Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Papadia: o centrala energetica pentru curatenia de primavara

Papadia: o centrala energetica pentru curatenia de primavara

Papadia este o buruiana comuna cu flori, considerata oarecum suparatoare de catre cei pretentiosi care isi ingrijesc pajistea sau gazonul. Poate creste salbatica peste tot. Dar aceasta buruiana cu buchetele ei de flori galbene are in ea o mare putere

Papadia este o buruiana comuna cu flori, considerata oarecum suparatoare de catre cei pretentiosi care isi ingrijesc pajistea sau gazonul. Poate creste salbatica peste tot. Dar aceasta buruiana cu buchetele ei de flori galbene are in ea o mare putere medicinala.

A fost utilizata de secole ca planta vindecatoare si cu efect preventiv. Si este una dintre plantele de top care sunt cercetate de catre stiinta medicala occidentala. Pana acum aceasta atentie a confirmat valoarea medicinala a papadiei, cunoscuta de veacuri de catre cunoscatorii ierburilor de leac si ai stravechilor practici medicale asiatice.

Aniversăm 13 ani de Viața Verde Viu! De ziua noastră, punem sănătatea TA pe primul loc! Descoperă reducerile!-blog-

Partile verzi ale papadiei sunt utilizate in mod obisnuit ca diuretic natural ce amplifica sanatatea renala(a rinichilor). Pentru ficat ai nevoie de radacina papadiei sub forma depapadiei extract, ceaiuri sau tincturi.

Nu te obosi sa smulgi papadiile pentru ceaiuri daca te afli intr-o zona puternic poluata sau sunt utilizate chimicale asupra solului. Este mai bine sa cauti plante organice din comert, papadie salbatica recoltata sau suplimente continand extracte.

 

Radacina papadiei pentru restaurarea si mentinerea bunei functionari a ficatului

Importanta ficatului este adesea subestimata. Dar pe masura ce realizezi importanta acestuia, vei avea o mai mare grija pentru acest organ mare din partea inferioara dreapta a cavitatii abdominale. Ficatul este partial sau in mare parte responsabil pentru:
* crearea proteinelor
* crearea importantului antioxidant numit glutationa
* supervizarea distributiei de bila pentru digerarea grasimilor
* crearea factorilor anticoagulanti din sange
* inlaturarea toxinelor din sange
* contributia cu celule imunitare pentru a lupta impotriva infectiilor

Cele mai binecunoscute boli grave ale ficatului sunt hepatita, ficatul gras (steatoza hepatica), ciroza si cancerul hepatic. Un ficat cu proasta functionare poate de asemenea cauza simptome mai putin periculoase de indigestie precum gaze, balonare, constipare sau diaree.

Galbinarea, o ingalbenire a pielii sau a albului ochilor, este un semn evident de ficat in declin. Chiar dureri inexplicabile si oboseala cronica ar putea fi atribuite stresului indurat de acest organ. Stresarea ficatului poate fi in mare masura responsabila si pentru probleme emotionale si psihologice.
Iritabilitate cronica, depresie, resentimente si complacerea in izbucniri inutile de manie sunt adesea alte indicatii de stresare a ficatului. Medicina chineza asociaza curajul sau vointa cu conditia ficatului.

Radacina de papadie stimuleaza producerea de catre ficat a bilei penru vezica biliara si ajuta ficatul sa controleze eliberarea bilei de catre aceasta vezica pentr scopuri digestive, in special pentru grasimi. O buna digestie este in general temelia bunei sanatati.
Radacina de papadie mentine deschise caile detoxifierii sanguine de catre ficat, cai ce sunt inchise de unele produse farmaceutice.

Partile verzi ale papadiei pentru sanatatea rinichilor

Rinichii sunt organe gemene de marimea pumnului si in forma de bob de fasole, localizate in zona inferioara a spatelui, cate unul in fiecare parte. Functia lor principala este de a filtra sangele si a elimina toxinele prin urina. Ei mai ajuta si la regularizarea presiunii sanguine si a echilibrului electrolitic, in timp ce asista ficatul la producerea de globule rosii.

Problemele rinichilor au in comun cateva simptome cu ficatul stresat. In mod esential, toxinele incep sa se aglomereze in sange, deoarece ele nu sunt eliminate.

Partile verzi comestibile ale papadiei pot fi utilizate in salate sau gatite in abur. Dar asta s-ar putea sa nu fie fezabil pentru multi oameni. Sucul de papadie este bogat in minerale, in special magneziu. Este posibil sa comandati extracte lichide din frunza si tulpina de papadie ce pot fi adaugate in apa sau suc.

Partile verzi ale papadiei au fost utilizate pentru ceaiuri in cateva culturi pentru multi ani ca un diuretic natural lejer. Acestea feresc rinichii de blocaj cu toxine-deseu si impiedica tesuturile corpului sa retina prea mult fluid. De obicei urina inchisa la culoare indica un nivel de deshidratare. Consumul de mai multa apa ar putea sa inlature problema.

Mai sunt si alte diuretice care sa va faca sa urinati. Dar papadia ofera mai mult suport protector decat altele. Partile verzi ale papadiei mai ajuta la refacerea tesuturilor vatamate si protejeaza impotriva inflamatiei. Ele mai ajuta si la curatirea sangelui, asistant ficatul la aceasta sarcina.

Sursele pentru acest articol includ:
http://www.care2.com
http://www.ehow.com/list_6132968_signs-symptoms-liver-stress.html
http://www.globalhealingcenter.com
http://realfoodforlife.com/dandelion-root-health-benefits/
http://www.medicinenet.com/kidney_failure/article.htm - papadie

#autoimunizare #ficat #papadie #privit

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 plante pe care ficatul tau si-ar dori sa le consumi mai mult
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101