Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Semne ca ficatul tau acumuleaza toxine

Semne ca ficatul tau acumuleaza toxine

Ficatul este implicat in peste 500 de functii diferite ale corpului. Zi de zi ne asigura suportul necesar prin furnizarea de energie, combaterea infectiilor, eliminarea toxinelor, coagularea sangelui, reglarea hormonilor si multe altele. Ficatul are

Ficatul este un organ implicat in peste 500 de functii diferite ale corpului.

Zi de zi ne asigura suportul necesar prin furnizarea de energie, combaterea infectiilor, eliminarea toxinelor, coagularea sangelui, reglarea hormonilor si multe altele.

Ficatul are un rol complex in corp si daca incepe sa nu mai functioneze normal, acest lucru nu va putea trece neobservat.

Semne ca ficatul tau e obosit

Ficatul, la fel ca si rinichii, are rolul de a filtra toxinele si substantele nocive si a le elimina din sange.

Este un organ care produce albumina, o proteina cu rol important pentru plasma sanguina. Aceasta functie a ficatului previne aparitia umflaturilor si a edemului, o acumulare de lichid in tesuturile corpului.

Cand ficatul acumuleaza prea multe toxine solubile in grasime, acesta incepe sa le depoziteze sub forma de celule de grasime.

De fapt, intr-o prima faza a procesului de eliminare a toxinelor, ficatul le transforma din toxine solubile in grasime in toxine solubile in apa, astfel incat sa poata fi inlaturate din corp prin bila.

Acest proces poate duce la aparitia senzatiei de oboseala, de slabiciune, greata, confuzie sau poate favoriza problemele digestive si luarea in greutate.

Alte simptome ale acumularii de toxine includ stari de anxietate, afectiuni ale pielii, alergii subite si balonari constante, precum si minte incetosata si dezechilibru hormonal. Iata si alte semne carora e bine sa le acordam atentia cuvenita:

Cum sa-ti mentii ficatul sanatos

Cea mai buna cale de a mentine ficatul sanatos este printr-o alimentatie compusa din produse intregi, proaspete si prin evitarea zaharului procesat si a grasimilor saturate, prin odihna suficienta, evitarea consumului de alcool si renuntarea la fumat.

In paralel, trebuie asigurat un consum suficient de apa, grasimi sanatoase, precum si un aport corespunzator de fier si fibre, pentru a absorbi bila plina de toxine si a o elimina din corp.

Substantele chimice, precum ierbicide, pesticide si aditivi alimentari pot, de asemenea, destabiliza buna functionare a organismului si, de regula, acestea ajung in tesuturile adipoase, de aceea este indicat sa optam pentru produse organice ori de cate ori este posibil.

Pentru un stimulent suplimentar, se pot folosi aceste plante binecunoscute pentru capacitatea lor de vindecare a ficatului.

  1. Ciulinul (armurariul)

Ciulinul este primul remediu din plante recomandat alcoolicilor in tratamentul hepatitei alcoolice, a fibrozei si a cirozei alcoolice. Acesta protejeaza ficatul de toxine si efectele medicamentelor, fiind extrem de util si pentru pacientii cu boli cronice.

Planta ajuta ficatul sa se refaca si sa genereze celule noi, Are proprietati antioxidante si antiinflamatorii, benefice in tratarea hepatitei virale si a otravirii cu ciuperci.

  1. Anghinarea  

O ruda apropiata a ciulinului, anghinarea stimuleaza producerea de bila si circulatia in interiorul ficatului. Acest lucru combate arsurile gastrice si previne mahmureala.

Planta mentine nivelul scazut de colesterol dupa mesele copioase iar un consum regulat poate ameliora simptomele sindromului de intestine iritabile.

Activitatea antioxidanta si antibacteriana a plantei protejeaza organul de deteriorare si infectii.

  1. Turmericul

Turmericul are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care protejeaza ficatul si previne cicatrizarea acestuia, stimuland in acelasi timp regenerarea celulara. Turmericul protejeaza ficatul si impotriva efectelor alcoolului si a actiunii dure a unor medicamente si substante chimice.

Sunt studii care arata ca acest condiment auriu poate ucide celule canceroase si unele tumori la nivelul ficatului.

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/warning-signs-of-liver-problems/

#afectiunisemne #alimente detoxifiere #anghinare #cum se curata ficatul #plante #toxine #turmericul #ciulinul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Curatarea ficatului in 5 pasi
8 bauturi de dimineata care ajuta corpul sa elimine toxinele
E timpul pentru detoxifiere

Ce spun cititorii despre "Semne ca ficatul tau acumuleaza toxine"

Rachieriu Constantin27 February 2017 21:39Raspunde

Sunt foarte interesante articolele ce le publica'ți le urmăresc și le pun în practica. .Va mulțumesc pentru informații

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101