Multi oameni de stiinta si cercetatori cred in ziua de azi, impreuna cu unii neurocardiologi, ca inima, care mentine o relatie si un dialog constant in ambele directii si cu o serie de implicatii interesante cu creierul, contine un creier al sau propriu?
Inima si creierul de fapt isi influeanteaza functiile una alteia si desi multa lume nu stie, inima trimite multe informatii spre creier, chiar mai multe decat o face creierul spre inima. Informatiile trimise includ semnale ale inimii care pot influenta perceptia persoanei, experientele emotionale sau alte functii cognitive.
Doctorul. J. Andrew Armour a fost primul care a introdus termenul de creier al inimii in 1991. Armour a aratat ca sistemul nervos complex si intrinsec al inimii se califica a fi numit “un mic creier”. Acest creier al inimii spunea el “este o retea complexa formata din cateva tipuri de neuroni, neurotransmitatori, proteine si celule suport ca si cele gasite in creierul propriu-zis. Circuitul sau elaborat ii permite sa actioneze diferit de creierul propriu-zis, el poate sa invete sa isi aduca aminte si chiar sa simta .“
Una din cele mai importante descoperiri facute de cercetatorii de la Institutul HeartMath in corelatie cu creierul inimii, creier pe care acestia il numesc inima inteligenta, este ca, “daca ne schimbam in mod intentionat starea emotionala prin tehinici de concentrare asupra inimii, modificam transmiterea de date de la inima spre creier.”
Asta inseamna ca in momentul in care oamenii trec prin stari pozitive sincere, in timpul carora ritmul inimii devine mai coerent, schimbul de informatii dintre inima si creier poate modifica functiile corticale si chiar influenteaza performantele.
Surse pentru acest articol cuprind :
Institute of Heartmath, www.heartmath.org/ - inima
I-mi place acest site , fiindca este realitatea a unei vieți umane la care trebuie sa-i acordăm toată atenția noastră, numai dacă întradevăr ne iubim ființa !
Uau uau uau adevarat realizez asta din trairi,trecute prezente si impuneri da da de acord asa asa este