Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cand este pulsul scazut periculos pentru sanatate?

Cand este pulsul scazut periculos pentru sanatate?

Ce inseamna un puls scazut? Ce simptome si complicatii prezinta? Care sunt factorii care influenteaza in mod negativ pulsul? Afla toate aceste raspunsuri si multe alte informatii utile din articolul nostru.

Evidenta tensiunii si a pulsului te ajuta sa inveti cum iti functioneaza inima si ce riscuri prezinti de boala cardiaca. Un ritm cardiac normal in repaos este intre 60 si 100 de batai pe minut. In general, un puls mai slab inseamna ca muschiul inimii nu are suficiente batai pentru a-si indeplini sarcina. Iar daca pulsul coboara prea mult, poate deveni periculos.

Ce este pulsul?

Pulsul este numit si ritm cardiac. Acesta arata de cate ori bate inima pe minut, cand distribuie sange, oxigen si nutrienti in sistemul circulator. Pulsul variaza pe parcursul unei zile. Pulsul in repaos este ritmul pe care il are o persoana dimineata, dupa o noapte dormita. De-a lungul zilei pulsul poate accelera sau poate incetini, in functie de activitate, stres si alimentatie. In general, un puls mai slab inseamna ca muschiul inimii este puternic si lucreaza mai eficient.

Până la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogTransport gratuit la  Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! - blogSare celtică blog

Cum iti iei pulsul?

Iti poti lua pulsul la gat sau la incheietura. Cu ajutorul primelor doua degete, iti gasesti pulsul la incheietura sau pe o parte a gatului. Numara bataile timp de un minut sau timp de 10 secunde si inmulteste cu 6. Ritmul cardiac in repaos cu valori cuprinse intre 60 si 100 este considerat normal.

Bradicardia

 

Bradicardia este termenul medical folosit pentru a denumi ritmul cardiac scazut. Un ritm cardiac scazut poate fi cauzat de boli metabolice si deteriorari la nivelul structurii inimii. Un dezechilibru de electroliti si unele medicamente, de asemenea, pot face pulsul inimii sa scada. Dupa Asociatia Americana a Inimii, bradicardia este diagnosticul pus in cazurile in care pulsul scade sub 60 de batai pe minut. Cu toate acestea, in cazul sportivilor de performanta, un puls de 60 sau chiar mai mic in stare de repaos nu prezinta motive de ingrijorare.

 

Simptome si complicatii

Cand pulsul scade prea mult, te poti simti ametit, ai senzatia ca ti se invarte capul, poti simti ca lesini sau resimti o stare profunda de oboseala. Poti risca sa suferi un atac de cord. Daca prezinti aceste simptome, este bine sa consulti un medic. Daca nu este tratata, bradicardia poate duce la dureri in piept, tensiune marita si insuficienta cardiaca. Medicul iti va face o electrocardiograma sau alt tip de teste cardiace pentru a vedea daca prezinti vreun risc. Numai medicul tau poate sa determine la ce nivel poate fi considerat pulsul periculos si iti poate prescrie tratamentul adecvat.

Cum afecteaza bauturile ritmul cardiac?

Un puls normal in stare de repaos este undeva intre 60 si 100 batai pe minut. Multi factori pot influenta ritmul cardiac, emotia, temperatura, pozitia corpului, activitatea fizica, dimensiunea corpului, forma fizica si mancarea si bautura. Anumite bauturi pot influenta ritmul cardiac, sa-l incetineasca sau sa-l accelereze. In unele cazuri poate fi o situatie periculoasa.

Cafeaua si ceaiul

Cafeaua si unele ceaiuri pot contine cafeina. Desi multa lumea consuma cafea sau ceai pentru a-si mari functia creierului si a deveni mai activi, aceasta mai are si alte efecte. Cafeina este un stimulent care stimuleaza sistemul cardiovascular, marind ritmul cardiac si tensiunea. Efectele cofeinei asupra ritmului cardiac pot fi simtite in 15-45 de minute de la consum.

Alcoolul

Alcoolul are un efect depresiv asupra corpului. Nu numai ca incepe sa deprime functionarea creierului, deprima si sistemul cardiovascular. Dupa consumul de alcool, ritmul inimii incetineste. Din acest motiv, abuzul de alcool poate fi periculos. Consumul in exces poate incetini ritmul cardiac si respiratia si poate scadea tensiunea atat de mult incat poti simti o stare de somnolenta sau chiar o pierdere a cunostintei.

Bauturi energizante

Cele mai multe bauturi energizante combina doua ingrediente: taurina si cafeina. Taurina este un amino acid si cafeina este stimulenta. Ambele substante maresc nivelul de energie, dar si ritmul  cardiac. Un studiu prezentat la Sesiunea Stiintifica a Asociatiei Americane a Inimii din 2007 a analizat efectele consumului unei bauturi energizante, care contine taurina si cafeina, asupra functiei cardiovasculare. Participantii au consumat ambele substante timp de sapte zile si li s-a monitorizat zilnic ritmul cardiac, EKG si tensiunea. In prima zi, s-a manifestat in medie o crestere a ritmului cardiac cu 7.8 %; pana in a saptea zi media a crescut cu 11%. In mod evident, combinatia dintre taurina si cafeina mareste ritmul cardiac.

Recomandari

In unele cazuri, mai ales in cazul persoanelor care sufera de boli cardiace sau prezinta risc pentru acestea, cresterea sau scaderea ritmului cardiac poate fi periculos. Ai grija ce consumi si citeste cu atentie etichetele produselor. Consulta medicul cu privire la bauturile pe care le poti consuma in siguranta.

Citeste si articolul: 4 alimente care merita cu adevarat titlul de “Superalimente”

SURSE

http://www.livestrong.com/article/488620-how-do-drinks-affect-the-heart-rate/

#cafeina #inima #pulsul #ritm cardiac #bradicardie

Ce au mai parcurs alti cititori...

Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta
8 moduri de prevenire si chiar de vindecare a bolilor de inima prin alimentatie
Uimitor! Oamenii de stiinta transforma frunza de spanac in tesut cardiac viu

Ce spun cititorii despre "Cand este pulsul scazut periculos pentru sanatate?"

vilcu geanina22 November 2021 10:48Raspunde

un puls cardiac mic 47 48 49 batai pe minut se poate imbunatatii ?Instalat in urma unui AVC in urma cu 7 luni.

22 November 2021 12:01Raspunde

Bună, Geanina, Ne bucurăm că ai încredere în noi, însă nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Te sfătuiesc să consulți și un medic, este foarte important în cazul problemelor de sănătate. Sănătate multă!

Gigi05 April 2021 13:55Raspunde

Am 48-49 pulsul,când stau întins în pat,e normal ?

20 April 2021 17:12Raspunde

Gigi, ne bucurăm că ai încredere în noi, însă NU SUNTEM MEDICI, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Te sfătuiesc să consulți și un medic, este foarte important în cazul problemelor de sănătate. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Delia07 April 2020 10:29Raspunde

Bună ziua. As dori o părere. Am pulsul mic noaptea pentru câteva minute sau mai puțin, dar cel mai adesea dimineața înainte sa ma trezesc sau când încerc sa adorm din nou. Ajunge la 48-49. Noaptea nu simt dar când încerc sa adorm sau stau pur și simplu în pat cu ochii închiși simt o durere în piept ca și cum la lovit ceva din interior durează foarte puțin, și starea de slăbiciune. Când verific pulsul la ceas îmi arata ca am avut puls mic. Am 31 de ani, nu am alte probleme medicale, nu iau pastile, doar în general am tensiunea mai mica. Va rog o părere. Multumesc.

09 April 2020 13:55Raspunde

Buna, Delia,  Ne bucurăm că ai încredere, însă noi nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Te sfătuiesc să consulți și un medic, este foarte important în cazul acestor probleme. Eu osa te ajut și cu câteva sfaturi alimentare însă te rog să vezi și un specialist.  Consuma alimente precum: -  nuci, migdale sau alune ele     reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, un nutrient esențial pentru a avea o tensiune arterială echilibrată. https://viataverdeviu.ro/seminte-nuci - ceaiul tulsi sau Frunzele de busuioc indian  (numit și tulsi sau busuioc sfânt) sunt încărcate cu potasiu, magneziu, vitamina C și vitamina B5, fiind eficiente în tratarea hipotensiunii. https://viataverdeviu.ro/ceaiuri-naturale-ceai-tulsi-busuioc-sfant-original-18pl -  ciocolata este un aliment ideal pentru a îmbunătăți ritmul cardiac. Un obicei foarte benefic este să mănânci 1-2 bucăți de ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) dimineața - vinul, dintre toate băuturile alcoolice existente, vinul iese în evidență când vine vorba de reglarea tensiunii arteriale. S-a demonstrat că un pahar de vin pe zi are un impact pozitiv asupra stării de sănătate. Sper sa fie de ajutor! Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu 

Sanda Strugari09 November 2019 06:59Raspunde

Bună ziua! Am 42 de ani si am pulsul 46-47. Am fost la cardiolog acum un an și mi s.a spus că n.am nimic la inima. Ce as putea avea?

Coman20 September 2019 23:34Raspunde

Am pulsul 38 si40 uneori.

dinu radescu13 April 2019 18:19Raspunde

am pulsul mic 52...58 dimineata respiratia lentă, am 72 nu am nici o simtomă , ma simt bine dar totuși 52 ? 12 cu 7 nu fumez. dacă beau ceva intru in parametri normali 14 cu 8 și 60 65 pulsul ce sa fac ?

Ada Firitu09 November 2019 12:52Raspunde

Dinu Radescu, este și normal să aveți pulsul mai mic dimineata, imediat după somn, corpul isi incetineste functiile si activitatile in timpul somnului. Tensiunea este foarte buna. Nu cred ca trebuie sa faceti nimic special. Atata timp cat nu aveti alte simptome. Nu sunt medic, dar am avut probleme medicale și am umblat pe la multi doctori. Vă zic si eu din ce mi-au mai spus medicii.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101