Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Suplimente
  3. Produse coloidale
  4. Minerale coloidale
  5. Cupru coloidal Copper Life 25ppm | Pure Alchemy

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Cupru coloidal Copper Life 25ppm | Pure Alchemy

Cupru coloidal Copper Life 25ppm | Pure Alchemy

35.00 Lei

SKU: 6426556777090

Cantitate:

Copper Life este un supliment mineral 100% natural, conținând particule ultrafine de cupru cu puritate 99,995%, în apă distilată ultrapură (conductivitate mai mică decât 0,1microSiemens/cm).

 

480ml

Descriere
Copper Life este un supliment mineral 100% natural, conținând particule ultrafine de cupru cu puritate 99,995%, în apă distilată ultrapură (conductivitate mai mică decât 0,1microSiemens/cm).
În special în cazul cuprului, puritatea metalului este foarte importantă, deoarece la purități uzuale (mai mici de 99,99%), conținutul de plumb poate fi important.
 
Siguranță și depozitare
 
Deoarece produsul conține doar cupru în stare metalică și apă distilată, el este nontoxic, la concentrațiile specificate.
Ca toate mineralele în stare lichidă, este bine ca produsul să fie păstrat departe de lumina directă a soarelui. Totuși, el este insensibil la radiațiile electromagnetice normale (GSM, TV, sisteme audio sau calculatoare de birou).
Nu este necesară refrigerarea produsului după deschidere.

Culoarea produselor coloidale Pure Alchemy poate varia în funcție de tipul produsului (argint coloidal, aur coloidal, cupru coloidal, zinc coloidal etc) de la incolor, la nunațe de gălbui, nuanțe de rozaliu, roșiatic, galben, gri sau brun, asta și în funcție de concentrație.

Dacă produsul s-a depus în mare parte, devenind eventual incolor, se poate agita ușor pentru a-l reface temporar, și utiliza ca atare.

 
Utilizare și dozaj
 
Deși alergia la cupru este aproape imposibilă (cuprul fiind un micronutrient esențial), există posibilitatea unor asemenea probleme în cazul cuprului metalic. În acest caz, cuprul coloidal nu ar trebui consumat.
O problemă similară o au persoanele cu hemocromatoză, deoarece cuprul crește capacitatea organismului de a absorbi fierul.
Totodată, cuprul nu este recomandat persoanelor afectate de maladia Wilson, și care așadar nu pot elimina cu ușurință cuprul ingerat.
 
1 lingură de cupru coloidal 20ppm conține circa 200 micrograme de cupru.
 
Dozele uzuale sunt:
 
- Copii 0-6 luni: 200 mcg; 
- Copii 7-12 luni: 220 mcg; 
- Copii 1-3 ani: 340 mcg;
- Copii 1-8 ani: 440 mcg;
- Copii 9-13 ani: 700 mcg; 
- Copii 14-18 ani: 890 mcg;
- Peste 19 ani: 900 mcg;
- Femei însărcinate: 1000 mcg;
- Femei care alăptează: 1,300 mcg.
 
1mcg=1 microgram
 
Alte informații
 
Cuprul este un element mineral esențial în fiziologia organismelor vii, existând într-o cantitate mare și în corpul omenesc. În momentul în care este absorbit în intestinul subțire, el este transportat spre ficat, fiind legat de albumină. În fluxul sanguin este transportat de o proteină numită ceruloplasmină. Cuprul este întâlnit în peste 50 de enzime, fie în calitate de component esențial, fie cu rol de cofactor, dintre care menționam: citocrom-c-oxidaza, superoxid dismutaza, SOD, (CuZn), hemocianina (o moleculă purtătoare de oxigen) etc.
 
Corpul are nevoie de cupru pentru o dezvoltare normală și pentru a își menține o stare bună de sănătate. Astfel:
 
- joacă un rol important în producția de mielină, hemoglobină, colagen și melanină;
- este foarte important pentru sănătatea nervilor, acționând ca un protector al tecii de mielină;
- împreună cu vitamina C, contribuie la elemente ale țesutului conectiv numit elastină;
- este un component esențial al pigmentului numit melanină, formarea sa fiind susținută de către o enzimă numită tirozinază;
- este un puternic antioxidant, lucrând împreună cu SOD pentru a preveni distrugerea țesuturilor de către radicalii liberi;
- este utilizat pentru fabricarea ATP-ului, sursa de energie a corpului;
- are rol de regulator al ritmului cardiac (aritmii) și a presiunii sanguine;
- efectul său inflamator poate reduce simptomele artritei;
 
Deficiența de cupru în ființele umane este rară, dar poate să apară în anumite circumstanțe: anemie, temperatură corporală scăzută, fracturi și osteoporoză, vene proeminente și dilatate, număr scăzut de celule albe, aritmii cardiace, nivele crescute de colesterol, pierderea pigmentației, dezordini tiroidiene. Copiii care au afecțiunea Menke (de natură genetică) nu pot asimila corect cuprul și prin urmare ajung să dezvolte un deficit foarte mare dacă nu sunt tratați la timp.
 
Supraacumularea de cupru este și ea posibilă, fiind o consecință a sindromului Wilson, o incapacitate de eliminare a cuprului în exces din corp.
 
În ceea ce privește asimilarea cuprului, se pare că există o competiție directă între acesta și zinc la nivelul absorbției în intestinul gros, cel puțin în cazul elementelor în stare ionică. Ca atare, trebuie realizată o balanță corectă în administrarea celor două minerale.
480ml
Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101