Diete

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Sfecla rosie este o leguma cu adevarat unica si cu uimitoare proprietati de vindecare. Sfecla isi pastreaza valoarea nutritionala atat cruda cat si gatita. In timpurile stravechi, Hipocrate o considera planta medicinala. De-a lungul secolelor sfecla a fost folosita in tratarea mai multor boli de sange, cum ar fi anemia. Sfecla contine mult fier, situandu-se pe locul doi dupa usturoi, iar in ceea ce priveste cantitatea de iod, se situeaza pe locul doi dupa kale. Pe langa faptul ca furnizeaza corpului nutrienti importanti si stimuleaza metabolismul, sfecla este si o sursa excelenta de antioxidanti, mai ales sfecla rosie.

Iata cateva motive pentru care sfecla nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie:

Dupa cum se poate vedea, sfecla poseda o gama larga de proprietati vindecatoare si medicinale printre care reducerea colesterolului si a tensiunii, intarirea vaselor capilare, exercitarea unui efect antisclerotic, imbunatatirea functiei cerebrale si hepatice, precum si a metabolismului grasimii.

Sursa utilizata: https://livingtraditionally.com/reading-youll-never-look-beets-way/

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#alimentatie #alimente bogate in antioxidanti #anemie #antioxidanti #sfecla #sfecla rosie

Ce au mai parcus alti cititori...

5 fitonutrienti de care ai nevoie pentru detoxifierea zilnica + reteta deliciosa

5 fitonutrienti de care ai nevoie pentru detoxifierea zilnica + reteta deliciosa

Un singur pahar de suc de iarba de grâu pe zi ofera numeroase beneficii pentru sanatate

Un singur  pahar de suc de iarba de grâu pe zi ofera numeroase beneficii pentru sanatate

11 beneficii pentru sanatate ale cireselor si visinelor

11 beneficii pentru sanatate ale cireselor si visinelor
Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.