Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Trifoiul rosu, beneficii si proprietati nutritive importante pentru sanatate

Trifoiul rosu, beneficii si proprietati nutritive importante pentru sanatate

Beneficiile trifoiului rosu Trifoiul rosu este considerat una dintre cele mai bogate surse de izoflavone, substante solubile in apa care actioneaza ca estrogenii (cunoscute sub denumirea generica de fitoestrogeni). De aceea trifoiul rosu ester folos

Beneficiile trifoiului rosu

Trifoiul rosu este considerat una dintre cele mai bogate surse de izoflavone, substante solubile in apa care actioneaza ca estrogenii (cunoscute sub denumirea generica de fitoestrogeni). De aceea trifoiul rosu este folosit ca remediu pentru bufeuri, sindromul premenstrual, marirea si sanatatea sanilor, precum si in reducerea colesterolului, imbunatatirea productiei de urina si a circulatiei sangelui, prevenirea osteoporozei, diminuarea riscului de formare a cheagurilor de sange, a placii arteriale si a dezvoltarii hiperplaziei de prostata benigna.

Nutrientii

Trifoiul rosu este si o sursa de nutrienti valorosi, precum calciu, crom, magneziu, niacina, fosfor, potasiu, tiamina si vitamina C.

Efectul estrogenic

Au fost studii care au analizat un extract de izoflavone din trifoiul rosu si rezultatele au sugerat ca acesta poate reduce semnificativ bufeurile la femei pe perioada menopauzei. De asemenea, avand in vedere ca menopauza poate mari riscul femeilor de osteoporoza (pierdere osoasa semnificativa), unele studii arata ca extractul de izoflavone din trifoiul rosu poate incetini pierderea osoasa si chiar stimula densitatea minerala la femeile in premenopauza sau perimenopauza.

Motivul ar putea fi efectul estrogenic al izoflavonelor din trifoiul rosu, iar trifoiul rosu poate avea si un efect direct prin prevenirea deteriorarii masei osoase existente. Acest efect de intarire a oaselor, insa, nu s-a observat si la barbati sau la femeile post-menopauzale.

Deoarece contine izoflavone, care fac parte dintr-un grup mai mare de substante din plante, denumite fitoestrogeni (estrogeni derivati din plante), trifoiul rosu este deseori folosit pentru a ameliora simptomele de sindrom premenstrual.

Izoflavonele sunt similare ca forma cu hormonul feminin, estrogenul. De aceea se leaga de receptorii de estrogen din corp, in special de cei din vezica, vase de sange, oase si inima. Aceasta proprietate ajuta si la scaderea riscului de a dezvolta cancer endometrial (uterin), dependent de estrogen. In plus, rezultatele unei recenzii facute pe aproape 1000 de femei arata ca trifoiul rosu poate afecta o enzima despre care se stie ca promoveaza progresia cancerului endometrial.

Hiperplazia de prostata benigna

Trifoiul rosu poate bloca enzimele despre care se crede ca favorizeaza cancerul la prostata la barbati. S-a dovedit cu siguranta ca are un efect de limitare a dezvoltarii hiperplaziei de prostata benigna, o tumora necanceroasa a glandei de prostata. Prostata marita poate influenta fluxul urinar al barbatilor, facandu-l mai slab sau intrerupt, favorizand pierderile de urina sau creand senzatia de urinare chiar si dupa golirea vezicii. Pentru cei mai multi barbati, marirea prostatei este un fenomen care apare in mod firesc odata cu inaintarea in varsta.

Beneficii cardiovasculare

Se crede ca trifoiul rosu poate preveni bolile cardiace in mai multe feluri. Desi rezultatele studiilor pe oameni nu sunt inca definitivate, unele dintre acestea arata ca administrarea de trifoi rosu poate reduce nivelul de colesterol "rau" (LDL) si poate mari nivelul de colesterol "bun" (HDL) in corp. In plus, trifoiul rosu poate incuraja secretia de acid biliar. Colesterolul fiind un component major al acidului biliar, o productie mai mare de acid biliar inseamna mai mult colesterol utilizat si mai putin eliberat in corp.

In plus, trifoiul contine si cantitati mici de substante numite cumarine, care previn ingrosarea si coagularea sangelui. Astfel, posibilitatea formarii de cheaguri de sange si placa arteriala poate fi redusa. Placa este o acumulare de celule de sange, grasimi si alte substante care se acumuleaza in vasele de sange, reducand sau blocand circulatia sangelui. Trifoiul rosu ajuta arterele sa ramana puternice si flexibile (o calitate numita "elasticitate arteriala"), putand preveni unele depozite de placa ce pot duce la atac de cord sau accident vascular.

S-a descoperit, de asemenea, ca ajuta si la renuntarea la fumat.

Efecte secundare

Substantele pe care le contine si care imita estrogenul au demonstrat, in studii pe animale, ca pot duce la dezvoltari anormale ale fetusului, de aceea nu se recomanda trifoi rosu pentru femeile insarcinate.

Femeile cu afectiuni dependente de hormoni, cum ar fi endometrioza, fibroamele uterine si cancer la san, ovar sau uter, nu ar trebui sa ia trifoi rosu din cauza potentialului estrogenic a acestora. Barbatii cu cancer la prostata nu ar trebui nici ei sa consume trifoi rosu, decat la recomandarea medicului.

Sursa utilizata: http://www.herbwisdom.com/herb-red-clover.html

#cancer de prostata #cancer la san #estrogeni #fitochimicale #menopauza #plante medicinale #bufeuri #trifoiul rosu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Trifoiului rosu, beneficii pentru inima, sanatatea oaselor si menopauza
Simptomele endometriozei pot fi ameliorate substanţial prin alimentaţie
Semintele de in bogate in lignani echilibreaza hormonal si pot preveni si trata cancerul la san
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101