0770 363 621 | GRATUIT PESTE 200 LEI
Sfaturi practice

9 semne ale deficientei de Vitamina C

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca ai destula vitamina C in farfurie? Te-ai intrebat vreodata daca esti deficient in Vitamina C? Cea mai cunoscuta boala atribuita in mod direct deficientei de vitamina C este scorbutul. Scorbutul este o boala de care

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca ai destula vitamina C in farfurie? Te-ai intrebat vreodata daca esti deficient in Vitamina C? Cea mai cunoscuta boala atribuita in mod direct deficientei de vitamina C este scorbutul.

Scorbutul este o boala de care sufereau in numere mari navigatorii si care se manifesta prin stari de oboseala si letargie, o boala care afecteaza oasele si puterea muschilor si "infunda" sistemul imunitar. De multe ori, acum 200-300 de ani rezultatul acestei boli pentru navigatori era chiar moartea.

Unii experti in nutritie considera ca scorbutul este de fapt o manifestare  a acidozei, aciditate extrema sau un Ph scazut. O astfel de conditie da nastere la o serie mare de probleme de sanatate si boli precum cancerul. Datorita folosirii citricelor stramosii nostrii au invatat ca scorbutul se poate trata usor sau mai simplu , se poate preveni. Desi la vremea respectiva nu se stia exact ce era in citrice de facea boala sa dispara, se spune ca olandezii sunt cei care invatasera acest "truc" din una din coloniile lor unde bastinasii foloseau citrice cand calatoreau pentru perioade indelungate pe ape.

Cu toate astea, gasim scorbut si in ziua de azi. Datorita dietelor lor nesanatoase chiar bulimice, multi tineri ajung sa fie anorexici. Astfel s-a observat in ultimii ani o crestere a scorbutului printre adolescenti. Scorbutul poate afecta de asemenea cu usurinta alcoolicii sau oamenii in varsta a caror abilitate de a asimila vitamina C a fost dimininuata in timp datorita dietei nesanatoase si a medicamentelor in exces.

Chiar si bebelusii care nu sunt hraniti la piept de o mama sanatoasa pot fi in pericol de a face scorbut datorita lipsei de vitamina C a mamei

Un fapt foarte interesant este ca majoritatea animalelor isi pot produce in corpul lor propria vitamina C. Acesta este si motivul pentru care animalele se pot recupera asa de repede dupa o rana. Omul, si primatele in general, alaturi de porcusorul de Guineea , o anumita specie de liliac si inca cateva pasari, nu dispun de aceasta abilitate. Gena responsabila pentru fabricarea vitaminei C lipseste.

Nu se stie exact de ce omului ii lipseste capacitatea de a fabrica vitamina C dar se presupune ca desi odata ar fi avut aceasta abilitate, datorita zonelor tropicale in care traia si care erau pline de fructe si plante incarcate de vitamina C, la un moment dat , datorita unei asa mari cantitati de vitamina C in dieta , corpul a zis, "gata , eu nu mai fabric vitamina C. Ce rost are sa economisesc energie pentru ceva ce vine in cantitati mari din alimente?". O fi asa , nu o fi ?!!!, important este ca de data asta suntem inferiori animalelor.

Insa, avem norocul ca Dumnezeu sa ne fi oferit o pleiada de alimente pline de vitamina C si pe deasupra si deosebit de gustoase. Asa ca tot raul spre bine.

Semne initiale ale unei deficiente de vitamina C

(1) Energie  si putere scazuta si depresie.

(2) Pierderea in greutate si oase slabite.

(3) Gingii sangerande, dinti subrezi sau gingivita. Acesta este un semn clar ce ne arata ca , colagenul necesar pentru constructie si intretinere se deterioreaza. Vitamina C este vitala pentru colagen.

(4) Schimbari rapide in starea de spirit, iritabilitate.

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#corp #deficiente #scorbut #vitamina C

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lipsa acestei vitamine poate duce la sangerari ale gingiilor

Lipsa acestei vitamine poate duce la sangerari ale gingiilor

Miracole de vindecare prin simpla suplimentare a vitaminei C

Miracole de vindecare prin simpla suplimentare a vitaminei C

Vitamina C sintetica poate distruge bacteriile benefice din corp

Vitamina C sintetica poate distruge bacteriile benefice din corp

Ce spun cititorii despre "9 semne ale deficientei de Vitamina C"

heinrich05 March 2014 08:33Raspunde

MSM? Ce e aia MSM?

Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.