Iaurt fermentat din nuca de cocos
Acest iaurt aromat iti astampara pofta de dulce, hraneste tiroida, elimina grasimile si grabeste metabolismul. Iaurtul din cocos curata intestinele, ceea ce face pielea si ochii mai stralucitori si hraneste cu adevarat pielea din interior.
Mod de preparare:
Pune intr-un blender performant un praf de probiotice si circa 170 miez de nuca de cocos . Amesteca totul la viteza mare impreuna cu circa 50-60 ml de apa pana cand amestecul devine pufos. Lasa amestecul intr-un recipient in care sa aiba loc suficient sa creasca iaurtul. Acopera si lasa-l la temperatura camerei peste noapte. In functie de temperatura va fermenta mai repede sau mai lent. Caldura grabeste procesul, in timp ce frigul il incetineste. Pastreaza iaurtul in frigider. Va continua sa fermenteze in frigider. Daca preferi un gust mai intens, il poti lasa mai mult.
Lapte de nuci braziliene
Nucile braziliene sunt printre cele mai nutritive si pline de minerale alimente de pe planeta. Acestea constituie un aliment incredibil de bun atat pentru piele cat si pentru minte. Nucile braziliene sunt o sursa vegetala de proteine si, in acelasi timp, contin multe grasimi bune si crude care iti infrumuseteaza tenul. Este un lapte delicios si usor de facut acasa. Este foarte bun consumat ca atare sau poate fi folosit ca baza pentru smoothie-urile de frumusete.
Mod de preparare:
Ai nevoie de o cana de nuci braziliene inmuiate in apa peste noapte si apoi scurse bine. Pune nucile braziliene, adauga trei cani cu apa de izvor, un praf de sare de Himalaia si o lingura de miere cruda intr-un blender performant. In functie de puterea blenderului, amesteca intre 30 si 60 de secunde. Toarna amestecul intr-un bol printr-o sita deasa. Apasa incet ca sa scurgi tot lichidul din amestec, va dura cateva minute pana va iesi tot laptele. Poti pastra bautura intr-un borcan de sticla in frigider intre trei si cinci zile.
Ceai din fructe de goji
Fructele de goji sunt foarte bune pentru piele si au proprietati ce combat imbatranirea. Goji regleaza productia hormonala si stimuleaza hormonii de crestere. Acest ceai este o bautura tonifianta delicioasa si usor de facut, cu un gust usor dulceag in mod natural. Ceaiul de goji este ideal sa-l iei cu tine in loc de apa. Este bun cald dar poate fi savurat si rece.
Mod de preparare:
Se pun in ibric doua cani si jumatate de apa si se incalzeste apa pana ajunge la punctul de fierbere. Se adauga cam o jumatate de cana de fructe de goji, se ia de pe foc si se acopera. Se lasa ceaiul la infuzat 15 minute. Se strecoara ca orice alt ceai. Se poate repeta infuzia de doua sau chiar trei ori.
O cana si jumatate de goji la 2 cani de apa? Poate va referiti la o lingura totusi...