Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. 13 beneficii surprinzatoare ale cuisoarelor

13 beneficii surprinzatoare ale cuisoarelor

Cuisoarele ofera multe beneficii pentru sanatate, combat indigestia, au proprietati antimicrobiene, protejeaza ficatul, stimuleaza sistemul imunitar, tin diabetul sub control si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Afla mai multe despre beneficiile cuisoarelor pentru sanatatea noastra.

Cuisoarele ofera multe beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de combate indigestia si cancerul, au proprietati antimicrobiene, protejeaza ficatul, stimuleaza sistemul imunitar, tin diabetul sub control, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si contin si proprietati anti-mutagene, combat bolile orale si durerile de cap si au proprietati afrodisiace.

Cuisoarele sunt unul dintre condimentele specifice ale zonelor asiatice, originare din tari precum Indonezia, India, Pakistan si chiar zone din Africa de Est. Cuisoarele provin din insulele Maluku din Indonezia. Sunt un ingredient aromatic popular folosit in diverse feluri in toata lumea, dar mai ales in Asia. Cuisoarele sunt un condiment de baza in multe bucatarii asiatice.

Primăvară Verde Vie blog

Cuisoarele, ca multe alte condimente originare din Asia, au un istoric lung. In secolele XIII si XIV, erau transportate din Indonezia catre China, India, Persia, Africa si Europa. In aceasta perioada cuisoarele aveau un pret ridicat, ceea ce a dus la declansarea mai multor razboaie pentru detinerea monopolului asupra productiei si a distributiei. S-au purtat multe razboaie pentru a controla insulele Maluku in perioada medievala si moderna. Olandezii au obtinut victoria si au detinut controlul asupra insulelor Maluku o lunga perioada de timp. In ziua de azi, cuisoarele sunt un produs comercial important in intreaga lume.

Iata ce vei afla citind acest articol:

Date stiintifice despre cuisoare

Cuisoarele sunt bobocii uscati ai unei flori care provine din arborele Syzygium aromaticum. Acesta apartine familiei de plante numite Myrtaceae. Aceasta este o planta perena care traieste in conditii tropicale si subtropicale. Din cuisoare de folosesc mai multe parti ale plantei, bobocii uscati, tulpinile si frunzele, in scop medicinal. Uleiul esential de cuisoare este renumit pentru proprietatile sale medicinale.

Cuisoarele se folosesc de mii de ani in India si China, nu doar ca un condiment aromat, ci si ca remediu medicinal pentru multe afectiuni. In medicina ayurvedica cuisoarele se folosesc pentru carii dentare, halitoza, iar in medicina chineza cuisoarele erau apreciate pentru proprietatile lor afrodisiace.

 

Valoarea nutritionala a cuisoarelor

Conform "Bazei nationale de date nutritionale pentru referinta standard" din SUA, nutrientii din cuisoare sunt compusi din 65g de carbohidrati, 6g de proteine, 13g de lipide totale, 2g de zaharuri, 274 kcal de energie si 33g de fibre alimentare. Mineralele din cuisoare sunt calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. Vitaminele prezente in cuisoare sunt vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, folat, vitamina B6, vitamina B12, vitamina A, vitamina E, vitamina D si vitamina K.

Substante bioactive in cuisoare

Anumiti compusi bioactivi au fost izolati din extrasele de cuisoare. Acestea includ: flavonoide, hexane, clorura de metilen, etanol, timol, eugenol si benzen. Aceste biochimicale s-a descoperit ca poseda proprietati diverse, antioxidante, hepato-protectoare, antimicrobiene si antiinflamatorii.

 

Beneficii pentru sanatate ale cuisoarelor

Cuisoarele au numeroase beneficii pentru sanatatea organismului uman, iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

Imbunatatesc digestia

Cuisoarele imbunatatesc digestia prin stimularea secretiei de enzime digestive. Cuisoarele sunt bune si pentru a reduce flatulenta, iritabilitatea gastrica, dispepsia si greata. Cuisoarele pot fi prajite, coapte, macinate si luate in amestec cu miere pentru tratarea tulburarilor digestive.

Au proprietati antibacteriene

S-au testat proprietatile antibacteriene ale cuisoarelor contra mai multor patogeni umani. Extractele din cuisoare au fost suficient de puternice pentru a ucide acesti patogeni. In mod specific, extractele de cuisoare au fost eficiente impotriva bacteriilor care raspandesc holera.

Au proprietati chimio-preventive

Cuisoarele au atras atentia comunitatii medicale datorita proprietatilor lor chimio-preventive sau anti-carcinogene. Testele au aratat ca pot fi de ajutor in tinerea sub control a cancerului de plamani aflat in fazele incipiente.

Protejeaza ficatul

Cuisoarele contin cantitati mari de antioxidanti, ideali pentru protectia organelor interne, in special a ficatului, de efectele radicalilor liberi. Metabolismul, in timp, mareste productia de radicali liberi si lipidele, reducand in acelasi timp si antioxidantii din ficat. Extractele de cuisoare ajuta la neutralizarea acestor efecte, avand proprietati hepato protectoare.

 

Tin diabetul sub control

Cuisoarele se folosesc si in multe remedii traditionale pentru a trata mai multe boli, printre care si diabetul. La bolnavii de diabet, insulina produsa de corp este insuficienta sau nu se produce deloc. Studiile au aratat ca extractele din cuisoare imita insulina in cateva feluri si mentin nivelul glicemiei sub control.

Contribuie la mentinerea densitatii osoase

Extractele hidro alcoolice din cuisoare includ compusi precum eugenol si alti derivati, precum flavone, izoflavonele si flavonoide. Aceste extracte s-au dovedit utile in special in mentinerea densitatii osoase si a continutului mineral din os, precum si in cresterea rezistentei la presiune a oaselor in cazul osteoporozei.

Au proprietati antimutagenice

Mutagenii sunt acele substante care schimba compozitia ADN-ului si produc mutatii genetice. Compusii biochimici prezenti in cuisoare, de tipul fenil propanoidelor, au proprietati antimutagene. Acestia au fost administrati celulelor tratate cu mutageni si au influentat efectele mutagene intr-o masura semnificativa.

Stimuleaza sistemului imunitar

Ayurveda descrie anumite plante ca fiind in mod special eficiente in dezvoltarea si protejarea sistemului imunitar. Iar cuisoarele se numara printre acestea. Bobocul uscat al florii de cuisoare contine compusi care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar prin cresterea numarului de celule albe, imbunatatind hipersensibilitatea intarziata.

Au proprietati antiinflamatorii

Cuisoarele poseda proprietati antiinflamatorii si analgezice. Studiile in care s-au administrat extracte de cuisoare la sobolani de laborator arata ca prezenta eugenolului a redus inflamatia cauzata de edem. S-a confirmat, de asemenea, ca eugenolul are abilitatea de a reduce durerea prin stimularea receptorilor de durere.

Sunt un bun remediu pentru bolile orale

Cuisoarele pot fi consumate pentru boli gingivale, ca gingivita si periodontita. Extractele din boboci de cuisoare au controlat semnificativ cresterea patogenilor orali, responsabili de bolile orale. Cuisoarele pot fi folosite si pentru durerile de dinti, datorita proprietatilor lor analgezice.

Au proprietati afrodisiace

Condimentele precum nucsoara si cuisoarele au proprietati afrodisiace, conform medicinei Unani. Experimentele facute pe extrasele de cuisoare si nucsoara le-au comparat cu medicamentele administrate in acest scop si atat cuisoarele cat si nucsoara au avut rezultate pozitive.

Reduc durerile de cap

Durerile de cap pot fi reduse cu ajutorul cuisoarelor. Se face o pasta din cateva cuisoare si se amesteca cu un praf de sare cristalizata. Se pune pasta intr-un pahar de lapte. Acest amestec reduce durerile de cap rapid si eficient.

 

Efectele secundare ale cuisoarelor

Uleiul de cuisoare: Uleiul esential de cuisoare nu trebuie administrat in mod direct; trebuie diluat in ulei de masline sau in apa distilata. Uleiul din extract de cuisoare este considerat in general sigur, insa unele studii au aratat ca acesta poseda proprietati citotoxice. Uleiul din extract de cuisoare contine doua componente majore, eugenol si B-cariofilena. Acesti compusi s-au demonstrat a fi in mod semnificativ eficienti contra fibroblasticelor si a celulelor endoteliale.

Tigari cu cuisoare: In Indonezia, cuisoarele sunt consumate la scara larga sub forma de tigari, numite kretek. Aceste tigari cu cuisoare au aparut ca o alternativa la tigarile cu tutun, insa studiile arata ca acestea sunt chiar mai daunatoare decat tigarile obisnuite. In cazul tigarilor de cuisoare, cantitatea de nicotina, monoxidul de carbon si gudron care intra in plamani a fost mai ridicata decat cele provenite de la tigarile cu tutun.

 

SURSE

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-cloves.html

#beneficii #cuisoare #proprietati antioxidante #proprietati anticancer

Ce au mai parcurs alti cititori...

Arinul negru, beneficii si utilizari
54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific
Uleiul esențial de mușcată - beneficii și proprietăți

Ce spun cititorii despre "13 beneficii surprinzatoare ale cuisoarelor"

Grecea Tamara01 July 2023 12:19Raspunde

Sunt încântată de aceste micuțe cuişoare

Grecea Tamara01 July 2023 12:16Raspunde

Sunt încântată de aceste micuțe cuişoare

Manuela Benea03 July 2023 12:58Raspunde

Ne bucurăm că ești încântata de cuișoare! Cuișoarele au multe proprietăți și folosite pentru multe întrebuințări. Ai putea să ne spui pentru ce scop le-ai folosit?

lumi14 February 2023 17:39Raspunde

Buna ziua. Cuisoarele sunt indicate pt persoanele cu tensiune mare si cu diabet tip 2, care sunt sub tratament medical pt tensiune si diabet? Multumesc

15 February 2023 14:49Raspunde

In orice afectiune trebuie sa discuti inainte si cu medicul tau curant si impreuna sa decideti. Sanatate multa!

Marta05 November 2021 14:09Raspunde

O zi minunată vă doresc ! Eu ştiu de beneficiul cuişoarei de mai mult de 20 de ani , de la un dentist. De atunci de multe ori am folgst pt dureri de măsia , întodeauna era eficient lua durera chiar după câteva secunde . Într-o sticluță mică se pune cam până la jumătate cuişoare se peste ea alcool de fructe şi se lasă la măcerat 10 zile , între timp se scutură bine bine câteo dată , se pune câteva picături pe măseau afectată.

Vladita-Alina Eftimie19 October 2021 10:37Raspunde

Va rog sa îmi spuneți la copii cum se poate utiliza și dacă face rau

19 October 2021 17:52Raspunde

Buna, Alina, Oare cu ce scop vrei sa le folosesti?

Miorita14 December 2020 20:05Raspunde

Sunt minunate pt diabet ! Un varf de cuțit de scortisoara si 3 cusioare, se prepara un ceai care se consuma zilnic ! Glicemia a scazut de la 150-180 la 120-130 ! Merita incercat !

Ciocan Aurel12 April 2020 13:01Raspunde

Pentru dureri dentare ce se foloseste?

Luminița25 March 2020 10:11Raspunde

La persoanele cu hta și aritmii sunt indicate cuișoarele?

25 March 2020 13:07Raspunde

Buna, Luminita, Aici ar trebui in primul rand sa te consulti cu medicul tau, intr-adevar e spune ca ar ajuta la reglarile inimii insa trebuie sa vezi cu medicul tau specialist. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Camelia23 March 2020 13:27Raspunde

Si eu am folosit pentru dureri dentare. Aveam capsule cu pulbere de cuișoare. Am desfăcut capsula si am pus pulberea la nivelul gingiei, lângă dintele afectat. E supereficient! N-am mai luat medicamente pt calmarea durerii.

25 March 2020 12:59Raspunde

Buna, Camelia, Multumim mult ca ai ales sa impartasesti cu noi. O zi frumoasa si multa sanatate! Ana - Viata Verde Viu

Paula Constantin15 March 2020 10:28Raspunde

Cat timp durează cura de cuișoare mestecate?

25 March 2020 12:56Raspunde

Nu exista un termen de utilizare, respectiv nu este neaparat un tratament. Puteti folosi ocazional sau pe termen lung. Rau nu va face indiferent cat timp utilizati. Senzatia o sa fie putin de amorteala. Eu le folosesc asa cam de cateva ori pe saptamana. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Câmpean02 March 2020 17:15Raspunde

Vreau sa stiu daca cuișoarele afectează circulația sângelui adică. INR-ul?

04 March 2020 18:49Raspunde

Elisabeta, ne bucurăm că ai încredere, însă noi nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Cel mai bine este sa consulti si un medic. Insa cum cuisoarele sunt bogate in antioxidanti ar putea dilata vasele sanguine si implicit modificarea INR-ului. Oricum a se consulta un medic specialist. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Paulenachescu12 February 2020 11:57Raspunde

Sub ce forma ați folosit cuișoarele,ceaiuri,măcinate ???

14 February 2020 09:19Raspunde

Buna, Cuisoarele pot fi folosite ca atare, poti sa le mesteci timp de 15-20 de secunde pentru a dezinfecta cavitatea bucala. Senzatia o sa fie putin de amorteala. Apoi se mai poate folosi sub forma de pudra in diverse preparate culinare sau facut ceai. La o cana de ceai se pune o lingurita rasa de cuisoare si sa lasa la fiert 5 minute si apoi la infuzat 20 de minute. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

aurelia geonea30 January 2020 16:21Raspunde

Sunt minunate efectele de cuisoare:la mine efectul antiinflamator este evident !

Valentina10 August 2019 19:42Raspunde

Am încercat pentru durere dentară şi a funcționat

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101