Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Pricipala calitate pe care copiii trebuie să o posede pentru a fi fericiti

Pricipala calitate pe care copiii trebuie să o posede pentru a fi fericiti

In termeni simpli, empatia este constientizarea sentimentelor si emotiilor altor oameni. Este ceva mai mult decat simpatia, care reprezinta sentimentele simtite pentru alta persoana, sunt, de fapt, sentimentele simtite impreuna cu acea persoana. Cand

In termeni simpli, empatia inseamna constientizarea sentimentelor si emotiilor altor oameni. Empatia inseamna mai mult decat simpatie, care exprima sentimentele nutrite pentru alta persoana, inseamna, de fapt, sentimentele simtite impreuna cu acea persoana.

Cand suntem empatici fata de alta persoana, cantarim bine in gand ce vrem sa spunem sau sa facem, astfel incat sa o facem sa se simta sprijinita, iubita, sau pur si simplu inteleasa.

Empatia se manifesta in modul ei cel mai profund prin prezenta noastra alaturi de o persoana in momentele ei cele mai dificile, iar in modul cel mai simplu, prin efortul pe care il facem pentru a fi amabil cu persoana sau lucrurile care ni se intampla in viata de zi cu zi.

Empatia se bazeaza pe atitudinea de respect fata de altii si pe intelegerea faptului ca trebuie sa-i tratam pe ceilalti asa cum ne dorim si noi sa fim tratati de ei.

Cu cat intelegem mai repede ce inseamna empatia si cat este de importanta, cu atat repede vom putea sa ducem o existenta pasnica. Diverse studii arata ca un copil care manifesta mai multa empatie este mai putin predispus sa agreseze alti copii. Un astfel copil este mult mai inclinat sa imparta cu altii si sa ajute, in loc sa devina antisocial sau sa manifeste un comportament agresiv si necontrolat. De aceea unele cadre didactice acorda in ultimii ani tot mai multa atentie dezvoltarii acestei calitati.

Yalda Modabber este unul dintre acesti educatori. In prezent directoare si fondatoare a unei institutii de invatamant pentru prescolari si after-school in limba persana din Berkeley, California, ce colaboreaza cu alte scoli locale in plan cultural si educational, recunoaste ca faptul ca ea insasi a fost victima unor agresiuni din partea altor elevi pe cand era in scoala a motivat-o sa integreze empatia la toate nivelurile in scoala ei.

“A trebuit sa indur doi ani in continuu acest lucru,” marturiseste Modabber. “A fost o perioada atat de grea din viata mea, incat mintea mea a blocat orice amintire din acea perioada. Nu-mi amintesc nici macar numele profesorilor. Intreaga clasa era impotriva mea.”

Cercetarile arata ca oamenii care sunt expusi la manifestari de empatie la varste fragede au sansa de a beneficia de avantaje emotionale pe termen mult mai lung decat cei care au fost expusi mai tarziu sau chiar deloc. In plus, un studiu recent a descoperit ca, in cazul copiilor care au primit o educatie despre abilitati emotionale si aptitudini sociale in gradinita sau invatamantul prescolar manifesta, comparativ cu copiii care nu au avut empatia integrata in programul educational, abilitati sociale mult mai bune si mai putine probleme de comportament.

Empatia e o calitate innascuta

Copiii mici de doar 8 - 14 luni pot manifesta empatie aratand semne de ingrijorare fata de parinti cand acestia par suparati sau tristi. Iar, pe masura ce cresc, aceste semne se transforma intr-o atitudine mult mai evidenta de empatie. Un studiu al Universitatii Munich din Germania a descoperit la copiii cu varste intre 5 si 7 ani ca pot anticipa sentimente de grija fata de alti oameni.

#compasiune #copii educatie #educatie #empatie #recunostinta #scoala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum poti creste copii recunoscatori intr-o lume care crede ca totul
Iata 8 feluri in care sistemul scolar sufoca inteligenta si creativitatea copiilor
4 obiceiuri de avut in vedere pentru a creste copii fericiti
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101