0770 363 621 | GRATUIT PESTE 200 LEI
Corp

Detoxifiere cu apa cu fenicul si coriandru

Cand mercurul se ridica in termometre, trebuie aplicate masuri de "racire'. Sute de ani vindecatorii traditionali care practica ayurveda au crezut ca toxinele, numite “ama”, se acumuleaza in corp la intervale regulate si trebuie eliminate pentru a nu

Cand mercurul se ridica in termometre, trebuie aplicate masuri de "racire'. Sute de ani vindecatorii traditionali care practica ayurveda au crezut ca toxinele, numite “ama”, se acumuleaza in corp la intervale regulate si trebuie eliminate pentru a nu declansa boli.

O modalitate de eliminare a acestor toxine testata in timp este consumul de apa infuzata cu condimente care stimuleaza “racirea” si are proprietati de stimulare a digestiei. Semintele de coriandru si fenicul, in special, ambele bogate in fibre si antioxidanti, sunt considerate eficiente. Aceasta bautura poate fi numita "ceai", "infuzie" sau "apa condimentata".

Cu un gust dulce si astringent in acelasi timp, coriandru este considerat de vindecatorii ayurvedici un condiment cu multe beneficii pentru sanatate. De fapt, denumirea Hindi a coriandrului este “dhaniya” care inseamna “cel bogat.” Pe langa importanta sa in medicina traditionala, coriandrul s-a dovedit ca ajuta la eliminarea acizilor biliari din ficat si scade colesterolul. Din acest motiv este un aliat excelent pentru detoxifiere.

Semintele de fenicul au un gust asemanator cu lemnul dulce, fiind foarte utile pentru improspatarea gurii. In India semintele de fenicul ca atare sau aromate se consuma in milioane de case dupa o masa consistenta sau condimentata. Mestecarea lor stimuleaza productia de saliva si enzimele digestive. Continutul de fibre din semintele de fenicul ajuta digestia si prin reducerea colesterolului.

Impreuna, uleiurile esentiale volatile din coriandru si fenicul au proprietati antioxidante, digestive si de combatere a flatulentei.

apa detoxifiere fenicul

Seminte de coriandru, sursa foto : https://goo.gl/8jch5I

Ingrediente

8 pahare de apa

1 lingura seminte de fenicul

1 lingura seminte de coriandru

cateva frunze menta

Mod de pregatire

Fierbeti apa si lasati-o sa clocoteasca cel putin 2 minute.

Luati apa de pe foc si adaugati condimentele si frunzele de menta.

Lasati condimentele sa infuzeze in apa timp de 10 minute.

Pastrati apa fierbinte intr-un termos, dar lasati-o sa ajunga la temperatura camerei inainte de consum. Iarna se poate bea si mai calda.

Consumati apa condimentata de-a lungul zilei.

Pentru efecte mai bune pentru digestie si inima, consuma infuzia la intervale regulate pe parcursul zilei. Practicianul ayurvedic Dr. Vasant Lad, presedinte si director la Institutul  Ayurvedic din Albuquerque, recomanda consumul apei condimentate calda sau la temperatura camerei, pentru ca apa rece inhiba "focul" digestiv, sau agni .

Bauta cu regularitate, in timp, curata canalele astfel incat apa sa ajunga mai usor in corp si sa hidrateze tesuturile, curatandu-le de reziduuri.

Surse:

http://www.care2.com/greenliving/stay-toxin-free-with-coriander-fennel-water.html#ixzz3it15igGR - detoxifiere apa

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#apa #ayurveda #coriandru #detoxifiere #fenicul #seminte

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 modalitati surprinzatoare de detoxifiere

8 modalitati surprinzatoare de detoxifiere

Cum ne curatam rinichii prin alimentatie

Cum ne curatam rinichii prin alimentatie

E timpul pentru detoxifiere

E timpul pentru detoxifiere
Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.