O alimentatie care mentine rinichii sanatosi este de maxima importanta. Rinichii sunt esentiali intr-o mare varietate de functii ale corpului. Rinichii detoxifica sangele inlaturand compusii toxici prin urina. Daca sangele nu este bine curatat, toxinele raman si circula prin tot corpul, cauzand tot felul de probleme.
O alimentatie care sprijina in mod natural functionarea rinichilor ii ajuta sa functioneze la nivelul maxim.
Functionarea rinichilor
Rinichii sanatosi mentin stabilitatea lichidelor din corp prin reglarea raportului de sodiu si apa. Rinichii mentin si echilibrul intre alcalin si acid si tot ei regleaza hormonii si enzimele responsabile de controlul tensiunii. In plus, asa cum s-a mentionat anterior, rinichii filtreaza toxinele acumulate din mediu sau alimentatie.
Dezechilibrul apei din corp cauzat de rinichii toxici a fost asociat cu stari emotionale negative, cum ar fi stresul, paranoia, tremurul necontrolat al muschilor, o senzatie generala de nesiguranta si teama, sau chiar atacuri de panica. Curatarea rinichilor ajuta la mentinerea sanatatii acestora. Cand sunt in forma maxima, rinichii pot curata sangele chiar si de 60 de ori pe zi.
Ceaiuri care ajuta la curatarea rinichilor
Sunt multe ceaiuri din plante sau condimente, care pot ajuta la curatarea rinichilor.
Radacina de papadie elimina apa in exces din corp stimuland productia de urina. Ceaiul din radacina de papadie se face prin fierberea a 1-2 lingurite de radacina de papadie organica, prajita, in 240 ml de apa filtrata.
Ceaiul de ghimbir sau turmeric se face prin fierberea unui praf de pudra de turmeric si radacina de ghimbir razuit. Ceaiul de ghimbir si turmeric, consumat dupa pranz si cina, pe langa eliminarea toxinelor sin rinichi, ajuta si la digestie.
Curatarea rinichilor cu fructe si legume
Multe fructe organice sunt excelente pentru curatarea rinichilor.
Strugurii organici sunt bogati in nutrienti si antioxidanti care ajuta procesul de detoxifiere. Strugurii elimina acidul uric si alte produse reziduale din rinichi.
Merisoarele organice contin quinina, care elimina ureea si acidul uric din rinichi si tractul urinar. Merisorul impiedica bacteriile de a se atasa de peretii tractului urinar. Sucul de merisor este foarte bun pentru sanatatea rinichilor.
Merele organice sunt printre cele mai sanatoase alimente si ajuta la curatarea naturala.
Sucul de sfecla este, de asemenea, util pentru curatarea rinichilor si a intregului corp.
Usturoiul este un diuretic natural care stimuleaza productia de urina si curtata rinichii.
Castravetii au, de asemenea, efect diuretic si dizolva pietrele la rinichi si la vezica.
Vlastarii curata si ei rinichii pentru ca au un continut bogat de apa.
Ceapa s-a remarcat pentru capacitatea sa de a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Ceapa se fierbe, apoi se omogenizeaza intr-un blender impreuna cu apa in care a fost gatita si se consuma.
Fasolea, soia si mazarea contin un amino acid vital numit arginina, care ajuta la eliminarea amoniacului din rinichi.
Reguli generale de alimentatie pentru mentinerea rinichilor sanatosi
Ca regula generala, consumul de produse proaspete, intregi, va contribui in mod natural la sanatatea rinichilor, precum si la detoxifierea acestora si a altor organe din corp.
De asemenea, dieta de curatare a rinichilor trebuie sa contina cat mai multe legume crude cu frunze verzi, fructe cu continut redus de zahar (fructele de padure, de exemplu) si nuci si seminte care, pe langa curatarea corpului, mentin si sistemul imunitar puternic.
Si, nu in ultimul rand, este important ca apa consumata sa fie curata, filtrata. Se poate folosi apa distilata in acest scop; se poate adauga 1 lingura de otet din cidru de mere la un pahar de 240 ml de apa pentru un plus de eficienta.
Tu cum iti cureti rinichii?
Sursa utilizata: https://wakeup-world.com/2015/03/15/the-importance-of-a-kidney-cleansing-diet/