Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Eficienţa dovedită a vitaminei C în stimularea sistemului imunitar la persoanele cu cancer

Eficienţa dovedită a vitaminei C în stimularea sistemului imunitar la persoanele cu cancer

Numeroase studii au demonstrat eficienţa vitaminei C în doze mari în lupta împotriva cancerului. Află cum acţionează şi ce tip de vitamina C este recomandat!

Numeroase studii efectuate de-a lungul timpului au arătat că vitamina C administrată în doze mari contribuie la prevenirea cancerului și crește rata de supraviețuire a pacientilor cu afectiuni oncologice. Însă, provocarea cercetătorilor a fost găsirea unei modalităţi prin care să crească rata de absorbţie a vitaminei C administrată oral. Haide să vedem în continuare cum acţionează vitamina C pentru a susţine sistemul imunitar în lupta împotriva cancerului.

 

Cuprins

Transport gratuit la toată gama de produse BIOCEAN!Sare celtică blog
 

8 moduri prin care vitamina C ajută organismul împotriva cancerului

1. Doze mari de vitamina C pot creşte rata de supraviețuire la pacienții cu cancer. Linus Pauling (cȃștigător a două premii Nobel) a fost primul care a studiat efectele vitaminei C, în anii ’70. Conform experimentelor sale realizate atȃt pe cobai, cȃt și pe oameni, vitamina C în doze mari poate creşte de 5 ori rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer. Doza recomandată de acesta este de 4-10 mg/zi pentru pacienții cu cancer, dar în prezent se utilizează doze și mai mari. 

 

2. Pacienții cu cancer au niveluri scăzute de vitamina C. Un studiu realizat la Clinica Riordan a arătat că 46% din persoanele care suferă de cancer la sȃn au un deficit de vitamina C, în unele cazuri chiar periculos de mare.

 

3. Vitamina C induce apoptoza celulelor canceroase prin generarea de peroxid de hidrogen H2O2. Permeabilitatea crescută a celulelor canceroase face selectivă acțiunea peroxidului de hidrogen.

4. Eficiența tratamentelor convenționale (radioterapie, chimioterapie) poate fi sporită prin administrarea de vitamina C. Ȋntr-un studiu la care au participat persoane cu cancer pulmonar, 93% dintre cei care au primit doze mari de vitamina C au răspuns la chimioterapie și radioterapie. Doar 40% din cei care nu au primit vitamina C au răspuns la terapii.

5. Vitamina C reduce inflamația cronică. Răspunsurile inflamatorii apar în diferite stadii ale dezvoltătii tumorii. Nivelurile inflamatorii ridicate par să indice un risc crescut de cancer și un prognostic mai scăzut. Inflamația scade, de asemenea, calitatea vieții, afectează funcțiile imunitare și toleranța în cazul terapiilor anti-cancer. Persoanele cu cele mai scăzute niveluri de inflamație au fost de două ori mai predispuse să trăiască în următorii câțiva ani.

6. Simptomele asociate cancerului și tratamentului convențional (oboseală, vărsături, pierderea poftei de mȃncare) pot fi reduse prin administrarea de vitamina C.

7. Toxicitatea provocată de radiații și chimioterapie poate fi ameliorată prin administrare de vitamina C. Sistemul imunitar intărit de vitama C protejează organismul de agenții cito sau radiotoxici.

8. Formularea lipozomală a vitaminei C poate duce la o absorbție de pȃnă la 98-99%.

Înapoi la cuprins

  

De ce vitamina C în formă lipozomală?

Cele mai multe forme obișnuite de vitamina C - tablete, capsule, pulberi, lichide, și chiar surse dietetice - nu sunt metabolizate eficient datorită unor controale de absorbție bine reglementate în organism. Observațiile cercetătorilor arată că doar un procent de 20-30% din cantitatea de vitamina C ingerată este regasită în nivelurile serice.

Încapsularea vitaminei C în lipozomi și administrarea pe cale orală s-a dovedit a fi o idee excelentă, deoarece s-a demostrat o absorbție de pana la 98-99%.

Studii în vivo au arătat că persoanele cărora li s-a administrat vitamina C lipozomală (Altrient C™) au atins niveluri plasmatice de vitamina C de 417 µM/L1.

 

Tehnologia Lypo-Spheric – secretul Altrient C™

Lipozomii sunt sfere minuscule realizate din fosfolipide esențiale. Ele formează o membrană cu strat dublu în jurul vitaminei active C și o protejează de distrugerea sistemului digestiv. Deoarece membrana lipozomilor este formată din fosfolipide - același material care formează membrana celulară - lipozomul este capabil să ocolească sistemul de transport activ al organismului și să se încorporeze direct în membrana celulară. Când se întâmplă acest lucru, vitamina C care se află în interiorul lipozomului este transmisă direct în celulă în stare activă.

Vitamina C lipozomală este recomandată și de Dr. Thomas E. Levy, autor a numeroase cărți, printre care și Vindecarea unor boli incurabile: Vitamina C, bolile infectioase si toxinele: “Nu numai că sunt convins că eficacitatea vitaminei C Lypo-Spheric depășește cu mult orice supliment tradițional de vitamina C orală, însă experiența mea personală recentă cu aceasta sugerează că uneori poate fi mai bună decât injectarea IV”.

Alte beneficii ale Altrient C™

Vitamina C lipozomală contribuie la:

Înapoi la cuprins

Cum se administrează Altrient C?

Doza recomandată este de un pliculeț odată sau de două ori pe zi. 

Taie sau rupe capătul crestat al pliculetului și stoarce conținutul în 30-60 ml de apă sau băutură preferată rece. Se consumă pe stomacul gol cu minim 15 minute înainte de masă. Conținutul pliculetului nu se va dizolvă în apă.

Nu se administrează copiilor și femeilor în perioada de sarcină și alăptare.

SURSE

https://www.napofarm.ro/blog-napofarm/rolul-vitaminei-c-in-stimularea-sistemului-imunitar-la-pacientii-cu-afectiuni-oncologice.html

#vitamina C #vitamina c pentru cancer #vitamina c lipozomala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Stiai ca vitamina C este necesara pentru o absorbtie mai buna a fierului in organism?
Cum previi un cancer agresiv cu o singura categorie de alimente
9 semne ale deficienţei de Vitamina C
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101