Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. 12 remedii naturale pentru bufeuri

12 remedii naturale pentru bufeuri

nbsp; De la acupunctura la uleiul de menta, sunt multe remedii naturale, confirmate stiintific, ce pot fi folosite pentru bufeuri, in locul medicamentelor. Bufeurile sunt de obicei asociate cu menopauza. Insa supravietuitorii bolilor de cancer

De la acupunctura pana la utilizarea uleiului de menta, exista multe remedii naturale, confirmate stiintific, ce pot fi folosite cu succes, in locul medicamentelor, pentru ameliorarea bufeurilor.

Bufeurile sunt de obicei asociate cu menopauza. Insa in cazul supravietuitoarelor bolilor de cancer, acestea se confrunta cu episoade mai frecvente si mai accentuate de bufeuri cand intra prematur in menopauza, ca urmare a chimioterapiei sau a interventiilor chirurgicale.

Multe femei folosesc cu succes terapia de substituire a hormonilor (TSH) pentru bufeuri. Insa bolnavele de cancer nu sunt cele mai bune candidate pentru acest tip de terapie, datorita suspiciunii care planeaza asupra estrogenului legat de potentialul sau de a dezvolta cancer la san.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina din Perelman, a Universitatii din Pennsylvania, au investigat eficienta acupuncturii in ameliorarea bufeurilor. Au comparat acupunctura cu un medicament folosit pentru epilepsie, Gabapentin, care a demonstrat in trecut ca reduce bufeurile la bolnavii de cancer la san.

Rezultatele au fost publicate in revista de Oncologie Clinica. S-a descoperit ca acupunctura este un tratament viabil pentru bufeuri la pacientele bolnave de cancer si mult mai eficienta decat Gabapentin.

In cadrul studiului, 120 de supravietuitoare ale cancerului la san cu bufeuri multiple zilnice au fost impartite aleatoriu in patru grupe. Unui grup i s-a administrat electroacupunctura (socuri slabe electrice prin intermediul acelor) de doua ori pe saptamana timp de doua saptamani, apoi o data pe saptamana. Al doilea grup a primit o "falsa" electroacupunctura. 

Grupul al treilea si al patrulea grup au primit 900 mg de Gabapentin pe zi sau o tableta de placebo.

Dupa opt saptamani de tratament, grupul cu acupunctura a manifestat cea mai semnificativa imbunatatire in scaderea frecventei si severitatii bufeurilor. De fapt, chiar si grupul cu acupunctura falsa a avut rezultate pozitive comparativ cu grupurile carora li s-au administrat medicamentul sau placebo.

Dupa 16 saptamani grupurile care au beneficiat de acupunctura au continuat sa raporteze reducerea bufeurilor. Insa grupul care a primit medicamentul a raportat o inrautatire a simptomelor.

remedii naturale bufeuri

Conform autorului principal:

"Acupunctura este o terapie exotica, ce necesita o participare activa din partea pacientului si implica o interactiune mai mare intre beneficiarul si furnizorul terapiei, spre deosebire de simpla administrare a unei pastile. Important este ca rezultatele acestui test arata ca pana si acupunctura falsa - care este, in definitiv, un placebo - este mai eficienta decat medicamentele. Efectul de placebo este deseori respins ca fiind fara valoare, insa aceste rezultate arata ca ar trebui sa acordam mai multa atentie modului in care il putem folosi."

Cercetatorii au mentionat ca acupunctura nu este un simplu placebo si poate actiona prin maximizarea nivelului de endorfine si a altor molecule care regleaza dispozitia si diminueaza durerea.

Bufeurile sunt scurte episoade de valuri de caldura in corp, transpiratie, ritm cardiac accelerat si senzatie de incalzire. Acestea pot tine un minut sau o ora. Unele femei prezinta episoade scurte de bufeuri in perioada menopauzei, in timp ce altele le pot avea pentru tot restul vietii.

Nu se stie cu exactitate cum apar bufeurile, insa acestea au legatura cu nivelul redus de estrogen. Multi medici sunt de parere ca hormonii de stres in exces pot exacerba bufeurile. 

#acupunctura #estrogen #hormoni #remedii naturale #seminte de in #bufeuri

Ce au mai parcurs alti cititori...

Principalele boli si afectiuni ale organelor reproducatoare si remediile naturiste recomandate
Cauze de dezechilibru hormonal
Foloseste acest punct de presopunctura pentru un somn mai odihnitor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101