Despre mierea cea de toate zilele se spun multe: că e sănătoasă, că e bine să o consumi, că o poți folosi ca înlocuitor al zahărului, că există mai multe sortimente: polifloră, de tei, de salcâm, și multe alte lucruri despre care suntem convinși că ați auzit.
Dar despre mierea cu fructe ce se spune?
La o primă interacțiune cu acest produs ai fi tentat să spui: „Oare ce-o mai fi și asta?”, dar surprinderea, curiozitatea și interesul apar după ce deschizi borcanul cu miere cu fructe, orice sortiment ai alege.
Prima impresie e că ai vrea să te scalzi în râuri de miere. Are o culoare intensă și o textură lichidă care te îndeamnă spre relaxare, să-ți iei zborul și să refugiezi în țara dulciurilor.
Apoi o guști și știi deja că ai fost compromis. Nu este o miere obișnuită, e ceva ce nu ai mai gustat, e altceva, e ceva ce tot vrei să guști. Și apoi lingură după lingură ajungi pe tărâmul dulce al mierii cu fructe.
Dar parcă nu e suficient. Parcă ai vrea să nu se mai termine și să nu o consumi așa simplă, lingură după lingură. Îți vin în minte întrebări după întrebări: Cum să o combini, cum să o savurezi, cum să te bucuri de gustul ei și în alt fel?
Este ziua ta norocoasă. Prietenii de la Golden Flavours ne-au oferit mai multe rețete de gustări delicioase și sănătoase. Te invităm să le încerci, să ne spui dacă ți-au plăcut, ba chiar să ne trimiți și poze sau alte variante de rețete.
Mai jos vei găsi o colecție de rețete mai simple, mai complicate, mai aromate, mai delicioase, dar care au ceva în comun: mierea cu fructe.
1. Batoane energizante cu miere bio cu cireșe
Aceste batoane energizante cu semințe și musli sunt atât de rapid de făcut, sănătoase și atât de versatile încât le vei pregăti extrem de des pentru tine și familia ta.
Îți dau un plus de energie după ce mergi la sală. Sau într-o zi foarte solicitantă. Sau când ți se face poftă de „ceva dulce” care să fie și sănătos, nu doar gustos!
Ingrediente necesare:
- 400g musli cu fructe
- 30g semințe de susan
- 30g semințe de chia
- 30g fulgi de cocos
- 120g miere bio Cherry Date cu cireșe liofilizate
- 100g ulei de cocos extravirgin topit
- 1 linguriță de extract natural de vanilie
- 30 ml apă caldă
Mod de preparare:
Pune ingredientele uscate într-un bol și amestecă-le. Apoi adaugă uleiul de cocos topit, mierea, extractul de vanilie și continuă să amesteci. Adăugă apă caldă pentru a obține un amestec omogen.
Pune în tavă pe hârtie de copt și dă cuptorul la preîncălzit timp de 15-20 de minute la 180 de grade.
Lasă să se răcească iar apoi taie-le în bucăți de batoane.
Se pot păstra în pungi de hârtie sau între 2 bucăți de hârtie de copt.
2. Mic dejun cu cottage cheese și miere cu fructe
O zi perfectă începe cu un mic dejun pe măsură, nu-i așa? Cu câteva ingrediente bine alese poți pregăti ceva gustos care să îți ofere energie pentru prima parte a zilei.
Ingrediente necesare:
- 100g brânză cottage
- 150g iaurt
- 50g fructe congelate
- 1 cracker wasa
- miere bio cu coacăze negre Magic Glow
Mod de preparare:
Combină 100g brânză cottage cu 150g iaurt și 50g fructe congelate.
Amestecă bine ca să zdrobești puțin fructele pentru consistența unei înghețate.
Apoi zdrobește un cracker wasa să fie puțin crunchy și adaugă-l în compoziție.
Pune compoziția pentru 30 de minute la congelator și servește cu miere cu fructe.
3. Biluțe cu acai și miere bio
Când poftești la ceva dulce, ideal ar fi să optezi pentru dulciuri bogate în nutrienți, iar aici ai găsit rețeta care te scoate din impas. Pentru a pregăti aceste Biluțe din acai cu miere ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale și de 20 de minute în bucătarie, așa că de ce să nu o faci?
Ingrediente necesare:
- 3 banane
- 2 linguri de miere bio cu afine Super Berry
- 3 lingurițe de pulbere de Acai
- fulgi de ovăz (se pune cât cuprinde, până poți să faci biluțe)
Mod de preparare:
Amestecă bananele, mierea și acai cu un blender. Vei obține o pastă în care adaugi fulgii de ovăz.
Formează biluțe pe care le poți da prin nucă de cocos sau se pot lăsa așa.
Sunt super delicioase aceste biluțe!
4. Clătite pufoase cu topping de miere cu afine
Pancakes sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun, nu-i așa? Ei bine, dacă te gândești la o rețetă de pancakes dulci cu sirop de arțar, îți propun un topping care nu ți-a trecut prin minte: miere cu afine.
Ingrediente necesare:
- 195g făină
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 295ml de lapte
- 1 ou mare
- 4 linguri de unt nesărat, topit, plus o bucățică pentru tigaie
- 1 linguriță extract de vanilie
- Miere bio cu afine Super Berry
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mediu. Încălzește laptele până când este călduț, nu fierbinte (ar trebui să puteți ține degetul scufundat timp de 10 secunde). Amestecă ingredientele lichide: laptele, oul, untul topit și extractul de vanilie până se combină.
Peste amestecul de ingrediente uscate, toarnă amestecul de lapte și omogenizează încet compoziția. Este important să nu amestecați prea mult aluatul. Unge tigaia cu unt și toarnă compoziția de clătite. Când marginile arată uscate și încep să apară bule, întoarce clătita.
Servește imediat cu topping de miere cu fructe.
5. Chec dulce și aromat cu miere bio cu portocală
Checul este un preparat care se pregătește foarte ușor și poate fi servit cu orice ocazie. Dacă ești în căutarea unei rețete aromate, trebuie să încerci această variantă.
Ingrediente necesare:
- 100g miere bio Orange Sunset
- 100g unt sărat, plus o bucată de uns tava
- 100ml lapte
- 1 ou
- 150 g făină albă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță de ghimbir măcinat
- 1 linguriță scorțișoară Ceylon
- 1 praf de sare
Pentru glazură:
- 30g miere bio Orange Sunset
- 30g unt sărat
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Cântărește toate ingredientele să le ai la îndemână.
Amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Într-un bol, bate untul cu mierea până când devine un amestec cremos.
Încorporează oul, mierea, laptele și condimentele, apoi cu grijă încorporează făina.
Unge cu unt tava pentru copt și pune aluatul în ea.
Coace checul la 180 grade timp de 35-40 minute (poți face și testul scobitorii).
Lasă checul la răcit.
Pentru glazură, într-o cratiță, topește untul și mierea. Lasă glazura la răcit până când începe să se îngroașe, apoi o pui peste checul răcit.
Sursă rețete: www.goldenflavours.ro