Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Miscarea, un lucru necesar pentru existenta umana

Miscarea, un lucru necesar pentru existenta umana

Mișcarea este esenţială pentru o viaţă sănătoasă. Auzi asta în fiecare zi, nu-i aşa? Află de ce e obligatoriu să faci mişcare!

Cutreierand padurile, cu transmutarile lor nesfarsite, stramosii nostri nomazi au pus bazele unor trasaturi definitorii genetice si anatomice pentru viitoarele generatii. Doar cand am inceput sa devenim sedentari noi, oamenii, am inceput sa ne limitam utilizarea corpului. Munca pamantului, prin tot ce implica ea ca activitate, a oferit un spectru larg de exercitii aerobice necesare pentru starea noastra de sanatate.

Pe masura ce revolutia industriala a aparut in secolul 19, majoritatea oamenilor a inceput sa migreze catre orase si resedinte cubice care au limitat in mod dramatic si pentru prima oara, frecventa cu care ne foloseam corpurile. Pozitiile anormale de stat in picioare sau pe scaun, cu corpurile incovoiate sau intinse s-au marit ca urmare a muncii depuse.

Citeste si articolul: 11 motive care te vor convinge sa mergi pe bicicleta

La mijlocul secolului 20, activitatile sportive practicate in mod normal afara au inceput sa fie concurate de noua inventie a televiziunii. Pana sa ne dam seama, am inceput sa privim sporturile la televizor in loc sa le mai practicam. In decursul unei singure generatii a aparut si un termen nou in limba engleza pentru aceasta noua activitate, respectiv "couch potato" ("cartof de canapea"). In lumea civilizata, dependenta de cutia care prosteste face ca timpul petrecut cu familia si prietenii sa fie tot mai mic.

De ce sa fac sport cand ma pot uita la sportivii de performanta in HD? Cand si cand, mai sunt ambitiosi care mai dau drumul la un DVD cu exercitii aerobice in sufragerie si exerseaza pana la epuizare. Acestia sunt, insa, de regula, un grup foarte mic si de obicei nu sunt perseverenti. Ne uitam la cutia cu reclame tentante, care ne conving sa mancam mai nutritiv pentru a umple golurile lasate de lipsa de angajament personal fata de o activitate fizica regulata. Si iata-ne cu o noua dilema - lipsa de utilizare a corpului si supraponderabilitatea au paralizat populatii intregi, inclusiv generatiile tinere dintre noi.

Tehnologia computerelor prezinta un pericol si mai mare pentru ca acum avem doua generatii antrenate sa "participe virtual" in loc sa devina fizic active. Un studiu international recent arata ceea ce deja se stia: “Mai putin de 5% din populatie (in occident) face suficienta miscare.” Acest lucru are impact nu numai asupra taliei, ci si asupra emotiilor, a biochimiei, a sistemelor imunitare si a ratei imbatranirii.

In ultima jumatate de secol, studiu dupa studiu confirma necesitatea exercitiilor aerobice si cu greutati. Exercitiile aerobice, efectuate consistent si in mod adecvat si, pentru beneficii suplimentare, cu adaos de oxigen, ce mareste semnificativ si dinamic ritmul de recuperare. Orice boala cunoscuta de om poate fi combatuta prin cresterea circulatiei, temperatura corpului si adaos de oxigen. Exercitiile de rezistenta nu numai ca alcatuiesc o structura musculara sanatoasa si functionala, dar solidifica si intaresc si sistemul scheletic.

In ambele cazuri efectele pozitive sunt numeroase, functionarea mentala fiind cea mai importanta. Cercetatorii au subliniat o crestere a atitudinii pozitive si o scadere a delasarii la cei care practica regulat exercitii de aerobic si cu greutati. Inutil de spus, se mareste si respectul de sine ca urmare a senzatiei de bine si a unui aspect fizic mai placut si a unui corp mai functional. Cresc si vitalitatea sexuala si libidoul ca urmare a exercitiilor efectuate cu perseverenta.

Fiecare persoana al carui corp il admiri cu siguranta face miscare cu regularitate. In ziua de azi trebuie sa depui eforturi si sa te organizezi in asa fel incat sa-ti faci timp pentru aceasta activitate esentiala. Asa cum s-a aratat anterior, facem parte dintre acele generatiile care pot alege - daca sa-si foloseasca sau nu corpurile. Acum un secol simpla existenta necesita folosirea continua a corpului. In fiecare dimineata cand se trezeau, prima intrebare pe care si-o puneau oamenii era “Azi voi rabda de foame sau voi cultiva ceva?” Desigur ca alegeau a doua varianta si acest simplu act al supravietuirii asigura mentinerea unui corp in forma maxima.

Miscarea este un element esential pentru un stil de viata sanatos. Chiar daca optezi pentru eliminarea produselor de origine animala si a celor procesate din alimentatie, tot ai nevoie de miscare pentru a intari si mentine corpul in forma maxima. Acelasi lucru este valabil si in cazul unei recuperari dupa boala sau accidentari. Starea de sanatate nu se poate obtine sau mentine fara exercitii de intindere, aerobic si tehnici de intarire a muschilor. Compozitia chimica si anatomica a corpului nostru are nevoie de acestea pentru procesele vitale.

aerobic miscare

Sursa foto: https://goo.gl/DBna35

Nouazeci si cinci la suta din populatia occidentului nu face suficienta miscare. Majoritatea coplesitoare dintre noi trebuie sa renunte la telecomenzi, mouse-uri, sa se ridice si sa inceapa sa fie mai activi. Oricat ar fi de greu in primele zile sau saptamani, in curand se vor vedea rezultatele, sub forma unui sentiment de implinire si bucurie si a unui corp mai bine intretinut. Fiecare isi poate atinge telul, daca ia in considerare varsta, starea de sanatate si dispozitie. “Incet dar sigur” este mai bine decat “fara durere nicio placere.”

Nu trebuie sa fim descurajati daca nu atingem un nivel de Olimpiada din prima saptamana. Antrenorii profesionisti, majoritatea bine pregatiti, pot fi aliati de incredere in orice program personalizat de antrenament. Supraponderalii se pot bucura sa afle ca grasimea poate fi transformata in muschi prin metode de ridicare a greutatilor. Iar cei slabi pot folosi si ei aceleasi metode pentru a dobandi greutatea mult dorita, fara sa-si sacrifice sanatatea, prin cladirea de masa musculara.

Pentru a nu ramane niciun dubiu asupra celor discutate mai sus, la final iata Patru Reguli de Aur pentru o Stare de Bine:

      1. Nu renunta nicio secunda la dobandirea unei sanatati excelente.
      2. Intotdeauna fa alegerea corecta, nu pe cea usoara.
      3. Fii mandru de toate progresele facute si persevereaza.
      4. Bucura-te de frumusetea vietii sub toate aspectele ei.

 

Ai nevoie de mai multa energie si rezistenta atunci cand te antrenezi? Descopera Superalimentele din shopul VVV!

 

 

SURSE

http://hippocratesinst.org/exercise-a-human-necessity - miscarea

#exercitii #miscare #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Efectele nevazute ale exercitiilor fizice
5 motive surprinzatoare pentru care e bine sa faci genuflexiuni in fiecare zi
7 moduri in care bauturile carbogazoase dietetice dauneaza sanatatii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101