Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Glutationul - secretul longevitatii

Glutationul - secretul longevitatii

Glutationul este o coenzima care actioneaza ca un antioxidant, avand un rol important in buna functionare a proteinelor, hemoglobinei sau a lipidelor de la nivelul membranelor celulare. Se spune că nivelul crescut de glutation din corp este un factor

Glutationul este o coenzima care actioneaza ca un antioxidant, avand un rol important in buna functionare a proteinelor, hemoglobinei sau a lipidelor de la nivelul membranelor celulare. Se spune că nivelul crescut de glutation din corp este un factor decisiv in ceea ce priveste longevitatea.

Intr-un discurs recent la Institutul de Sanatate Hipocrate din America, dr Tim Guilford, specialist in medicina functionala si homeopatie, a vorbit despre glutation. Profundul interes manifestat de dr. Guilford fata de nutritie, detoxifiere si stresul oxidativ l-a facut sa descopere rolul important pe care glutationul il are in fiziologia uman, numindu-l Antioxidantul Suprem al corpului. Iată ce spune dr. Guilford:

Glutationul (GSH) este un lant simplu format din 3 amino acizi- glutamina, cisteina si glicina. GSH are si o molecula de sulf care se leaga de toxine si care ii da acestuia mirosul sau specific. Expunerea la toxine si stres oxidativ poate epuiza rezervele de glutation din corp, ducand la multe afectiuni cronice si acute.

Am aflat mai multe despre glutation facand cercetari despre toxicitatea cauzata de mercur. Unele articole arata ca mercurul este eliminat din celule daca se leaga de glutation. Glutationul are, deci, un rol important in detoxifierea de mercur, dar si de multe alte toxine.
Sunt cateva enzime care faciliteaza legarea glutationului de toxine. Acestea actioneaza ca un fel de “petitoare” pentru ca fac cunostinta glutationului cu materiile care pot fi toxice pentru functionarea celulara. Aceste enzime sunt necesare pentru ca glutationul sa devina eficient si sunt prezente in aproape toate celulele din corp. Cand aceste enzime nu se formeaza in mod adecvat, productia de glutation are si ea de suferit.

Afla detalii despre beneficiile pentru sanatate ale glutationului
Glutationul este si un antioxidant puternic. Mitocondriile din celule produc energie, iar acestea nu pot functiona adecvat in lipsa glutationului. GSH previne formarea de radicali liberi in procesul de producere a energiei. Fundamental pentru rolul sau ca antioxidant, GSH converteste radicalii liberi biochimici in apa inofensiva. GSH este principala aparare contra stresului oxidativ care afecteaza mitocondriile si deterioreaza celulele. In lipsa unui nivel adecvat de GSH celular, acestea nu pot functiona eficient.

S-a aratat ca nivelul de glutation pe care il are un individ poate fi influentat de mostenirea genetica. Ineficienta genetica se poate manifesta atat in productia de glutation cat si in privinta enzimelor care faciliteaza functionarea glutationului. Astfel, ereditatea si diferentele genetice pot explica de ce la unii dintre noi poate aparea o insuficienta a glutationului, in timp ce la altii acest lucru nu se manifesta.

De asemenea, toxine precum mercurul, poluanti organici persistenti si micotoxine de mucegai pot duce la insuficienta de glutation. Diferentele care apar in productia de glutation sunt explicatia pentru faptul ca, in aceeasi casa, o persoana poate fi afectata de toxine, in timp ce alta nu. In aceste situatii este utila sporirea numarului de molecule de  glutation care ajuta la functionarea celulelor, in special a celor imunitare.

 Nu exista parte a corpului in care sa nu gasim doze cat de mici de glutation insa cele mai mari "rezerve" sunt in plamani, intestine si ficat. Organismul uman produce si stocheaza glutation atata timp cat ii sunt furnizati nutrientii esentiali pentru sinteza. Glutationul se gaseste "in bucatele" in majoritatea fructelor si legumelor proaspete insa in mod special se remarca:

Surse elemente esentiale glutation

Este bine de stiut ca gatitul distruge in mare parte acesti compusi din care este alcatuit glutationul. Asadar recomandarea este ca fiecare masa sa cuprinda pe langa alimentele gatite si alimente in stare cruda, cat mai proaspete. De asemenea, fara seleniu corpul nu poate produce glutation. Asigurati-va ca nivelul acestor elemente-cheie este ridicat pentru a va pastra corpul sanatos. Alti factori care reduc nivelul de glutation in corp sunt stresul, medicamentele de sinteza, alimentatia deficitara in nutrienti, poluarea, infectiile repetate si radiatiile.

Insa cum ramane cu factorii care stimuleaza productia de glutation?

Bineinteles, acestia vor fi alimentatia sanatoasa (cu accent pe legume, fructe si verdeturi crude), asigurarea unor nivele optime de vitamine (in special cele din complexul B - folat, B6,B12 - seleniu, vitaminele C si E-cu rol antioxidant) si nu in ultimul rand, activitatea fizica . Silimarina, o substanta prezenta in extractul de brusture este deosebit de benefica in regenerarea ficatului si contribuie la cresterea sintezei de glutation.

Surse:

http://hippocratesinst.org/what-is-glutathione

http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/glutathione-the-mother-of_b_530494.html

http://www.immunehealthscience.com/benefits-of-selenium.html

#antioxidanti #glutation #longevitate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Antioxidantii iti pot prelungi viata
Ghidul complet al antioxidanților
De ce oamenii din aceste 5 tari traiesc mult mai mult

Ce spun cititorii despre "Glutationul - secretul longevitatii"

Mihai23 February 2017 08:44Raspunde

Asa este! Folosim glutationul la clinica, pe diferite patologii si obtinem intr-adevar rezultate remarcabile.

Purice Maricica19 January 2016 23:59Raspunde

Foarte adevarat si de mare ajutor,articolul dv.Multumim si felicitari.

Purice Maricica19 January 2016 23:59Raspunde

Foarte adevarat si de mare ajutor,articolul dv.Multumim si felicitari.

Florin19 January 2016 10:09Raspunde

Foarte interesant şi util.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101