Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Invatam impreuna

Verde la Viata : Stefan Manea - Hofigal

Viata Verde Viu lanseaza seria de articole "Verde la Viata" in care vom prezenta contributia si gandirea romanilor in munca continua de schimbarea a culorii indicatorului de sanatate fizica, emotionala si sufleteasca a populatiei de pe intreg globul

"Suntem tara cu cel mai bun pamant. Dar nu stim sa-l pretuim!"

- V-as ruga sa ne spuneti cateva lucruri legate de modul în care brandul Hofigal face fata dificultatilor cu care se confrunta piata romaneasca.

- Eu pot sa spun urmatorul lucru: ca Hofigal în momentul de fata si-a creat un nume mai ales prin activitatea de cercetare. În afara de noi nu mai este nici o alta firma si fac cofinantari. Eu în fiecare an am avut între 12 si 14 firme pe care le-am cofinantat. Cineva ma întreba, la un moment dat: ai facut socoteala cati bani ai dat la cofinantare?! Niciodata. As fi cumparat vreo 250 apartamente. Dar nu asta e problema. Problema este ca din cercetarea pe care o facem noi avem foarte multe brevete. Nu exista an în care sa nu participam la concursuri de inventica internationale, Bruxelles, Geneva, la Londra, peste tot si nu a fost nici un an în care sa nu luam unu, doua premii – medalii de aur – pentru produsele noastre. Peste 80 la suta din produsele pe care le avem sunt din proprietate privata. Cum am facut acest lucru? Am luat o serie de oameni cu experienta, din Institutul de cercetari chimico farmaceutice, inclusiv oameni cu care am lucrat înainte si am avut o politica pe care o am si acum, pe toti care au venit încoace dupa facultate, i-am obligat sa-si ia doctoratele cu o tema sau alta din domeniul în care lucram si astfel i-am obligat sa se puna la curent cu tot ce este nou si sa stie absolut toate noutatile din domeniu. Si cu acest lucru am reusit sa-i determin sa faca meserie din pasiune.

Nu poti sa avansezi, fara pasiune. Eu, în momentul de fata am si muncitori foarte multi carora le-am spus sa faca pasiune si, aproape incredibil tineri care au brevete pe tehnologii cumparate din afara. V-as da un singur exemplu: am cumparat anul trecut o instalatie de capsule gelatinoase din China, care se vând si pe plan mondial.

Ei bine, eu am reusit cu ei, cu muncitorii si mecanicii respectivi, ca aceste capsule gelatinoase intercalând un utilaj – o moara coloidala – sa putem introduce în ele si produse solide în uleiurile respective. O chestiune pe care nu o are nimeni pe plan mondial.

Este o premiera facuta cu oamenii de aici. Dar, cu acesti oameni care sunt de valoare. Am încercat sa îi formez sa fie ca o familie. Cercetarea asa e. Cercetarea si dezvoltarea nu poti s-o faci de unul singur. Am facut aceste colective pe temele de cercetare pe care le avem cu statul. Si avem si teme internationale.

De exemplu, o tema foarte interesanta pe care o avem cu Turcia, cu Iugoslavia, cu Polonia si Ungaria. O tema despre care, aparent, poti sa spui: a, ce e asa de important? E vorba de reziduurile care cad de pe blanurile animalelor. Acele reziduuri sunt de o valoare extraordinara daca stii sa le valorifici. Unele din ele sunt sisteme enzimatice, altele sunt produse valoroase din toate punctele de vedere.

Am trecut sa dezvoltam stiinte pe care nici macar nu le-am bagat în programa de învatamant. De exemplu, în medicina. La noi, la Medicina nu se învata aromoterapia, enzimologia, gemoterapia. Or am înfiintat sectie de enzimologie si anul acesta am scos primul produs enzimatic recunoscut care rezolva niste treburi cu totul deosebite. Respectiv, rezolva colesterolul, trigliceridele, tensiunea, glicemia, produs care nu are nici o toxicitate.

Si daca va spun materiile prime din care e facut o sa zambiti: usturoi, praz si nap! Si am oameni care sunt interesati în mod deosebit sa cumpere produsul pentru ca aici toata tehnologia de a obtine aceste enzime are un secret. Sunt oameni din afara care ar vrea sa îl transforme în medicament ca sa-l foloseasca ei. Si, de exemplu, sunt doua tari care cumpara produsul de la mine si se vinde cu de 14-15 ori pretul pentru ca problema… este palpabila.

Problema colesterolului: sunt o gramada de medicamente care au efecte benefice momentan, dar efecte toxice pe durata lunga, extrem de periculoase. Cercetaristefan manea romani verzi hofigal facute acum de englezi arata ca orice medicament luat pentru colesterol este o otrava. Sa va explic pe scurt: colestorolul este numit de noi bun si rau. Colesterolul este fabricat de catre ficat 85%. Restul de 15% vine din afara, din grasimi, din ce mancam. Daca eu încerc sa reduc acest colesterol, cel bun este carutasul care cara prin sange materiile prime la celule, cel rau care se depune pe vase este cel din care se formeaza membranele celulare, noile celule care se nasc. Si cantitatea de colesterol pe care eu o am este calculata de partea aia de creier si ea este calculata în functie de cate celule îti mor în organism.

Daca tu umbli la ficat si cauti sa rezolvi problemele astea nu faci altceva decat sa îti accelerezi procesul de îmbatranire. Adica este o chestie complet noua pe plan mondial. În acest mod eu nu umblu pe organ, umblu pe ficat si îl determin sa fabrice si noile celule care îi trebuie si sa-mi ramana colesterolul care este strict necesar. În trei-patru luni de zile am avut oameni care aveau colesterolul 280 si au ajuns la 170, în limita strict necesara cu acest produs.

De asta am spus de enzimologie caci în afara de chinezi, rusi, americani, în toata Europa nu mai exista nimeni care sa produca produse pe baza de enzime. Suntem singurii „obraznici” daca vreti – pentru ca asa mi s-a spus la un congres: ceea ce vreti dvs. este obraznicie. Adica avem aceasta chestiune, avem oameni si copii pe care i-am format. Si îi vom forma în continuare. Si tineri si batrani. Avem oameni si de peste 80 de ani care lucreaza, dar iau si tineri, obligandu-i sa învete, sa faca doctoratul, masteratul, îi oblig sa învete pentru a duce mai departe. Asta este una din caile mele de lucru cu care ma mentin cu produse noi.

Al doilea lucru pe care l-am considerat strict necesar: eu nu mai produc decat produse pe baza de materie prima pe care mi-o fabric singur, bio si ecologica. Pentru ca cercetarile de pe plan mondial si în mod deosebit… aici pot sa spun ca rusii sunt foarte avansati chiar fata de chinezi. Rusii au cercetari speciale pentru asa ceva. Un exemplu va dau: rusii au un institut special de cercetari care se ocupa numai de spirulina. O alga. Dar este alga completa pentru viata. Este alga cu care a plecat Gagarin în Cosmos, hrana pentru cosmonauti, hrana pentru cei care lucreaza în subteran, este hrana care îti asigura absolut tot. Aici am si un brevet facut în mod deosebit cu Republica Moldova, profesorul Selaru din Chisinau. Si vreau sa va spun un lucru care nu stiu cat se stie la noi.

Pe moldovenii din Republica Moldova noi îi tratam asa, ca pe niste rude mai sarace, dar sunt mai destepti decat noi. Pentru ca putina lume stie ca fostul imperiu sovietic a vrut sa faca arma bacteriologica si a facut toate cercetarile la Chisinau si, de aceea chimia era la cel mai înalt nivel. Toate stiintele naturale, acest centru avea studenti, la un moment dat, din peste 120 de orase din toate tarile lumii. Dupa revolutie am facut, imediat ce mi s-a permis, o prima întreprindere la Chisinau cu spirulina. Atunci am brevetat… am si acum în sera fisa mea. Rusii, acesti moldoveni „ai nostri”, s-au ocupat de cercetarea asta foarte avansata si partea de bio-chimie m-a ajutat foarte mult si pot sa spun ca nivelul lor stiintific era mult peste ce aveam noi în tara. Si am profitat de treaba asta. Cercetarea pe care am facut-o cu ei a continuat pe un drum pe care, asta vreau sa-l accentuez si anume ce se întampla cu plantele, cu algele, cu tot ce este verde daca folosesti insecticide, ierbicide.

O cercetare pe care ei o demonstreaza astazi: au ajuns la niste treburi practice deosebite. Armurariul este materia prima pentru silimarina (pentru o multime de utilizari). Silimarina de sinteza este una din cele patru componente. Silimarina de sinteza are o activitate de 5% fata de silimarina naturala formata din toate componentele. Daca aceasta planta este crescuta cu un azotat de amoniu, ca îngrasamant, se transforma si se obtin niste aminosilighine extrem de toxice. Si dintr-un produs sanatos faci o otrava în toata regula. Foarte multe din produsele zise naturale compromit calitatea.

Acum între Turnu-Magurele si Alexandria, la Furculesti ne-am înfiintat o întreprindere noua care se numeste Aromaplant si avem peste 300 ha de pamant unde ne facem culturile, aproape 200 ha sunt transformate în terenuri bio, autorizate de Ministerul Agriculturii si international de firma italiana care se ocupa în toata Europa de asa ceva.

Aici iarasi va spun despre o cercetare comuna cu rusii. Am gasit o planta care poate transforma într-un an un teren otravit într-unul bio. Se cheama stirul. Ala pe care noi nu dam doi bani pe el si cu care taranul roman crestea porcii. Amarand – denumirea sa din greaca care înseamna „învinge tot” – este un dar al lui Dumnezeu care face urmatoarele chestiuni: poti sa o pui în orice fel de pamant ca nu-ti iese la suprafata decat planta curata. Daca vrei sa vezi un teren cat e de bun smulgi un stir. Daca radacina e dreapta si curata atunci e teren bun, bio, daca pe radacina gasesti niste negi, alea sunt niste otravuri pe care stirul reuseste sa le scoata si le izoleaza.

- Vitalitatea extraordinara a buruienilor nu poate avea o folosinta concreta?

- Ati întrebat bine. Facem o greseala imensa ca spargem acest tot pe care ni-l da natura. Toate plantele au rostul lor – bine ati spus. E pacat ca asa zisa stiinta moderna – din care am facut si eu parte, ca am si eu pacatele mele – stirul asta mai are o proprietate descoperita de rusi. La o anumita vârsta frunza de stir are o activitate antibiotica atat de puternica încat nu exista comparatie cu… nici un antibiotic care exista la ora actuala. Dar si lucerna e net superioara proteinei de carne de pasare, de vita, contine toti acei 8 aminoacizi de care organismul uman are nevoie; al doilea lucru: radacina plantei se duce pana la 12 m adancime în pamânt, daca apa este la 6 m adancime nu mai conteaza daca a plouat sau nu, dar nu numai atat.

Ea scoate la suprafata minerale si tot ce îi trebuie încat dupa ea taranul român stia sa faca rotirea culturilor, 4-5 ani de cultura de grâu si porumb, iar punea lucerna si astfel scotea dupa cativa ani tot ce îi trebuie plantei. O alta treaba despre plante: cine oare a dat doi bani vreodata pe napi?!

- Un fel de cartofi….
- Ei bine, rusii au demonstrat o treaba, si anume faptul ca porcul care mananca napi nu face artrita. Si pana la 18 – 20 de ani cât traieste nu face nici o boala. Acum, mai nou, s-a descoperit ca napul contine în el o polizaharida a fructozei.

Anumite tipuri de napi. Ca sunt mai multe feluri. Eu am în cercetare cu rusii vreo sase tipuri de napi. Dupa cercetari a reiesit ca acest produs are distanta foarte variabila între oxidrili. Acestia încadreaza toate metalele toxice încat daca iei produse pe baza de napi este exclusa orice boala de colon. Si de aceea stirul si napul rusii le-au declarat plante de interes national pentru sanatatea poporului si au facut institute de cercetari si colaborez cu ei. Cu natura asta e foarte greu. Am fost la un congres zilele trecute: „Omenire, încotro?” Si eu le-am spus: lasati cu cometele, cu lovitul… noi ne autodistrugem singuri.

S-au uitat cam ciudat la mine. Am întrebat pe cineva: de ce sub un nuc nu creste niciodata troscot sau stir?

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#alimente #hormon #magneziul #sanatate #test #usturoiul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Armata americana investeste in cercetarea nutritiei optime pentru soldati!

Armata americana investeste in cercetarea nutritiei optime pentru soldati!

10 imbunatatiri vitale de tranzitie pentru un corp mai sanatos si o viata mai fericita

10 imbunatatiri vitale de tranzitie pentru un corp mai sanatos si o viata mai fericita

Tai Chi: arta de a creste calitatea vietii

Tai Chi: arta de a creste calitatea vietii

Ce spun cititorii despre "Verde la Viata : Stefan Manea - Hofigal"

cornelia16 November 2016 22:50Raspunde

Buna ziua. As dori un numarde teleforn al Domnuli Doctor Manea. Locuies in Toronto si as dori sa aflu mai multe informati,sa cumpar produsele naturale. Ori adresa de e-mail. Va multumesc

Cristina06 November 2016 12:32Raspunde

Locuiesc in Israel. Sotul meu, varsta 64, care toata viata a avut un organism puternic si deosebit de sanatos a suferit in luna iulie infarct miocardic. Cu ocazia internarii s-a descoperit si diabet de tip 2. Dupa doua standuri reusite,schimbare totala a felului de viata, miscare, tratament, regim alimentar corespunzator este azi stabilizat glicemic (sub 100). A slabit de la 106 kg la 91 kg din iuie pana astazi.(inaltime 1.76). Are insa HDL Cholesterol 25 mg/dl si TC 88mg/dl, LDL(CALC) cholesterol 18 mg/dl. Continua sa ia statine in doza recomandata initaial: 80 mg/zi!!!! Acuza dureri musculare destul de mari, dar continua sa faca plimbari zilnice de 4-5 km si exercitii fizice. Il rog din tot sufletul pe Domnul profesor Stefan Manea sa ne indrume spre un tratament naturist adecvat situatiei. De asemenea va rog sa-mi comunicati un nr. de telefon. Am dori sa venim la consult la Domnul profesor. Cu multumiri anticipate si deosebita stima.

Rusu Luminita23 September 2016 12:30Raspunde

vĂ ROG O SCHEMĂ DE TRATAMENT PENTRU UN BAIETEL DE 7 ANI CU ENUREZIS NOCTURN. AM FACUT TOATE ANALIZELE RECOMANDATE , ECOGRAFIE , ELECTROENCEFALOGRAMĂ , URINA ZILNICĂ , RAZĂ ABDOMINALĂ CARE A INFIRMAT SPINA BIFIDA.....AM INCERCAT TRATAMENTE HOMEOPATE SI GEMODERIVATE , PENTRU O PERIOADĂ A FOST O AMELIORARE ,DAR A RECIDIVAT IMEDIAT DUPĂ CE NU AM MAI AVUT BANI DE TRATAMENT. Devine un copil izolat si e constient ca are o problema. DINTRE GEMODERIVATE AM MERS PE COADA SORICELULUI, COADA CALULUI , MIGURI DE STEJAR SI SUNĂTOARE. VĂ DORESC O ZI BUNĂ SI ASTEPT AJUTORUL DUMNEAVOASTRĂ CU SPERANTĂ.

ionascu iulian02 February 2016 12:51Raspunde

Diagnosticul de iesire din spital este:Boala cardiaca de tip 2,ICC clasa IINYHA;infart miocardic inferior vechi;Arterio patie obliteranta cronica membre inf;Stenoza artera Carotida dr70%;Hiper tensiune arteriala grad III;Dislipidemie in tratament cu statine; Diabet zaharat de tip2. Sint interesat de produsul enzimatic pe baza de usturoi ,praz si nap:sau daca in functie de diagnostic se poate face o alta schema de tratament

ALEXADRINA CAMPULUNG18 February 2016 10:50Raspunde

cum pot sa iau legatura cu di.STEFAN MANEA,as dori o consultatie si prescrierea tratamentului naturist..unde il pot gasi..multumesc.

Enache Dumitra04 September 2016 19:25Raspunde

Aș dori să știu cum se numește tratamentul pentru colesterol , mulțumesc !

melnic aliona29 January 2016 15:39Raspunde

salve sunt Aliona asi putea avea un nr de telefon.

Georgiana17 October 2014 13:52Raspunde

Buna ziua! Va rog , doresc sa iau legatura cu dr Manea Stefan in legatura cu tratamentele naturiste ! Unde il pot gasi ? Sau un nr de tel., va rog ! Va multumesc !

maria stanescu15 September 2014 10:51Raspunde

buna ziua.cum pot sa ajung la d-nul manea stefan pentru a-mi recomanda retata cu plantele/tincturi necesare mie. va multumesc.

maria stanescu15 September 2014 10:44Raspunde

cu pot obtine o consultatie pentru prescrierea produselor dvs. multumesc. maria stanescu

anka marcovici06 August 2014 15:49Raspunde

vreau sa vin la dvs.sa-mi cumpar produsele -eu locuiesc in israel-si stiu ce bune sint-vreau sa le cumpar originale

vasi08 April 2014 09:55Raspunde

societatii...scuze penrtu greseala ortografica!

vasi08 April 2014 09:54Raspunde

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA!Ma inclin in fata acestor MARI OAMENI!Ma bucur din tot sufletul ca avem asa oameni si asa valori,dar oare ii pretuim?!!Cati dintre noi ii cunosc ?!Foarte putini din pacate,dar cunoastem dinn pacate toate non-valorile socitatii!Va multumesc dragilor ca aduceti la lumina aceste nestemate ale socitatii noastre romanesti!

Maria13 February 2014 22:56Raspunde

Multumim frumos pt acest articol!

Roberto12 February 2014 21:53Raspunde

Super articol ! Multumim. Am citit cu interes si atentie maxime !

FLORENTINA27 November 2013 18:20Raspunde

Buna ziua! Un articol cu o valoare inestimabila . Multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...