AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

Consumul de zahar favorizeaza imbatranirea, inflamatiile si degenerarea organismului

Cea mai raspandita sursa de calorii pentru cei ce traiesc in natiunile industrializate este una foarte periculoasa si anume consumul de zahar.  

Zaharul determina cresterea nivelului de insulina, ducand la acumularea de grasimi si la stari inflamatorii in tot corpul. Consumul de zahar si cresterea insulinei accelereaza procesul de imbatranire si creaza un mediu favorabil bolilor degenerative.

Compozitia chimica a zaharului are la baza un numar de carbohidrati si include monozaharide, dizaharide si oligozaharide.

Cele mai importante monozaharide sunt glucoza, dextroza si fructoza. Principala diferenta dintre acestea consta in modul in care sunt digerate si absorbite in metabolism. Glucoza si dextroza sunt, practic, aceeasi forma de zahar.

Multe zaharuri pot fi identificate prin terminatia lor caracteristica in “oza”.

Multe dintre aceste zaharuri combinate formeaza zaharuri complexe precum sucroza. Sucroza, sau zaharul de masa, este o dizaharida (2 feluri de zahar) care este jumatate glucoza si jumatate fructoza. In acelasi timp, fructoza sirop de porumb contine 55% fructoza si 45% glucoza.

Cresterea masiva a consumului de zahar si legatura cu insulina

zahar si insulinaIn 1700, consumul mediu pe persoana era de aproximativ 1.8 kg de zahar in fiecare an. In 1800, se consumau 8 kg de zahar pe an.

In 1900 consumul mediu pe persoana era de 41 kg de zahar pe an. In 2009 consumul mediu pe persoana era de 68 kg de zahar pe an.

Astfel in tarile industrializate o persoana consuma 22 de lingurite de zahar pe zi, in vreme ce un adolescent consuma 34 de lingurite de zahar pe zi.

In cea mai mare parte a lui acest zahar vine in forme nenaturale, procesate de om, cum ar fi sucroza si fructoza sirop de porumb.

Cele mai multe forme de zahar (altele decat cele pe baza de fructoza) sunt metabolizate in glucoza in corp.

Aceasta glucoza este, apoi, filtrata in celule prin hormonul insulinei. Acest proces se desfasaora in conditii optime in corpul nostru atunci cand celulele raman receptive la insulina care circula prin ele.

Obiceiurile din viata de zi cu zi care duc la o crestere cronica de insulina si de zahar in sange dezvolta o rezistenta a celulelor la insulina. Astfel de obiceiuri includ consumul excesiv de zahar, alimente procesate si un stil de viata sedentar.

Un nivel crescut de insulina si zahar in sange duce la inflamatii in intregul organism.

Like Share Share Tweet31407 vizualizari

Postat in categoria Dieta

Articole similare

Comentarii recente:
Neamtu- Tamas Eduard20 February 2014 10:14Raspunde

am citit zeci de articole referitor la ac

Neamtu- Tamas Eduard20 February 2014 10:32Raspunde

Am citit zeci de articole despre aceasta tema, totusi am mari indoieli cu privire la veridicitatea celor prezentate. Argumentez cu experienta unchiului meu, Szabo Jean din Bucuresti, care a incetat din viata la varsta de 89 de ani, dupa ce a consumat in ultimii 46 de ani de viata cca.1,5 kg de zahar in fiecare zi!!Manca zahar pe paine, bea apa cu zahar( la un pahar de 200 ml.de apa, adauga 4-5 linguri de zahar). A fost plin de viata si energie pana in ultima zi, lucid si de o agerime a mintii rar intalnita.Nu a fost niciodata bolnav, citea Biblia la 86-87 de ani fara ochelari si n-a avut mai mult de 65 de kg greutate corporala.Pana si la biserica mergea cu pachetul de zahar cubic in geanta (0,5 kg)si-l termina pana tinea slujba religioasa.

Ionut16 December 2015 17:33Raspunde

Domnule Eduard, unchiul dvs. a incetat din viata din cauza unei boli sau a vreunui accident? Si daca din cauza unei boli, acea boala a avut legatura cu consumul de zahar?

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Vrei sa renunti la fumat? Iata cateva plante, sfaturi si motivatii care sa te ajute sa reusesti!

Vrei sa renunti la fumat? Iata cateva plante, sfaturi si motivatii care sa te ajute sa reusesti!

10 beneficii ale ceaiului verde demonstrate stiintific

10 beneficii ale ceaiului verde demonstrate stiintific

Tapioca, o planta cu beneficii uimitoare

Tapioca, o planta cu beneficii uimitoare

Sapte alimente bogate in iod, pentru o tiroida sanatoasa

Sapte alimente bogate in iod, pentru o tiroida sanatoasa

7 metode prin care iti imbunatatesti concentrarea la locul de munca

7 metode prin care iti imbunatatesti concentrarea la locul de munca

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE