Nu sunt multe cuvinte care iti pot da viata peste cap asa cum o poate face cuvantul cancer. In anii '90 unul din cinci oameni se imbolnavea de cancer, in ultimii ani insa, statisticile arata ca unul din trei, iar in pana in anul 2020 Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca va fi vorba de unul din doi.
Trebuie sa fim pregatiti sa vedem cum multi dintre apropiati vor muri daca nu ne documentam, asa cum ar trebui sa o faca in primul rand medicii oncolog.
Cancerul este responsabil de peste 7.5 milioane de decese anuale, iar numarul continua sa creasca, in ciuda eforturilor medicilor oncologi de pretutindeni. Societatea Americana de Cancer estimeaza numarul de decese la 8 milioane. Din 1991 numarul anual al cazurilor documentate de cancer la tiroida numai in SUA a crescut de la 12 400 la 62 450. Acesta este al saptelea cel mai raspandit tip de cancer.
Populatia planetei este agresata din toate partile cu substante chimice. De la dezastre precum Fukushima sau tratamentele cu radiatii folosite de medici si stomatologi pentru diagnostic si tratament, suntem condamnati la o contaminare cu radiatii tot mai mare, imbolnavire si o deteriorare genetica gata oricand sa explodeze.
Apa, aerul si mancarea sunt contaminate. Mediile in care traim si propriile noastre creiere sunt coplesite de radiatiile emise de celulare si turnurile de emisie a undelor WI-Fi de pretutindeni. Este frustrant, pentru ca nu avem ce face si nu putem impiedica raspandirea tot mai mare a transmisiilor de microunde. Chiar daca renuntam la celulare sau la internetul wireless, undele din jurul nostru pot sa ne strapunga corpul, mai ales daca locuim in orase, unde intalnim pretutindeni turnuri de emisie si vecini care folosesc tehnologia Wi-Fi.
Prea putini dintre noi citesc informatiile despre efectele pe care telefoanele celulare le pot avea asupra noastra si despre riscul crescut de cancer la creier. Dr. Bradford Weeks este, insa, de parere ca, “Celularele ne ucid. Nu, corectie, Noi ne ucidem singuri (si pe copiii nostri) cu telefoanele celulare. Iar firmele producatoare de celulare ne sunt complici. Suntem sedusi de ideea ca putem fi permanent "in contact" cu lumea si ignoram pericolul letal pe care il presupune contactul acestui dispozitiv cu capul. In curand, vom afla ca celularele sunt mai periculoase in America decat armele.”
Nivelul de stres este tot mai mare, pe masura ce lumea in care traim devine un loc tot mai violent si haotic. Stresul poate fi masurat si tinut sub control. Nu trebuie sa uitam ca stresul este una dintre principalele cauze ale cancerului.
Cu totii respiram prea repede in timp ce stresul si toxicitatea cresc alarmant in jurul nostru. Cand ritmul respiratiei creste, alimentam cancerul, pentru ca reducem cantitatea de oxigen disponibila in corp. Cancerul este o conditie legata de lipsa de oxigen, de lipsa de magneziu, de lipsa de iod si seleniu. De aceea trebuie sa asiguram corpului o cantitate suficienta din aceste elemente, pentru a evita imbolnavirea de cancer sau pentru a supravietui bolii, in caz ca apare.
Daca incepi sa te ingrijorezi - si e normal sa simti asa - este important sa iei masuri. Cea mai buna terapie este cea preventiva.
Renunta la zahar
Zaharul ucide. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa renunti la zahar. Relatia dintre zahar, obezitate si riscul marit de cancer este tot mai recunoscuta.
Aproximativ doua treimi din tipurile de cancer legate de obezitate, printre care cancerul la colon, rect, ovare si uter — apar in America de Nord si Europa. Un raport recent intocmit de cercetatorii britanici estimeaza ca obezitatea ar putea duce la 670.000 de cazuri noi de cancer numai in Regatul Unit in urmatorii 20 de ani.
Conform unui raport despre povara globala de cancer, publicat in 2014, obezitatea este responsabila, anual, pentru un numar de peste 500.000 de cazuri de cancer in intreaga lume.
Zaharul favorizeaza inflamatia, iar cancerul este ingtr-un fel o inflamatie. Zaharul si inflamatia favorizeaza bolile asociate cu o concentratie redusa de oxigen. O restrictie moderata de carbohidrati rafinati poate reduce indicatorii de inflamatie cronica. Conform cercetatorilor de la Universitatea din California, San Francisco, zaharul prezinta un risc pentru sanatate - contribuind la peste 35 de milioane de decese pe intreg globul in fiecare an.
Cercetatorii de la Institutul pentru Cancer Huntsman din Utah au fost printre primii care au descoperit ca zaharul "hraneste" tumorile. Zaharul nu este o sursa de energie ideala, fiind mai "poluant" decat grasimea si generand mai multe specii de oxigen reactiv, care produc mai multi radicali liberi iar acestia, la randul lor, dauneaza mitocondriilor si ADN-ului precum si membranei celulare si proteinelor. In concluzie: Cancerul iubeste zaharul chiar mai mult decat il iubim noi. Din pacate, medicii nu-si avertizeaza pacientii in legatura cu zaharul.
Dr. Kelly Turner, medic specializat la Harvard si Universitatea din Berkeley, a descoperit ca supravietuitorii de cancer au urmatoarele lucruri in comun:
- Si-au schimbat alimentatia.
- Au dezvoltat latura spirituala a vietii lor.
- Au simtit iubire, bucurie si fericire.
- Si-au eliberat emotiile reprimate.
- Au luat suplimente cu plante sau vitamine.
- S-au bazat pe intuitie cand au luat decizii in privinta tratamentului.
Expunerea la soare, un aport mai mare de vitamina D si terapia su infrarosii sunt alte elemente ale unei strategii pentru prevenirea cancerului. Medicii oncologi ortodocsi aleg in mod eronat tipul de raze pentru radioterapie. Acestia aleg tipul de radiatii periculoase, in loc sa aleaga razele cu infrarosu care vindeca si maresc imunitatea in corp.
Sursa utilizata: http://drsircus.com/medicine/cancer-epidemic-getting-worse/
Cine are urechi de auzit... va auzi!
Epidemia (din latină epidemia, prin franceză épidémie) este extinderea unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate, regiune etc. (Sinonim: molimă). Cu cine naiba ai facut limba româna in scoala?Nu exista epidemie de cancer,nu este boala contagioasa sa se raspandeasca .
Există niște ghilimele....
Nu este o greseala, este o metafora - in ideea ca aceasta boala se imprastie precum o boala contagioasa. Multumesc