Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

Nucsoara este un condiment popular cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de a ameliora durerea, a calma indigestia, a intari functia cognitiva, a detoxifica organismul, a intari sanatatea pielii, a ameliora afectiuni

Nucsoara este un condiment popular cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de a ameliora durerea, a calma indigestia, a intari functia cognitiva, a detoxifica organismul, a intari sanatatea pielii, a ameliora afectiunile bucale, a reduce insomnia, a mari functionarea sistemului imunitar, a preveni leucemia si a imbunatati circulatia sangelui.

Nucsoara este unul dintre cele doua condimente care cresc pe un arbore peren denumit stiintific Myristica fragrans sau nucsoara. Este originara dintr-o zona din apropierea Indoneziei, insa in prezent este un condiment folosit la scara globala. Arborii poarta nucsoara, care este samanta, precum si macisul, un condiment mai putin cunoscut, derivat din coaja rosie si uscata a semintei. Este singurul arbore din lume care produce doua condimente distincte. Acesta creste in special in zonele din Caraibe, dar si in alte zone tropicale, precum si in sudul Indiei, in statul Kerala.

Nucsoara este un condiment delicat, dulceag si folosit des in bucatariile din intreaga lume, atat in cele asiatice cat si occidentale. Arborele este apreciat si pentru uleiurile sale esentiale care sunt obtinute din scoarta si frunze, iar untul de nucsoara este un produs secundar care poate fi folosit ca ingredient intr-un punch sanatos. Uleiurile esentiale din nucsoara au multe beneficii pentru sanatate si sunt frecvent utilizate in medicina naturopata si in cea care se bazeaza pe plantele medicinale.

Valoarea nutritionala a nucsoarei

Desi nucsoara este doar un condiment folosit in cantitati mici in diverse alimente, are, insa, capacitatea de a influenta sanatatea in multe feluri, in principal datorita continutului nutritiv de vitamine, minerale si compusi organici care provin din uleiurile sale esentiale. Printre aceste componente benefice se numara fibre alimentare, mangan, tiamina, vitamina B6, folat, magneziu, cupru si macelignan.

beneficii nucsoara

Beneficiile pentru sanatate ale nucsoarei

Ameliorarea durerilor: Unul dintre componentele nucsoarei este similar cu mentolul si are caracteristici analgezice. De aceea, prin utilizarea nucsoarei la gatit, puteti reduce durerile asociate cu rani, accidentari, intinderi musculare si inflamatii cronice ca cele cauzate de artrita.

Sanatatea digestiva: Cand nucsoara se macina si devine o pudra, isi pastreaza fibrele, care stimuleaza procesul digestiv incurajand miscarea peristaltica a muschilor netezi din stomac. De asemenea, induce secretia diverselor sucuri intestinale si gastrice pentru a usura procesul digestiv. Avand in vedere ca fibrele pot da volum scaunului, nucsoara reduce frecventa si disconfortul cauzat de constipatie sau alte probleme intestinale.

Sanatatea creierului: Unul dintre cele mai putin cunoscute beneficii ale utilizarii nucsoarei in alimentatie are legatura cu cele doua componente ale uleiului sau esential, numite myristicin si macelignan. Acesti compusi au dovedit ca pot reduce deteriorarea cailor neuronale si a functiei cognitive care afecteaza oamenii cu dementa sau cu Alzheimer. Studiile au aratat ca myristicin si macelignan incetinesc aceste efecte si mentin functionarea creierului la un nivel normal si sanatos.

Detoxifierea corpului: Nucsoara actioneaza ca un tonic in mai multe feluri si de aceea stimuleaza starea generala de sanatate a corpului. In mod specific, in ceea ce priveste ficatul si rinichii, unde sunt acumulate multe toxine din corp, nucsoara poate ajuta la eliminarea acestora. Curata efectiv organele de toate toxinele care s-au adunat din alcool, medicamente, poluare, mancare sau toxine organice naturale. Mai mult decat atat, ingredientele active din nucsoara ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi si imbunatatesc functia si eficienta rinichilor si a ficatului.

Sanatatea orala: In remediile traditionale medicale, nucsoara a fost considerata regina condimentelor cand vine vorba de sanatatea orala. Componentele active antibacteriene din nucsoara combat afectiuni precum halitoza, mirosul urat al gurii. Nucsoara ucide bacteriile care cauzeaza aceasta afectiune stanjenitoare si stimuleaza in mod generos imunitatea gingiilor si a dintilor. De aceea nucsoara si extrasele din nucsoara sunt deseori folosite in pasta de dinti sau apa de gura, in special in cele organice sau pe baza de plante.Studiile au aratat ca un compus metanolic din nucsoara si uleiul sau esential poate induce moartea celulara (apopteoza) in celulele de leucemie, impiedicand astfel raspandirea acestora si metastaza acestui cancer teribil care afecteaza in special copiii.

Sanatatea pielii: Desi mecanismul prin care functioneaza nu este pe deplin inteles, nucsoara s-a folosit multa vreme ca remediu medical traditional pentru a imbunatati aspectul pielii. Se foloseste in special cutanat, sub forma de pasta, in amestec cu apa sau cu miere, care este, de asemenea, foarte buna pentru ingrijirea pielii. Nucsoara reduce inflamatia si iritatia pielii, mentine tenul hidratat si curat si reduce semnele care pot ramane in urma varsatului de vant, a cosurilor sau a furunculelor.

Tensiunea arteriala si circulatia: Datorita continutului sau mineral, nucsoara este apreciata pentru mentinerea functiei organelor. Potasiul este vasodilatator, adica relaxeaza vasele de sange, reducand astfel tensiunea arteriala si diminuand presiunea care se pune pe sistemul cardiovascular. De asemenea, potasiul ajuta la asimilarea nutrientilor din alimente, usurand procesul digestiv. Calciul prezent in nucsoara stimuleaza sanatatea oaselor contribuind la refacerea si dezvoltarea acestora, ameliorand in acelasi timp si simptomele de osteoporoza. Si, in cele din urma, fierul din nucsoara mareste numarul de celule rosii si reduce sansele de anemie.

Atentionari cu privire la consumul de nucsoara: Trebuie exercitata mare grija in privinta consumului excesiv de nucsoara, pentru ca in ultimii ani s-au raportat mai multe cazuri de otravire accidentala. De cand s-a aflat ca nucsoara, consumata in cantitati excesive, poate avea efecte narcotice, psihotropice si halucinogene, multi oameni au incercat sa obtina aceste efecte in scop recreational. Din pacate, consumul de nucsoara in cantitati uriase poate complica serios procesele corpului, pentru ca este un condiment care trebuie folosit doar in cantitati mici. Abuzul de nucsoara provoaca palpitatii, convulsii si voma.

Folosita corespunzator, nucsoara are beneficii evidente pentru sanatate.

Sursa utilizata: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/nutmeg.html

#beneficii #condimente #nucsoara

Ce au mai parcurs alti cititori...

Mararul - o planta aromatica cu potentiale efecte terapeutice
Afinul, o planta cu beneficii importante pentru sanatate
Nu ignora aceste semne ale deficientei de vitamina B12!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101