REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Curatarea ficatului in 5 pasi

Curatarea ficatului in 5 pasi

Sanatatea si starea de bine a fiecarei persoane depinde de cat de eficient poate corpul sau sa inlature toxinele. Cu atata poluare in mediu, produse de ingrijire corporala toxice si alimente procesate, cei mai multi oameni au nevoie de o detoxifiere serioasa! 

Ficatul este principalul organ de detoxifiere. Acesta lucreaza din greu pentru a curata sangele, a produce bila necesara digerarii grasimilor, a descompune hormonii si a stoca vitaminele, mineralele si fierul necesar corpului. Iar cand ficatul nu functioneaza corespunzator, nu ne putem digera eficient mancarea, in special grasimile! Iata cateva dintre functiile esentiale ale ficatului: 

Pentru ca ficatul sa-si poata indeplini toate sarcinile in mod eficient, trebuie sa poata functiona in mod optim Cand oamenii vorbesc despre o boala a ficatului, se gandesc la ciroza indusa de alcool. Ciroza este o boala grava, insa, contrar parerii generale, nu este cauzata numai de alcool.

De fapt, multi factori pot contribui la ciroza ficatului si la deteriorarea acestuia, printre care consumul de fructe de mare gatite insuficient, medicamentele, subnutritia cronica, consumul de ciuperci otravitoare si expunerea la substante chimice. Ciroza apare cand un tesut cicatrizant inlocuieste celulele sanatoase ale ficatului. Pe masura ce tesutul continua sa creasca, abilitatea ficatului de a functiona este diminuata. Insuficienta hepatica este urmatorul pas biologic si apare cand tesutul cicatrizant al ficatului a cauzat atata deteriorare, incat ficatul nu mai functioneaza.

Curatarea ficatului inlatura toxinele eficient

In ziua de azi ne confruntam cu multe toxine. Este esential sa ne mentinem ficatul sanatos si in buna stare de functionare. Iata cativa factori de risc asociati cu o functionare inadecvata a ficatului:

Semne si simptome ca ficatul nu functioneaza la niveluri optime

Daca suferi de oricare dintre simptomele de mai jos, este posibil ca ficatul tau sa nu functioneze corespunzator. Este important sa acorzi atentie acestor simptome, mai ales in cazul expunerii la oricare dintre factorii de risc de mai sus:

Vestea buna este ca functia ficatului poate fi imbunatatita. Printr-o curatare eficienta, starea de sanatate se poate imbunatati in cateva saptamani.

Curatarea ficatului in 5 pasi

1. Inlaturarea alimentelor toxice din dieta

Daca obisnuiesti sa consumi o alimentatie bogata in produse procesate, iti supui sanatatea ficatului la un mare risc. Uleiurile hidrogenate, zaharul rafinat, alimentele din comert si carnea de la conserva sunt toxice pentru corp. De exemplu, nitratii si nitritii, adaugati deseori in produsele din comert, cele de tip fast-food si conserve, au fost asociati deseori cu problemele de sanatate. Aceste substante chimice sunt folosite pentru a mari valabilitatea acestor produse, a inhiba dezvoltarea bacteriilor si a le conserva culoarea. Trebuie inlocuite imediat cu optiuni sanatoase. Alimentele sanatoase au gust bun si, cu putina creativitate, se pot incropi menuri sanatoase pentru intreaga familie. Inlocuieste chipsurile cu fructe proaspete, betisoare de morcov, nuci si batoane de cereale facute in casa.

Uleiurile hidrogenate, cunoscute si ca "grasimi trans", contin un nivel ridicat de grasimi saturate. Structura chimica a uleiului a fost modificata pentru a mari valabilitatea produsului. Consumul de grasimi trans mareste riscul de boli cardiace cu pana la 25% sau mai mult. In plus, grasimile trans afecteaza sistemul imunitar si cauzeaza inflamatii in corp.

2. Sucuri din legume crude

Este aproape imposibil sa mananci toate legumele crude care ai nevoie pentru o curatare eficienta a ficatului. Prin stoarcerea legumelor crude, insa, poti obtine cu usurinta 4-5 portii de legume proaspete, organice. Chiar si legumele pe care nu le agreezi prea mult pot fi amestecate si consumate sub forma de suc. Cand functia ficatului este afectata, sucurile au avantajul ca pot fi mai usor de digerat si de asimilat. Legumele ideale pentru curatarea ficatului includ varza, conopida si varza de Bruxelles. Chiar daca nu pare sa fie o combinatie prea gustoasa, se pot combina cu morcovi, castravete, sfecla si legume cu frunze. Toate aceste legume contribuie la scaderea aciditatii din corp si la mentinerea unui pH neutru. Experimenteaza combinatiile tale preferate; poti include ierburi aromatice, menta, patrunjel si altele, care sa dea mai multa aroma sucurilor.

O combinatie utila este sucul de morcovi, portocale si ghimbir. Morcovii organici sunt esentiali intr-o curatare a ficatului. In ficat, beta carotenul este convertit in vitamina A, care elimina toxinele din corp si reduce grasimea din ficat. Continutul bogat in fibre mentine sanatatea tractului digestiv, marind eliminarea toxinelor din corp. Radacina de ghimbir calmeaza tractul digestiv, reduce gazele intestinale si contine compusi antiinflamatori. Portocalele imbogatesc gustul, dar aduc si un plus de vitamina C, A si B6.

curatarea ficatului detox

3. Consuma alimente bogate in potasiu

Produsele bogate in potasiu reduc presiunea sistolica, colesterolul si mentin sanatatea sistemului cardiovascular, pe langa faptul ca ajuta la curatarea ficatului. Iata cateva alimente care contin din belsug acest mineral esential.

Cartofi dulci. In mod surprinzator, nu bananele sunt cele mai bogate in potasiu, ci cartofii dulci. Un singur cartof dulce mediu contine aproximativ 700 miligrame de potasiu, fara a mentiona continutul bogat in fibre si beta caroten. Un cartof dulce contine numai 131 de calorii, insa este bogat in vitaminele B-6, C, D, magneziu si fier. Desi este dulce in mod natural, zaharurile continute se elibereaza lent in sange prin ficat, fara a afecta glicemia.

Sosuri de rosii. Potasiul si alti nutrienti benefici prezenti in rosii, sunt mai concentrati in rosiile sub forma de sos, pasta sau piure. De exemplu, 1 cana de piure de rosii contine 1065 miligrame de potasiu, in timp ce 1 cana de rosii proaspete contine numai 400 de miligrame. Alegeti produsele facute din rosii organice.

Frunze de sfecla si spanac. Bogate in antioxidanti, frunzele de sfecla contin peste 1300 miligrame de potasiu pe cana. Sfecla si frunzele de sfecla se pot folosi in sucurile de legume, in salate sau se soteaza. Sfecla este foarte utila pentru curatarea vezicii biliare si pentru a imbunatati circulatia bilei. Spanacul proaspat organic poate fi inclus in alimentatie si este o sursa buna de potasiu, cu un continut de 840 miligrame pe portie.

Fasolea. Fasolea alba, fasolea rosie si fasolea lima sunt toate bogate in potasiu, proteine si fibre. Inlocuieste nautul din humus cu una dintre aceste tipuri de fasole si consuma cu o garnitura de betisoare de morcovi sau tije de telina.

Molasa neagra. Doar 2 lingurite din acest sirop natural si consistent contine 10% din doza zilnica recomandata de potasiu. Pe langa potasiu, molasa neagra mai contine si fier, calciu, mangan si cupru. Foloseste molasa in locul altor indulcitori naturali, pentru sosuri, in fiertura de ovaz sau quinoa sau la cafea.

Bananele. In sfarsit, apar si bananele, care pot fi un adaos cremos in smoothie. In comparatie cu alte alimente bogate in potasiu, bananele contin doar 470 miligrame de potasiu pe portie. Dar, pe langa potasiu, bananele ajuta digestia si contribuie la detoxifierea de toxine si metale grele.

Observatie: In cazul celor care au un nivel ridicat de potasiu in rinichi, aceste alimente trebuie consumate cu moderatie.

4. Clisme cu cafea

Clismele cu cafea ajuta in caz de constipatie, reduc oboseala si maresc procesul de detoxifiere a ficatului. In timpul clismei, cafeaua organica ramane in intestine, ajungand in ficat prin peretele intestinal. Acest lucru are un efect stimulator si mareste productia de bila, dand un impuls atat vezicii biliare cat si ficatului. In acelasi timp, se mareste productia de glutation, un compus puternic ce ajuta la curatarea si eliminarea toxinelor din organism. Eliminarea toxinelor in timpul unei curatari a ficatului este lucrul cel mai important, pentru a evita acumularea acestora si a le inlatura rapid din corp.

Se amesteca 2 linguri de cafea macinata organica cu 3 cani de apa filtrata sau distilata si se fierb cam 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se strecoara amestecul prin tifon si se foloseste cu ajutorul kitului de clisma. Amestecul ar trebui retinut in corp aproximativ 10-15 minute, dupa care se evacueaza.

5. Suplimente cu ciulin, papadie si turmeric

Ciulin. Ciulinul este considerat "regele" plantelor detoxifiante si este ideal pentru curatarea ficatului. Ciulinul ajuta la eliminarea metalelor grele, a medicamentelor, a poluantilor din mediu si a alcoolului din ficat. In plus, reduce efectele negative pe care le are chimioterapia si radiatia asupra ficatului. Ingredientul activ silimarin ajuta la intarirea celulelor peretelui ficatului, contribuind in acelasi timp la o regenerare sanatoasa. 

Turmeric. Turmericul reduce durerile articulare, este un antidepresiv eficient, ajuta digestia, reface nivelul glicemiei si intareste tesutul ficatului si metabolismul acestuia. In prezent cercetatorii studiaza efectele benefice pe care turmericul le poate avea intr-o mare varietate de afectiuni si boli, printre care Alzheimer, cancer, depresie, osteoartrita, sanatatea sanilor, a prostatei si durerile cronice.

Radacina de papadie. Cei mai multi proprietari de gradini urasc papadia, dar aceasta floare, precum si radacina ei sunt bogate in vitamine si minerale. Radacina de papadie are un efect diuretic natural, ajutand ficatul sa-si elimine toxinele. Intareste si sistemul imunitar, echilibreaza glicemia, amelioreaza arsurile si calmeaza problemele digestive.

6. Suplimente din plante naturale de la Organic India 

Descopera aici produsul!

 

Regim de curatare a ficatului de 24 de ore

Pe langa alimentele sanatoase si suplimentele mentionate anterior, se poate incepe cura de curatare a ficatului cu un regim de curatare rapida de 24 de ore. Inainte de acest regim, cu 7 zile in avans, se vor consuma kale, varza, salata, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, citrice, sparanghel, sfecla si telina. Se vor evita produsele procesate si se vor consuma cat mai putini carbohidrati rafinati si produse cu gluten. Acesta cura va fi unal pregatitoare in vederea regimului de curatare.

In saptamana de pregatire a corpului se poate folosi si aceasta bautura:

Bautura de curatare

Timp de pregatire: 2 minute

Portii: 1

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incalzeste apa.
  2. Se amesteca toate ingrediente impreuna.
  3. Se consuma calda.

Este o bautura care da energie si ajuta ficatul sa se curete.  

In saptamana de curatare a ficatului, se consuma aceasta bautura detoxifianta:

  1. Se dilueaza sucul de merisor, in proportie de 3 parti de apa si 1 parte suc de merisor.
  2. Se pune cate 1 lingurita de nucsoara, ghimbir si scortisoara intr-un infuzor de ceai si se lasa in apa fierbinte cam 20 minute.
  3. Se raceste, pana ajunge la temperatura camerei.
  4. Se adauga sucul de la 3 portocale si 3 lamai si se amesteca bine. Daca bautura este prea acra, se adauga un indulcitor natural.
  5. Se bea pe parcursul zilei.

Se vor consuma cel putin 2 litri din aceasta bautura si 2 litri de apa. Dupa 1 zi de cura cu acest suc, se poate relua consumul de alimente, respectiv din categoria celor care s-au consumat in perioada pregatitoare.

Curatarea si detoxifierea ficatului si a colonului ajuta la eliminarea pesticidelor, a reziduurilor de medicamente, a metalelor grele si a substantelor ramase in urma terapiei de cancer in sistem. Pentru un ficat sanatos, se recomanda repetarea acestui regim de curatare de 24 de ore periodic, pe langa evitarea produselor procesate si mentinerea unei alimentatii bogate in legume, leguminoase si cereale integrale.

Sursa utilizata: https://draxe.com/liver-cleanse/    

#alimente procesate #cafea #clisma #cum se curata ficatul #detoxifiere #ficat #papadia #poluare #toxine #turmericul #ciulinul #boli hepatice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Semne ca ficatul tau acumuleaza toxine
Multiplele beneficii de sanatate ale clismelor cu cafea
7 semne ca ai prea multe toxine in viata ta

Ce spun cititorii despre "Curatarea ficatului in 5 pasi"

Laurentiu05 November 2021 10:05Raspunde

Sunteti super

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101