AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

Cum previi un cancer agresiv cu o singura categorie de alimente

Cu cancerul pancreatic nu e de glumit.

Este o boala cu atat mai grava cu cat este dificil de depistat in faza incipienta: doar 1% dintre cei diagnosticati cu cancer pancreatic in occident supravietuiesc mai mult de zece ani.

Acest lucru se datoreaza faptului ca multe dintre semnele incipiente sunt tratate drept probleme obisnuite de sanatate.

Iar odata diagnosticata boala, este aproape imposibil de inlaturat toate celulele canceroase.

Carnea procesata - principalul vinovat

Multa vreme oamenii de stiinta au crezut ca boala este cauzata de greutatea corporala excesiva, pancreatita, diabet si fumat, toate acestea fiind cauze ce cresc riscul de cancer cu pana la 74%.

Studii noi arata, insa, ca si produsele pe baza de carne sunt responsabile in egala masura.

Un studiu recent, publicat pe site-ul medical BioMedCentral, a descoperit ca un consum ridicat de carne rosie a fost asociat cu o mortalitate ridicata din orice cauza, printre care si cea cauzata de cancer. Carnea procesata a manifestat cel mai ridicat grad de asociere cu cancerul si bolile cardiace, in timp ce carnea de pui a manifestat asocierea cea mai scazuta pana la lipsa totala de asociere.

Si acesta nu este primul studiu care leaga consumul de carne de cancer.

Riscul de cancer pancreatic creste cu fiecare 2 feliute de bacon consumate

Un studiu finantat de Fundatia Suedeza de Cancer a analizat 11 studii de cercetare si studii de caz despre peste 6.000 de pacienti cu cancer pancreatic si a descoperit ca riscul de cancer pancreatic creste cu fiecare 50 de grame de carne procesata consumata – adica un carnat sau doua felii de bacon.

Consumul a 150 de grame de carne procesata pe zi mareste riscul de cancer pancreatic cu 57%.

Desi cercetatorii nu sunt inca siguri de mecanismele implicate, nitratii si nitritii sunt principalii vinovati. Nu pentru ca sunt toxici, ci pentru ca au potential toxic.

Ce sunt nitratii?

Nitratii sunt compusi care se formeaza in mod natural in sol, aer si apa. Au capacitati de conservare si de intensificare a culorii in produsele de carne.

Corpul foloseste de obicei nitratii pentru a ucide bacteriile nocive (ca salmonella) din tractul digestiv, pentru a facilita transmiterea de mesaje intre celule, a dilata vasele de sange si a mari energia.

Problema este ca atunci cand nitratii prezenti in carne sunt expusi la temperaturi ridicate prin gatire, acestia se transforma in compusi numiti nitrozamine. Acest lucru se intampla numai in prezenta aminoacizilor corespunzatori.

Acesti compusi carcinogeni sunt adevaratul pericol. Sunt deseori prezenti in carnea tratata, bere, unele branzeturi, laptele degresat si pestele procesat.

Iar aceste alimente sunt si ele asociate cu un risc marit de cancer la vezica, esofag si stomac.

Un alt aliment popular plin de nitrati, crenvustii, sunt si ei asociati cu un risc marit cu 700% de leucemie la copii.

Consuma alimente bogate in vitamina C

Cea mai buna metoda de a evita acesti compusi carcinogeni este sa renunti cu totul la carne si lactate, insa, daca acest lucru nu este posibil, pentru a diminua expunerea la nitrozamine, trebuie sa consumi alimente bogate in vitamina C alaturi de felurile de mancare bogate in nitrati pentru a preveni formarea nitrozaminelor.

Poti, de asemenea, sa inlocuiesti baconul cu carne de porc sarata, congelata si apoi gatita la foc mic sau poti achizitiona carnati fara nitrati de la un producator local.

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/how-to-prevent-pancreatic-cancer-with-vitamin-c

Like Share Share Tweet24626 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: cancer, carne procesata, vitamina C,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE