Este puterea vindecatoare a vitaminei C prea buna pentru a fi adevarata? Ar putea aceasta vitamina atat de usor de gasit si de ieftina sa trateze si sa vindece cele mai dificile boli?
Thomas E. Levy, medic si doctor in stiinte legislative si-a inceput propria experienta de 20 de ani cu vitamina C cand l-a cunoscut pe Dr. Hal Huggins, un medic stomatolog inovator care i-a dezvaluit, la clinica sa din Colorado Springs, o gama larga de abordari clinice a unor variate afectiuni, cu rezultate pana la acel moment necunoscute. Prima sa vizita la clinica a constituit inceputul celei mai semnificative educatii medicale primite pana atunci. De altfel, a inteles ca trebuia sa faca o modificare radicala a modului in care aborda ingrijirea medicala si la scurt timp si-a inchis fara regrete cabinetul unde practica cardiologie pentru adulti.
Ceea ce a descoperit pe parcursul celor 20 de ani a fost ca vitamina C are o abilitate extraordinara de a vindeca o multitudine de boli. Fara nicio exceptie, pacientii cu boli grave, precum Parkinson, ALS, Alzheimer, scleroza multipla si arterioscleroza, aproape intotdeauna sufereau de toxicitate dentara extinsa datorita tratamentelor de canal, ale implanturi dentare infectate, plombe cu mercur, osteonecroza mandibulara extinsa si/sau boli periodontale avansate. Fiecare dintre acestia suferisera intre trei si cinci sesiuni de interventii dentare complexe, ce au implicat si chirurgie dentara si o expunere inevitabila la toxinele asociate cu infectiile dentare anaerobe si asimilarea unor vapori de mercur atunci cand erau inlaturate plombele.
Cu toate acestea, toti pacientii primeau prin perfuzie 50-grame (50,000 mg) de vitamina C, administrate continuu inainte, in timpul si dupa interventii. La pacientii cu boli grave, la care din punct de vedere medical nu se puteau astepta imbunatatiri, imediat dupa interventiile dentare se observau cu regularitate imbunatatiri clinice dramatice.
Desi orice medic stie ca inlaturarea toxicitatii dentare este foarte importanta pentru ameliorarea clinica, efectul de revigorare asupra pacientilor dupa prima lor doza de vitamina C era remarcabil. Majoritatea persoanelor sanatoase nu vor decat sa se odihneasca dupa ce sufera o interventie de cateva ore la stomatolog. Intr-unul dintre cazuri, dupa ce prima perfuzie cu vitamina C a fost incheiata, unul dintre pacientii cu o boala grava a rugat infirmiera sa ii poate recomanda un restaurant unde poate lua cina. Pacientul doar ce-si extrasese cativa dinti, si cu toate acestea isi dorea sa savureze o friptura cu dintii ramasi. In alte cateva cazuri rare, pacienti care de regula se deplasau doar cu scaunul cu rotile, au facut si cativa pasi cu sprijin, inainte sa-si termine perioada de tratament de doua saptamani la clinica.
Dupa ce a fost martor ocular la eficienta vitaminei C, dr. Thomas E. Levy si-a schimbat cu totul abordarea medicala. A intreprins indelungi cercetari pentru a cunoaste cat mai multe despre aplicatia intravenoasa a moleculei cunoscuta sub numele de acid ascorbic sau ascorbat, pe care apoi, le-a aplicat in mod practic si a incercat sa promoveze pretutindeni acesta substanta atat de eficienta, necostisitoare si netoxica.
Cercetari
Multe dintre sursele principale de informatii sub forma de articole sau alt gen de publicatii deriva din cartea revolutionara a lui Irwin Stone din 1972, denumita Factorul vindecator: "Vitamina C" impotriva bolii. Prefata este scrisa de renumitii castigatori ai Premiului Nobel, Albenert Szent-Gyorgyi, care descoperise vitamina C in 1932, si Linus Pauling, care a adus vitamina C in atentia publica asa cum nu a mai facut-o nimeni altcineva.
De la publicarea cartii lui Stone in literatura medicala s-au scris peste 24 000 de articole, ce pot fi gasite la o cautare pe motorul de cautare PubMed (publicatii medicale), despre efectele clinice si de laborator ale vitaminei C. Din analiza acestora reiese clar faptul ca vitamina C este mai importanta decat orice alt tratament in cazul infectiilor sau expunerii la toxine. Probabil cel mai impresionant este faptul ca vitamina C, in experimentele in eprubeta, a neutralizat intotdeauna orice toxina la care a fost expusa, indiferent de structura chimica a acesteia.
Importanta cercetarilor facute in eprubeta au obtinut validitate in special prin eforturile medicului Frederick Klenner, din Carolina de Nord. Experienta sa clinica a demonstrat eficienta vitaminei C atat in eprubeta cat si asupra organismului uman in neutralizarea sau anihilarea impactului toxic a oricarei toxine la care a fost expus pacientul. Veninul de sarpe, metalele grele, pesticidele, cianura, alcoolul, monoxidul de carbon, toate au fost neutralizate. Rezultatele raportate de dr. Klenner in cazul infectiilor au fost si ele uimitoare, demonstrand ca vitamina C, administrata adecvat, este cel mai bun agent de combatere virala, vindecand toate infectiile acute virale. Aceste infectii virale sunt considerate de medicina moderna incurabile, conform standardelor terapeutice de azi. Mai mult, Klenner a aratat ca vitamina C este foarte eficienta si in tratarea multor infectii ne-virale, imbunatatind eficienta tratamentului cu antibiotice si alte medicamente folosite in prezent.
Superb, danke!
Vit. C se poate lua si din lamiie stoarsa ?
NU SE MAI GASESTE IN FARMA cII PERFUZABILA
Impresionant si bun de retinut si de urmat.
Un articol extraordinar de bine documentat!