Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Argintul coloidal ionic: beneficii, utilizări, administrare

Argintul coloidal ionic: beneficii, utilizări, administrare

S-a demonstrat științific că argintul coloidal ionic are puternice efecte antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiinflamatoare. Află ce este argintul coloidal ionic, care este diferența dintre argintul coloidal și argintul coloidal ionic, ce beneficii are argintul coloidal şi cum poate fi utilizat.

Dacă nu ai auzit încă de argintul coloidal ionic, acest articol îţi va fi de mare ajutor şi îţi va oferi informaţii documentate şi foarte utile pentru sănătatea ta, mai ales dacă eşti adeptul terapiilor alternative în cazul infecţiilor sau virozelor.

Argintul coloidal se găseşte în multe farmacii şi magazine naturiste, însă informaţiile despre acest produs sunt de cele mai multe ori confuze sau contradictorii. Pe de o parte, există nenumărate mărturii ale persoanelor care şi-au rezolvat cu succes unele probleme de sănătate utilizând argint coloidal, pe de altă parte, în unele articole de pe internet sunt emise avertizări cu privire la siguranţa consumului acestui produs. De obicei, aceste surse citează o declarație făcută de U.S. Food and Drug Administration în 1999, susținând că nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea argintului coloidal. 

Studiile recente au demonstrat calităţile terapeutice ale argintului coloidal, printre cele mai apreciate fiind efectele antimicrobiene, antibacteriene, antifungice, antivirale şi antiinflamatoare.

Citeşte în continuare pentru a afla ce este argintul coloidal ionic, care sunt beneficiile acestuia şi cum poate fi administrat în mod eficient.

 

Cuprins

MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog
 

Ce este argintul coloidal?

Înainte să fie inventat frigiderul, exista o practică obișnuită de a pune o monedă de argint într-un recipient cu lapte, deoarece era cunoscut faptul că argintul împiedică dezvoltarea bacteriilor şi a microorganismelor care duc la alterarea laptelui.

 

Datând din timpuri străvechi, argintul a fost, de asemenea, un remediu folosit împotriva răspândirii bolilor, sub formă de săruri şi soluţii medicinale. Sărurile şi soluţiile au fost folosite cu succes la tratarea inciziilor chirurgicale, a rănilor, arsurilor şi infecţiilor. Utilizarea sa ca antibiotic natural a continuat până în anii 1940, când au apărut antibioticele moderne.

 

După cercetări asidue s-a arătat că, responsabili pentru efectul puternic antimicrobian asupra a mai mult de 650 de organisme unicelulare, sunt ionii de argint.

argint coloidal ionic

Argintul coloidal este o soluție de apă care conține particule foarte mici, de dimensiuni nanometrice, de argint suspendat. Conținutul total de argint este exprimat în miligrame pe litru de apă (mg / l) sau în părți pe milion (ppm). 

Înapoi la cuprins

Care e diferența dintre argintul coloidal și argintul coloidal ionic?

Nu există nici o diferență între argintul coloidal și argintul coloidal ionic. Argintul coloidal ionic este o altă denumire dată argintului coloidal pentru a diferenția produsul respectiv de alte variante similare de pe piață.

Reține că TOATE produsele electrocoloidale de pe piață sunt, indiferent de nume, atât coloidale, cât și ionice, cele cu o ușoară tentă aurie având un raport în general echilibrat. Ele îmbină atât proprietățile ionilor, cât și pe cele ale particulelor de argint.

Dacă vrei să afli mai multe despre diferitele tipuri de suspensii de argint și diferențele dintre acestea, citește articolul Care este cel mai bun? Argint coloidal, argint ionic, argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

 

Cum acţionează argintul coloidal ionic?

Potrivit unui raport scris de Richard Davies și Samuel Etris de la The Silver Institute, argintul coloidal acţionează prin trei mecanisme care îi permit să inhibe proliferarea bacteriilor şi virusurilor: oxidarea catalitică (inhibă respiraţia celulară a agenţilor patogeni), reacţia cu membranele celulare ale bacteriilor (are acelaşi efect de blocare a respiraţiei celulare) şi  capacitatea de a se lega de ADN-ul agenţilor patogeni, inhibându-le replicarea.

Efectele argintului coloidal variază în funcție de dimensiunea și forma particulelor de argint, precum și de concentrația acestora într-o soluție. Un număr mare de particule mici are o suprafață mai mare decât un număr mai mic de particule mari. Ca urmare, o soluție care conține mai multe nanoparticule de argint, care au o dimensiune mai mică a particulelor, poate elibera mai mulți ioni de argint.

 

Ionii de argint sunt eliberați din particulele de argint atunci când vin în contact cu umiditatea, cum ar fi fluidele corporale. Ele sunt considerate a fi partea "biologic activă" a argintului coloidal, care îi conferă proprietățile sale medicinale. De aceea se recomandă atenţie maximă la achiziţionarea de produse cu argint coloidal, pentru că nu toate sunt eficiente şi produse la standarde înalte de siguranţă.

Înapoi la cuprins

Beneficii şi utilizări ale argintului coloidal ionic

Argintul coloidal este utilizat astăzi pe scară largă, în special pentru capacitatea acestuia de distrugere a bacteriilor, în prevenirea şi tratarea infecţiilor. Cele mai frecvente utilizări sunt: pentru purificare apei, pentru accelerarea vindecării rănilor, în tratarea infecţiilor, virozelor, pentru igiena orală (în combaterea plăcii bacteriene şi a gingivitei) şi pentru probleme oculare (în special prevenţia afecţiunii bebeluşilor numită ophthalmia neonatorium). Haide să vedem care sunt cele mai importante beneficii şi utilizări ale argintului coloidal.

1. Are un puternic efect antibacterian

S-a demonstrat că argintul coloidal este eficient în combaterea a peste 650 de tipuri de agenţi patogeni, având chiar capacitatea de a distruge unele super-bacterii rezistente la acţiunea antibioticelor. 

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine susţine că argintul coloidal poate fi folosit ca agent antimicrobian cu spectru larg împotriva bacteriilor aerobe și anaerobe.

Marele avantaj al argintului coloidal este că, spre deosebire de antibioticele clasice, nu conduce la crearea unei rezistenţe din partea organismului şi nu distruge flora intestinală benefică.

2. Are efect antiviral

Studiile efectuate au evidenţiat că argintul coloidal poate fi folosit ca remediu natural în tratarea infecţiilor virale precum: pneumonie, herpes, zona zoster, negi etc. Dar, poate, cea mai uimitoare afirmaţie a cercetătorilor este că acesta poate ajuta în combaterea virusului HIV, care cauzează SIDA. Nanoparticulele de argint au acţiune asupra virusului HIV-1 în concentraţii non-citotoxice şi reduceactivitatea virusului la pacienţii cu SIDA.

Descoperă gama completă de Minerale coloidale cu puternice efecte antivirale și antibacteriene!

3. Este un bun antiinflamator

Într-un studiu realizat pe porci, în anul 2008, cercetătorii americani au dorit să vadă care sunt efectele argintului coloidal asupra dermatitei de contact. După 72 de ore de la debutul tratamentului cu argint coloidal pielea animalelor avea un aspect normal, eritemul şi edemul dispărând aproape complet. Rezultatele studiului au condus la concluzia că argintul coloidal are un puternic efect antiinflamator în cazul dermatitei de contact.

Înapoi la cuprins

4. Întăreşte sistemul imunitar

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare, argintul coloidal este un bun aliat al sistemului nostru imunitar. Administrarea unei doze zilnice de întreţinere te poate feri de răceli, viroze, gripă, infecţii respiratorii, digestive sau ale pielii. În cazul în care ai un sistem imunitar slăbit, argintul coloidal este o alternativă naturală pe care ar trebui să o iei în considerare.

5. Ajută în tratarea sinuzitei, răcelilor şi gripei

Conform unui studiu publicat în International Forum for Allergy and Rhinology, argintul coloidal sub formă de spray nazal are efecte benefice în tratarea pacienţilor cu sinuzită, chiar şi în cazul infecţiei cu Stafilococ auriu.

Un alt studiu din 2018 publicat în Frontiers in Microbiology arătat că tratamentul cu argint coloidal sub formă de spray nazal, administrat de două ori pe zi timp de 10 zile este sigur şi eficient în tratarea sinuzitei.

Cercetările recente au evidenţiat că o posibilă cauză a inflamaţiilor respiratorii asociate cu alergii sau astm, ar putea fi infecţiile ascunse. Argintul coloidal combate bacteriile ce pot provoca infecţii, inclusiv Pseudomonas aeruginosa. De aceea, persoanele care suferă de alergii ar putea simţi o ameliorare după consumul de argint coloidal.

Datorită proprietăţilor sale antivirale şi antiinflamatorii, argintul coloidal este, de asemenea, un adjuvant eficient în tratarea răcelilor şi gripei.

6. Stimulează vindecarea ţesuturilor 

S-a constatat că argintul coloidal, utilizat ca pansament local, este eficient în tratarea rănilor şi a altor probleme ale pielii precum: arsuri, zgârieturi, cicatrici, eczeme. Acesta are efect antibacterian şi ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor pielii. Datorită acţiunii sale antifungice, poate reprezenta un tratament alternativ al micozelor. 

De asemenea, argintul coloidal este indicat în tratarea unor afecţiuni ale cavităţii bucale, precum: gingivita, afte, parodontita etc.

argint coloidal beneficii

7. Ajută în tratarea infecţiilor oculare şi ale urechii

Conjuctivita este o infecţie oculară foarte frecventă, a cărei cauze este de obicei una bacteriană. Aplicarea de picături cu argint coloidal poate fi benefică şi în acest caz, ajutând la vindecarea mai rapidăa acestei infecţii.

Infecţiile urechii, la rândul lor, sunt deseori provocate de tipuri diferite de bacterii, iar picăturile cu argint coloidal pot ajuta la tratarea acestora, deoarece au un spectru de acţiune foarte larg.

Înapoi la cuprins

Cum se administrează argintul coloidal?

Argintul coloidal se administrează în mod diferit în funcţie de afecţiunea care se vrea a fi tratată. Iată cum îl poţi folosi pentru a te bucura de efectele benefice ale acestuia. Reţine că, în lipsa unei recomandări medicale,  argintul coloidal nu se administrează pe o perioadă mai mare de 14 zile.

Doza zilnică recomandată: 1-3 lingurițe, de 1-3 ori/zi

În cazul copiilor, dozele vor fi scăzute corespunzător, proporțional cu greutatea corporală.

Descoperă gama completă de Minerale coloidale cu puternice efecte antivirale și antibacteriene!

Alte moduri de utilizare ale argintului coloidal:

  • Pentru afecţiuni ale pielii: 2-5 picături aplicate local
  • Pentru conjunctivită: 1-2 picături aplicate în sacul conjunctival al ochiului
  • Pentru dezinfectarea rănilor: 1-2 picături aplicate local sau pe pansament
  • Pentru sinuzită şi afecţiuni respiratorii: 5 picături aplicate în nas 
argint coloidal spray nazal

 

Posibile efecte adverse şi precauţii

Deși Centrul Național de Sănătate Complementară și Integrativă din US arată că argintul coloidal poate provoca o absorbție slabă a unor medicamente, există cercetări limitate care dovedesc efectele secundare ale utilizării argintului coloidal. 

Cu toate acestea, poţi întâlni multe avertismente despre faptul că provoacă o stare ireversibilă numită argyria (când pielea devine albastră). Acest lucru este cauzat de utilizarea necorespunzătoare a argintului coloidal, dar prin alte produse mai ieftine comercializate sub formă de argint coloidal, cum ar fi argintul ionic sau proteina de argint. Dacă argintul este în stare pură nu există riscul de argyria.

Argintul coloidal nu este un alergen, pentru majoritatea oamenilor. Totuși, extrem de rar (un caz la 10.000 de persoane) pot apărea reacții alergice la anumite metale, precum nichel sau argint. De aceea, argintul coloidal ar trebui mai întâi testat în cantități foarte reduse, foarte diluate, crescând treptat dozele, pentru a observa reacția organismului. 

Înapoi la cuprins

Cum se depozitează argintul coloidal?

Deoarece este fotosensibil, argintul coloidal se păstrează ferit de razele soarelui. 

După deschidere, nu necesită refrigerare. Totuși, nu trebuie consumat direct din sticlă, datorită posibilei contaminări cu saliva, care va duce la modificarea culorii acestuia.

 

Deşi este un produs destul de controversat, după cum am văzut, există multe studii care demonstrează beneficiile pentru sănătate ale argintului coloidal, dar insuficiente cercetări care să evidenţieze posibilele riscuri sau efecte nocive ale acestuia. 

Dacă vrei să urmezi un tratament cu argint coloidal este important să alegi un produs de calitate, sigur, şi să respecţi doza recomandată pe etichetă sau prospect. Poţi începe cu doze mai mici, diluate în apă, pentru a vedea cum reacţionează organismul tău la acest produs.

*Acest material are scop informativ si nu inlocuieste sfatul medicului.

Articol scris de Alina Mihalache - echipa Viaţa Verde Viu

Descoperă produsele cu argint coloidal din shopul Viaţa Verde Viu!

 

SURSE

https://nccih.nih.gov/health/colloidalsilver

https://www.healthline.com/nutrition/colloidal-silver#safety-and-side-effects

https://draxe.com/colloidal-silver-benefits/

#argint coloidal #argint coloidal beneficii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Care este cel mai bun? Argint coloidal, argint ionic, argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?
5 antibiotice naturale extrem de puternice
Cum ameliorezi simptomele  herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Ce spun cititorii despre "Argintul coloidal ionic: beneficii, utilizări, administrare"

Diaconu Stefan27 February 2022 21:18Raspunde

Am glosita migratorie;cum se folosește aur și argintul coloidal pentru a fi eficient și,pentru a nu fi periculos!

28 February 2022 12:57Raspunde

In cazul afectiunilor cel mai bine vezi cu medicul tau specialist. El poate sa iti dea indicatii, sa iti zica concentratia si cantitatea necesara.

Cosareanu21 December 2021 04:52Raspunde

Cu argintul viu scade glicemia

Rusu Gina15 April 2020 15:24Raspunde

Sărbători fericite !

Mariana Geambasu05 April 2020 12:38Raspunde

Si eu il folosesc, si imi face foarte bine.

Mariana Geambasu05 April 2020 12:38Raspunde

Si eu il folosesc, si imi face foarte bine.

09 April 2020 13:34Raspunde

Buna, Mariana, Ne bucuram ca ai descoperit argintul coloidal? Tu ce ocncentratie folosesti si la ce te-a ajutat?  Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Cristinel tanase02 April 2020 08:32Raspunde

Unde al por cupara

Doina- Cecilia Guguianu12 December 2020 10:14Raspunde

Buna ziua. Daca am un singur rinichi, aș putea lua argint coloidal.? Are vreo influenta negativa? Vă multumesc f mult pt raspuns.

22 December 2020 11:24Raspunde

Bună, Doina, Ne bucurăm că ai încredere, însă noi nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Însă în cazul afecțiunilor este foarte important să vezi cu medicul specialist. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

09 April 2020 13:27Raspunde

Produsele pot fi comandate online pe site https://viataverdeviu.ro/pure-alchemy, sau telefonic la numărul 0770363621. Dacă ai alte întrebări nu ezita să ne contactezi. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu"

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101