REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Radiatiile Wireless de la laptop-uri pot cauza infertilitatea la barbati

Radiatiile Wireless de la laptop-uri pot cauza infertilitatea la barbati

ViataVerdeViu) Laptop-urile cu tehnologie wireless ne dau capacitatea de a ne conecta la internet aproape oriunde, dar acum cercetatorii spun ca radiatiile wireless pot, in acelasi timp, determina si infertilitate prin scaderea mobilitatii spermei s

(ViataVerdeViu) Laptop-urile cu tehnologie wireless ne dau capacitatea de a ne conecta la internet aproape oriunde, dar acum cercetatorii spun ca radiatiile wireless pot, in acelasi timp, determina si infertilitate prin scaderea mobilitatii spermei si daunarea ADN-ului din aceasta.

Este laptop-ul tau cu Wireless daunator spermei tale?

Publicat in jurnalul medical Fertilitatea si Sterilitatea, un studiu a analizat cum radiatia emisa din laptop-urile cu wireless influenteaza sanatatea spermei. Cercetatorii din Argentina au luat mostre de sperma de la 29 barbati sanatosi, si au masurat mobilitatea acesteia dupa patru ore de expunere la radiatia cu wireless de la un laptop conectat la internet fara cablu. Sperma din grupul de control a fost pastrata la aceeasi temperatura acelasi interval de timp, dar nu a fost expusa la radiatia cu wireless.
Din sperma expusa la radiatia wireless, 25 la suta dintre spermatozoizi s-au oprit din inotat. Doar 14 la suta dintre spermatozoizii din sperma neexpusa s-au oprit din innotat dupa patru ore. Sperma expusa la wireless a suferit si 9 la suta fragmentare de ADN, sau daune ireversibile in codul genetic, in timp ce doar la 3 la suta din cea din grupul de control s-a intamplat acelasi lucru.

Radiatia electromagnetica este un rezultat al comunicarii wireless, iar cercetatorii sunt de parere ca poate avea efecte daunatoare asupra spermei. "Se pare ca atunci cand un laptop e tinut pe genunchi, conectat fara cablu la internet, aproape de zona organelor genitale, acest lucru poate duce la scaderea fertilitatii la barbati” spun cercetatorii in raport. Ei mai recomanda, de asemenea, studii care sa analizeze impactul pe term lung al unei radiatii cu wireless in viata reala.

Este important de observat si faptul ca cercetatorii au comparat radiatia emisiilor laptop-urilor cu wireless cu cea a laptop-urilor fara wireless. Emisiile din laptop-urilor fara  wireless erau nesemnificative, in timp ce emisiile laptop-urilor cu wireless erau cu mult mai inalte.

Studii anterioare asupra laptop-urilor si a fertilitatii au avut rezultate similare. O alta ingrijorare justificata este hipertermia scrotala (temperature ridicata a testiculelor), care poate fi cauzata cu usurinta daca stai cu un laptop pe genunchi ore in sir. Hipertermia scrotala  are un impact negativ asupra calitatii spermatozoizilor si poate duce la scaderea fertilitatii.

Solutia? Nu-ti mai tine laptop-ul pe genunchi. Laptop-urile sunt, intr-adevar, destinate folosirii comode pe genunchi, dar acesta este, in mod evident, in detrimentul sanatatii tale. In schimb, poti pune laptop-ul pe un birou sau pe un pad special destinat laptop-urilor.

In plus, foloseste o conexiune de net prin cablu ori de cate ori e posibil, din moment ce este dovedit ca toate comunicatiile fara cablu sunt daunatoare spermei.

Surse:

http://www.naturalnews.com/034304_Wi-Fi_laptops_sperm.html

 

 

 

 

#inferttilitatea la barbati #laptop #pericol #radiatiile wireless sperma #sanatate #wifi sperma

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din spatele antibioticelor
Culoarea, textura si forma unghiilor iti ofera indicii importante despre sanatate
6 organe decisive pentru detoxifierea si vindecarea corpului

Ce spun cititorii despre "Radiatiile Wireless de la laptop-uri pot cauza infertilitatea la barbati"

Eusebiu15 August 2016 13:24Raspunde

Astea sunt informatii proaste. Radiatiile de la un wireless al laptopului au o putere de 10mw in antena. Radiatiile de la un telefon Gsm au circa 1w max 2 wati . Deci riscul major este de la telefonia mobila.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101