Esti una dintre acele persoane careia ii este mereu frig? Ai intotdeauna nevoie de un pulover, chiar si atunci cand restul lumii este la tricou? Poate ca esti mai friguros - sau poate ca exista motive medicale pentru care iti este mereu neobisnuit de frig. Iata cateva dintre motivele cel mai des intalnite pentru senzatia de frig.
-
O greutate corporala scazuta
Pare destul de logic: cu cat ai mai putina grasime, cu atat esti mai putin protejat de frig. Este perfect adevarat! Cu cat esti mai slab, cu atat corpul tau pierde mai multa caldura. Oamenii cu masa musculara redusa sunt mai frigurosi, pentru ca muschii ofera mai multa protectie pentru caldura decat grasimea.
-
Medicamente
Exista medicamente care iti pot da senzatie de frig. In special, beta inhibatorii, folositi in tratarea afectiunilor cardiovasculare, iti pot mari senzatia de frig. Mainile si picioarele reci sunt deseori efectele secundare ale utilizarii acestor categorii de medicamente. Daca iei un medicament din aceasta categorie si iti afecteaza calitatea vietii, consulta-ti medicul.
-
Anemia
Senzatia de frig poate fi si un simptom al anemiei. Persoanele anemice nu produc suficiente celule rosii in sange. Deseori, este din cauza ca nu obtin suficient fier din alimentatie, dar anemia are si alte cauze. Daca simti ca-ti este neobisnuit de frig si ai si alte simptome ale anemiei, senzatie de slabiciune, piele palida, simti ca nu poti respira si ai ameteli, consulta-ti medicul.
-
Diabetul
Diabeticii pot avea uneori maini si picioare amortite. Unii pot manifesta nefropatie diabetica, deteriorarea rinichilor. Acest lucru apare ca urmare a faptului ca diabeticii nu pot tine sub control nivelul de glucoza din sange. Medicii nu sunt inca foarte siguri de ce unii diabeticii dezvolta aceste simptome, iar altii nu. Unul dintre simptomele nefropatie diabetica? Senzatia de frig permanenta. Este recomandabil sa consulti medicul daca esti diabetic si ai senzatia permanenta de frig.
-
Hipotiroidismul
Hipotiroidismul, sau glanda tiroida hipoactiva, poate fi o cauza a senzatiei constante de frig. Consulta-ti medicul in legatura cu simptomele tale si fa-ti analize pentru hipotiroidism.
-
Probleme cu hipotalamus
Hipotalamusul este glanda care regleaza receptorii de temperatura ai corpului, de aceea este evident ca orice problema ai avea la nivelul hipotalamusului influenteaza si cat de cald sau de frig iti este. Disfunctia acestei glande poate fi declansata de mai multe probleme - de la anorexie pana la traume craniene - insa de regula se pot trata. Desigur, daca ai motive de ingrijorare, e bine sa-ti consulti medicul.
-
Infectie fungica
Candida este responsabila de cele mai frecvente infectii fungice - infectiile vaginale, micoze ale unghiilor si afte. Unul dintre simptomele candidozei este senzatia necontrolata de frig. Si revenim la problemele cu hipotalamusul.
-
Stres & anxietate
Stresul se poate manifesta printr-o mare varietate de simptome - printre care si sensibilitatea la frig. Persoanele ce sufera de anxietate simt frigul pentru ca sunt in general mai sensibile la senzatiile fizice, iar corpul intra in panica mult mai repede cand simte frigul.
Sursa utilizata:
http://www.care2.com/greenliving/this-is-why-youre-always-cold.html#ixzz3XAgjWHJM - frig
multumesc ptr. informatiile utile ce ni le dati
Multumim pt retetele si sfaturile pe care ni le dati . Tinetio tot asa !