. Scad imunitatea prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot inmulti.
5. Favorizeaza aparitia candidei, o ciuperca aflata in aparatul digestiv, care se inmulteste atunci cand se dezechilibreaza pH-ul, lucru pe care il face tratamentul cu antibiotice.
6. Perturba flora bacteriana a copilului, in cazul administrarii pe perioada alaptarii, deoarece antibioticele trec in laptele matern.
7. Creeaza bacterii rezistente prin tratament indelungat si repetat care vor fi mult mai greu de tratat dupa aceea.
8. Un antibiotic nepotrivit poate duce la aparitia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

De retinut! Antibioticele actioneaza asupra bacteriilor, si nu asupra virusurilor, iar administrarea lor in cazul unei simple afectiuni de natura virala nu face altceva decat sa sporeasca rezistenta organismului la substanta activa.

Alege antibioticele naturale

„Trebuie sa stim ca exista atat plante, cat si produse naturale care au o mare putere antibiotica. Diferenta dintre antibioticele de sinteza si cele naturale este ca cele din urma nu dau reactii adverse si pot fi administrate nu doar in tratarea infectiilor, dar si in prevenirea lor. De exemplu, infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacientilor se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate de tratament gresita, la fel de eronata fiind si administrarea preventiva”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Antibioticele de sinteza nu se pot lua decat la recomandarea medicului. La cele naturale, in schimb, poti apela oricand ai nevoie sa-ti stimulezi sistemul imunitar sau cand vrei sa invingi bolile de sezon

Usturoi, hrean, ceapa, ghimbir, ridiche neagra, propolis sau uleiuri volatile de brad, lavanda, busuioc, cimbru, menta, eucalipt, lamaie. Antibioticele naturale inlatura primele simptome ale racelii, te ajuta sa distrugi virusii si, in acelasi timp, sa-ti intaresti organismul. Nu te vei vindeca mai repede daca folosesti antibiotice de sinteza, in schimb, poti contribui la aparitia rezistentei bacteriene.
Ardeiul iute este unul dintre cele mai rapide remedii impotriva guturaiului, tusei si a durerilor in gat, gratie capsaicinei, o substanta cu proprietati analgezice si antiinflamatoare.

Inhalatiile cu ulei volatil

Cea mai simpla metoda de folosire a uleiurilor volatile este sa deschizi flaconul cu ulei si sa inspiri. Poti pune cateva picaturi de ulei pe perna sau poti folosi uleiul pentru a-ti parfuma camera, cu ajutorul unui pulverizator. Combina cateva picaturi de ulei cu apa si pune amestecul intr-un pulverizator.

In cazul in care esti deja racita sau ai probleme cu caile respiratorii, cele mai indicate sunt inhalatiile. Pune cateva picaturi de ulei de brad, lavanda, busuioc, menta, eucalipt sau cimbru intr-un vas cu apa fierbinte. Sau, la 2 litri de ceai de cimbru sau de busuioc, adauga 2 pana la 10 picaturi de uleiuri volatile de eucalipt, salvie sau brad.

Inspira aburul rezultat timp de 10 minute. Aceleasi uleiuri pot fi administrate si intern, amestecate cu miere de albine. Consuma 2-5 picaturi, de 3 ori pe zi. In cazul afectiunilor faringiene, uleiurile volatile se folosesc si pentru a face garga ra. Prepara o solutie din 3-4 pi caturi de ulei amestecate cu o lingurita de alcool si 100 ml de apa calduta. Sau poti sa adaugi 6-8 picaturi de ulei la o baie cu apa calduta.

Atentie! Inainte de a folosi un ulei volatil, sub o forma sau alta, e bine sa-l testezi, ca sa te asiguri ca nu ai o reactie alergica. Pune o picatura de ulei la incheietura mainii si asteapta sa vezi reactia dupa aproximativ 12 ore.

 

Ceapa si hreanul

Hreanul si ceapa, dar si echinaceea, ghimbirul, sucul de rodii sau cel de struguri previn virozele respiratorii si intaresc imunitatea. Pentru tratarea tusei si pentru a preveni complicatiile racelilor, consuma ceapa. Contine multe vitamine si saruri minerale, mai ales potasiu, calciu, seleniu si sulf. O dieta bogata in ceapa impiedica dezvoltarea bacteriilor.

Radacina de hrean contine vitaminele B si C, minerale - calciu, fier, magneziu si potasiu - si substante antibacteriene. Siropul de hrean trateaza bronsita, raceala, tusea si sinuzita. Se da pe razatoare o radacina de hrean, se amesteca cu 3-4 linguri de mie re si se lasa la macerat 6-8 ore. Se strecoara printr-un tifon si se consuma cate 3 lingurite pe zi, dupa masa.

Ardeiul iute

Este remediul perfect pentru raceala si gripa. In primul caz, e de ajuns sa adaugi ardei iute in supele, ciorbele si mancarurile gatite - in timp ce le vei consuma, nasul ti se va desfunda si circulatia sanguina va fi stimulata. Daca te-a luat gripa, tot ardeiul iute te salveaza. Bea ceai fierbinte de maghiran sau rozmarin in care ai adaugat un varf de cutit de seminte de ardei iute. Esti friguroasa? Un ardei iute pe zi te scapa de aceasta sensibilitate la frig. Pentru ca intensifica circulatia sanguina, stimuleaza sistemul nervos si creste temperatura corpului.

Argintul coloidal invinge virusii

Argintul coloidal e o solutie de particule submicroscopice de argint aflate in suspensie in apa pura ionizata. E unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Distruge bacteriile, virusii, previne raceala si gripa. Doza zilnica recomandata pentru tratamentul infectiilor e de 1 lingurita de 3-6 ori pe zi, intre mese. Pentru copii, se recomanda 1 lingurita de 3 ori pe zi, intre mese. Pentru intarirea sistemului imunitar, e indicata o doza zilnica de 1 lingurita dimineata, pe stomacul gol. Vechii egipteni, romani si greci pretuiau argintul pentru puterea lui tamaduitoare. Se spune ca de aceea cei bogati, care isi permiteau sa manance din farfurii de argint, erau feriti de bolile vremii, din cauza carora mureau oamenii simpli. Pana in 1934, cand a fost descoperita penicilina, argintul a fost foarte scump, pentru ca era unul dintre putinele leacuri folosite ca antibiotic.

Afla mai multe despre Argintul coloidal ionic: beneficii, utilizări, administrare

 

Usturoiul

Este considerat cel mai puternic antibiotic natural! Contine peste 20 de substante antivirale si antibacteriene, vitaminele A, B, C, E si PP, minerale - calciu, fosfor, iod, potasiu, siliciu, sulf si seleniu. Datorita alicinei, ingredientul sau activ, usturoiul poate distruge mai mult de 20 de bacterii. Cand bulbul de usturoi este zdrobit, se activeaza alti compusi sulfurati volatili cu efect antiseptic. Consuma 3 catei de usturoi pe zi si ai toate sansele sa scapi de raceala in sezonul rece. Daca te deranjeaza mirosul de usturoi, trebuie sa stii ca dispare daca mananci o frunza de patrunjel sau de menta.

 

SURSE

http://www.naturalnews.com/033856_antibiotics_side_effects.html

http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/8-efecte-adverse-ale-antibioticelor-articol-34835.html

#adevar #administrare #antibiotice #pericol #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Radiatiile Wireless de la laptop-uri pot cauza infertilitatea la barbati
Culoarea, textura si forma unghiilor iti ofera indicii importante despre sanatate
6 organe decisive pentru detoxifierea si vindecarea corpului

Ce spun cititorii despre "Pericolul din spatele antibioticelor"

Viata in verde viu | Efectele antibioticelor20 April 2012 10:07Raspunde

[...] prietena apropiata a fost pusa la un regim cu antibiotice pe termen lung pentru o infectie bacteriana cronica pulmonara foarte neobisnuita. Ea a inceput sa [...]

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101