Traim intr-o lume in care o nutritie deficitara nu are de regula legatura cu lipsa de mancare. De fapt, cei mai multi oameni in occident au acces la mancare si reusesc sa-si umple stomacurile, dar au o nutritie deficitara. Acest lucru se datoreaza in principal practicilor agricole si procesarii alimentelor, care duc la optiuni alimentare inferioare pentru consumatori.
Daca insa alegi o sursa curata pentru urmatoarele superalimente, iti poti hrani corpul mai eficient si te vei bucura de o sanatatea mai buna.
Chlorella
Chlorella este un superaliment destul de putin cunoscut, dar entuziastii fideli ai sanatatii se bucura de densitatea nutritiva a acestei uzine de nutrienti de ani de zile. Pe langa faptul ca reprezinta o sursa excelenta de vitamine si minerale si o sursa completa de proteine, chlorella are si alte proprietati care faciliteaza detoxifierea.
Ce as are in maneca chlorella in ceea ce priveste nutritia? Iata compozitia sa nutritionala:
- Sursa bogata (58%) de proteina vegetala completa si biodisponibila.
- O puternica sursa de clorofila, sangele plantelor.
- Bogata in vitaminele A, C, E, K si una dintre putinele surse de vitamina D gasite intr-un aliment intreg.
- Contine intreg complexul de vitamine B.
- O excelenta sursa de fier si zinc, precum si o sursa de magneziu, fosfor, calciu, precum si potasiu.
- Plina de beta caroten, luteina si polizaharide.
- Contine acizi grasi esentiali printre care acidul gamma linoleic (AGL).
- Bogata in enzime si fitonutrienti.
Chlorella este un aliment puternic detoxifiant, de aceea trebuie introdusa treptat in alimentatie pentru a evita simptomele unei curatari excesive a organismului.
Polenul
Polenul este considerat unul dintre cele mai complete alimente ale naturii si poate corecta o alimentatie deficitara nutritiv sau dezechilibrata datorita structurii sale nutritive complete si echilibrate. Polenul contine una dintre cele mai bogate surse cunoscute de vitamine, minerale, aminoacizi, hormoni, enzime si grasimi, precum si semnificative cantitati de antibiotice naturale.
Sa aruncam o privire asupra spectrului nutritional al polenului:
- O sursa bogata de carotenoide (care devin vitamina A)
- Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12
- Vitaminele C si E
- Calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sulf si 59 alte oligo minerale
- 22 amino acizi, care contin de cinci pana la sapte ori mai multiamino acizi decat cei gasiti in aceeasi cantitate de carne de vita, lapte, oua sau branza
- Enzime ce includ amilaza, catalaza, cozimaza, citocrom, dehidrogenaza, diaforaza, diastaza, acizi lactici, pectaza si fosfataza
Polenul poate declansa reactii alergice la persoanele cu sensibilitati alimentare, de aceea trebuie introdus treptat in alimentatie.

Fructele goji
Fructele goji sunt originare din sud-estul Europei si Asia si au fost supranumite "diamante rosii " pentru continutul lor neobisnuit de nutritiv. Medicina traditionala chineza a fost cel mai probabil prima care i-a inteles si utilizat puternicele proprietati de vindecare, insa Occidentul a ajuns-o si el din urma, incepand sa includa tot mai mult acest "super fruct" in alimentatie.
Ce ofera fructele goji in ceea ce priveste nutritia? Sa vedem:
- 18 aminoacizi, inclusiv toti cei opt aminoacizi esentiali, facandu-le o proteina completa.
- Sase acizi grasi esentiali.
- 21 oligo minerale printre care calciu, cupru, germaniu, fier, magneziu, fosfor, seleniu si zinc.
- Vitaminele A, complexul de B-uri, C, si E.
- O forma superioara a unei game largi de antioxidanti, printre care zeaxantina, SOD (superoxid dismutaza), polizaharide, germaniu si beta caroten.
Avand in vedere ca fructele goji fac parte din familia Solanaceae, cei care au probleme cu inflamatiile in corp ar fi mai bine sa le evite.
Descopera 8 beneficii ale fructelor de Goji, un superaliment antioxidant și antiinflamator
Bună, în primul rad mulțumesc ca existați în al doi-lea rand am o întrebare referitoare la polen,cum este mai indicat sa fie folosit,crud sau uscat....multumeSC anticipat
MULTUMIM. INTOTDEAUNA CRUD