Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Animalele ne ajuta sa fim mai sanatosi !

Animalele ne ajuta sa fim mai sanatosi !

In ziua de azi tot mai multe persoane detin cel putin un animal de companie. Datorita popularitatii lor crescande, cercetatorii si psihologii au efectuat cercetari extinse asupra beneficiilor mentale si fizice pe care animalele de companie le aduc st

In ziua de azi tot mai multe persoane detin cel putin un animal de companie.

Datorita popularitatii lor crescande, cercetatorii si psihologii au efectuat cercetari extinse asupra beneficiilor mentale si fizice pe care animalele de companie le aduc stapanilor lor.

Iata 4 dintre acestea:

1. Beneficii fizice

Multe studii au aratat ca animalele pot ameliora dureri, stabiliza ritmul respiratiei, mari nivelul de energie si imbunatati dispozitia.

Animalele de companie sunt o metoda necostisitoare de a scapa de tensiune, anxietate, oboseala si apatie.

Terapia cu animale se foloseste de multe spitale si institutii de ingrijire medicala pentru a accelera vindecarea pacientilor si a le imbunatati calitatea vietii.

Animalele de companie se folosesc si in terapiile fizice pentru imbunatatirea unor abilitati motorii delicate, a miscarilor asistate sau independente si a functiei cardio pulmonare.

Astfel, Revista americana de cardiologie a publicat un studiu asupra a peste 400 de pacienti care au suferit un atac de cord. In anul urmator spitalizarii, posesorii de animale de companie au prezentat un procent de supravietuire mai mare decat cei fara animale de companie.

animale sanatate

Terapia cu animale se foloseste si pentru tratarea pacientilor ce sufera de insuficienta cardiaca, cancer si dezechilibru hormonal. De asemenea, animalele de companie isi motiveaza stapanii sa duca o viata mai activa.

2. Beneficii mentale

Animalele sunt tot mai folosite in tratarea depresiilor, a tulburarilor de stres posttraumatic si a afectiunilor legate de anxietate. S-a dovedit ca pot ajuta si calma pacientii ce sufera de schizofrenie si tulburare bipolara.

Terapia cu animale este utilizata si in reabilitarea copiilor bolnavi de autism, anorexie, a celor deprimati sau cu probleme mentale, precum si a celor ce sufera de deficit de atentie.

Animalele sunt utile mai ales in cazul copiilor care au nevoie sa-si dezvolte anumite abilitati de invatare, autocontrol, empatie si abilitati sociale. Unele universitati si scoli au inceput sa introduca terapia cu animale pe perioada examenelor pentru a reduce stresul atat pentru studenti cat si pentru profesori.

La persoanele varstnice, animalele de companie ii ajuta pe bolnavii de Alzheimer sa-si imbunatateasca functia cognitiva si sa-si gestioneze emotiile. Animalele au si un efect de calmare si ii incurajeaza pe cei varstnici sa mentina contactul cu realitatea.

Se pare ca un animal de companie ajuta persoanele peste 60 de ani sa nu se mai simta singure si deprimate. Astfel, cei care nu sunt posesori de animale de companie sunt mai predispusi la de 4 ori mai multe interventii medicale si internari in comparatie cu posesorii de animale de aceeasi varsta.

3. Beneficii sociale

Terapia cu animale a dovedit ca mareste constiinta valorii de sine, alunga senzatia de singuratate, mareste abilitatea de comunicare si interactiunile cu alti oameni.

In cazul copiilor mai dificili, de exemplu, animalele previn izolarea acestora si le amelioreaza comportamentul antisocial fiind pentru acestia prieteni de incredere.

Animalele creaza si oportunitati de socializare: fie ca iti plimbi cainele in cartier, discuti cu alti proprietari de animale sau cu vanzatorul de la pet shop, iti ingrijesti calul sau discuti pe forum cu posesorii de acvarii.

4. Longevitate

Animalele inspira compasiune, iar cercetatorii americani de la Universitatea Stony Brook din New York, au descoperit ca acest lucru mareste durata de viata.

La nivel celular, un stil de viata fericit si plin de compasiune reduce nivelul de inflamatie din corp, despre care se stie ca favorizeaza cele mai multe boli grave, inclusiv cancerul.

Interactiunile sociale dintre oameni si animale promoveaza intervale mai scurte de boala si afecteaza pozitiv longevitatea.

Desi cainii si pisicile sunt animalele preferate de companie, acestea au nevoie de ingrijire speciala si pot implica si costuri destul de mari. Poti insa beneficia de aceleasi avantaje si de pe urma ingrijirii unui animal de companie mai putin costisitor, cum ar fi un peste de acvariu.

Iar pentru cei care calatoresc foarte des sau au un program de lucru neregulat, exista alternativa de a lucra ca voluntar la un adapost de animale sau la o organizatie de profil nonprofit.

Descopera produsele pentru casa 100% naturale, care au grija de sanatatea ta si a prietenilor tai necuvantatori!

Tu ce animale de companie preferi? Scrie-ne pararea ta in comentariile de mai jos.

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/showing-compassion-for-animals/

#animale de companie #copii educatie #miscare #singuratate #stres #terapie #terapie cognitiva #varsta inaintata

Ce au mai parcurs alti cititori...

Terapia prin plutire, vindecare prin relaxare
Cartile de colorat ajuta adultii sa gestioneze stresul
Slabeste inteligent prin aceste modificari ale stilului de viata

Ce spun cititorii despre "Animalele ne ajuta sa fim mai sanatosi !"

Nera09 May 2016 10:52Raspunde

Acum 10 ani am fost dianositicata cu cancer std.III B si am urmat 31 de sedinte de cobaltoterapie concomitent cu 7 sedinte de chemioterapie. Mi-a fost ingrozitor de rau. La oara aceea aveam doua pisici si un caine. Patru luni m-au pazit: pisica pe piept, motanul pe abdomen si cainele la picioarele patului!!! M-au vindecat asa cum au stiut ele, cu energia lor.Nimic nu se compara cu abnegatia animalelor !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101