Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Fii recunoscator ! Iată de ce îţi face bine acest lucru

Fii recunoscator ! Iată de ce îţi face bine acest lucru

Cum iti poate influenta sentimentul de recunostinta sanatatea? Conform dr. P. Murali Doraiswamy, expert in sanatatea mentala si a creierului: "Daca recunostinta ar fi un drog, ar fi produsul cel mai bine vandut din intreaga lume, cu indicatii sp

Conform dr. P. Murali Doraiswamy, expert in sanatatea mentala si a creierului: "Daca recunostinta ar fi un medicament, ar fi produsul cel mai bine vandut din intreaga lume, cu indicatii specifice de intretinere pentru fiecare organ major din corp."

Oamenii recunoscatori fac mai usor fata stresului, au mai multe emotii pozitive si sufera de mai putina anxietate, dorm mai bine si au o sanatate cardiaca mai buna

Ce este recunostinta?

Ce este, mai exact, recunostinta? Robert Emmons, unul dintre expertii de seama in acest domeniu, este de parere ca recunostinta are doua componente majore:

In viziunea lui Emmons, recunostinta este "o emotie care ne intareste relatiile, pentru ca ne face sa vedem cum altii ne-au ajutat si ne-au incurajat."

Desi sunt tot atatea motive pentru care sa fim recunoscatori cati oameni sunt in lume, un aspect al vietii pentru care multi uitam sa fim recunoscatori (pana devine prea tarziu) este sanatatea. Avem tendinta de a considera sanatatea un bun care ni se cuvine, pana cand ne confruntam brusc cu dureri sau boli debilitante.

Totul se reduce la a aprecia lucrurile marunte si cand cultivi recunostinta pentru acestea iti vei asigura o stare de fericire interioara stabila si pe termen lung.

In definitiv, daca esti sanatos si ai toate facultatile mentale intacte, ai tot ce-ti trebuie pentru a face fata oricarei situatii mai putin placute din viata.

Cum putem cultiva recunostinta

Asa cum lucram muschii, putem "lucra" si dezvolta si simtul recunostintei. Un mijloc prin care putem directiona puterea pozitiva a recunostintei este un jurnal al recunostintei in care sa scrii lucrurile pentru care te simti recunoscator in fiecare zi.

In cadrul unui studiu, oamenii care au tinut un astfel de jurnal au raportat ca au facut mai mult sport si au facut mai putine vizite la medic, in comparatie cu cei care s-au concentrat doar pe sursele problemelor. Dr. Alison Chen arata intr-un articol publicat recent in Huffington Post ca dezvoltarea unui ritual de exprimare a recunostintei poate deveni o strategie extrem de puternica.

"Colega mea are o rutina pe care o respecta inainte de culcare cu fetita ei de 3 ani si care implica exprimarea lucrurilor pentru care sunt recunoscatoare. Cand vine acest moment al serii, nu o mai poti opri," scrie Chen.

"Sunt multe lucruri pe care consideram ca ni se cuvin si cand asculti o lista lunga a unui copil, cu lucruri pentru care se simte recunoscator, iti dai seama ca oportunitatile de recunostinta sunt nenumarate! Fa-ti timp cateva minute in fiecare zi pentru a reflecta; aceste pauze dese sunt o modalitate excelenta prin care poti cultiva mai multa recunostinta in viata ta."

Pe de alta parte este important sa nu te lasi influentat de vestile proaste. Poate ar fi bine sa eviti stirile o perioada de timp daca ti se pare greu sa-ti mentii atitudinea pozitiva in fata ororilor din lume.

Asa cum spune Chen "Majoritatea stirilor au scopul de a soca, de a speria si de a afecta emotional telespectatorii. Nu au tot timpul in vedere adevarul."

Iata alte metode de cultivare a unui simt al recunostintei:

Asa cum declara Chen: "Data viitoare cand cineva iti tine usa de la lift, nu-i arunca un "multumesc" peste umar, ci intoarce-te, priveste-l in ochi si spune-i; este un gest de generozitate si conteaza."

Se foloseste de obicei o mantra pentru a mentine concentrarea, insa te poti oricand concentra pe lucrul pentru care te simti recunoscator, cum ar fi un miros placut, o adiere racoritoare sau o amintire deosebita.

Este o metoda eficienta de a restabili rapid echilibrul interior si a te elibera de ganduri si emotii negative.

Taparea punctelor poate fi folosita si pentru a cultiva recunostinta.

Specialistul in EFT Julie Schiffman arata cum se poate tapa recunostinta in aceasta prezentare video: https://youtu.be/KMiSDtAI6H4.

Sursa utilizata: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/08/04/ways-to-cultivate-gratitude.aspx

#fericire #meditatie #multumire #oamenii pozitivi #recunostinta #rugaciune #sanatatea

Ce au mai parcurs alti cititori...

Recunostinta face bine inimii si sufletului
Scapa de aceste ganduri toxice pentru a putea fi TU cu adevarat
5 lucruri pe care le poti face pentru a te binedispune rapid
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101