Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Cerealele pentru micul dejun, o bomba pentru sanatate

Cerealele pentru micul dejun, o bomba pentru sanatate

Cerealele pentru micul dejun sunt colorate, aromate, dulci și sunt preferate de majoritatea copiilor. Dar sunt oare acestea o alegere sănătoasă pentru micul dejun al copilului tău? Află ce spun studiile despre efectele nocive ale cerealelor pentru copii.

Moda cerealelor pentru micul dejun este relativ noua in tara noastra. Abia dupa o perioada de la revolutie, entuziasmati fiind de stilul de viata "extrem de sanatos" al americanilor, am inceput sa le copiem cat mai fidel alimentatia.

Iar apoi odata cu invazia de produse la cutie/punga/tabla, colorate, parfumate si extrem de atragatoare, ne-am apucat cu totii sa mancam, ba mai rau sa stabilim standandardul micului dejun in special pentru copilasi ca fiind cerealele cu lapte.

Ne miram apoi de ce nici noi si nici copilasii nu ne putem concentra atentia la munca respectiv scoala si aven nevoie de doza zilnica de cafeina, noi din cafea , copilasii din bauturile carbogazoase sau dulciuri.

Cerealele pentru micul dejun sunt o industrie de multe miliarde. Studii nepublicate au arata ca sobolanii de laborator care au mancat ambalajele au trait mai mult decat cei care au mancat cerealele propriu-zise. Marea industrie alimentara a corporatiilor cu specialistii in lobby au reusit cu succes sa tina departe de public si de jurnalele de specialitate toate cercetarile despre pericolele cerealelor.

Un mic dejun sanatos include alimente reale, cu densitate de nutrienti, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspat din legume organice, ovaz crud inmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, seminte de chia, polenul, spirulina.

Un mic dejun sanatos include alimente reale, cu densitate de nutrienti, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspat din legume organice, ovaz crud inmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, seminte de chia, polenul, spirulina.

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

Economiseste-ti banii

Cerealele la cutie sunt unele dintre cele mai profitabile alimente produse de industrie. Astfel cereale in valoare de cativa banuti sunt transformate in fulgi sau alte forme si revandute pentru cativa zeci de lei pentru o cutie.

Detalii ale procesului de extrudare

Procesul de extrudare utilizeaza temperaturi si presiuni inalte pentru a produce fulgi si alte forme de cereale. Aceasta procesare schimba structura moleculara a proteinelor din cereale producand in schimb neurotoxine. Procesul de extrudare este acelasi si pentru cerealele obisnuite, si pentru cele organice. Procesarea distruge majoritatea celorlalti nutrienti gasiti in cereale, chiar daca sunt adaugate vitamine sintetice.

Deoarece cerealele organice contin de obicei mai multe grane integrale, aceste cereale sfarsesc prin a fi mai toxice pentru consumatori. Cerealele conventionale au pericolul suplimentar de a contine adesea ingrediente modificate genetic, impreuna cu si mai mult zahar si aditivi artificiali nesiguri pentru consum uman.

Pe langa toate acestea, acest gen de cereale contin si cantitati foarte mari de zahar. Unele dintre ele contin pana la 40% din greutatea lor zahar. Va dati seama ce se intampla atat in corpurile adultilor dar mai ales ale copiilor, odata ce aceasta cantitate de zahar este digerata si nivelul glicemiei care crescuse ametitor scade dintr-o data?. Toata lumea fuge dupa dulciuri sau bauturi carbogazoase.

Ce arata studiile

Stitt descrie un experiment tinut in 1942 de catre o companie producatoare de cereale, dar pastrat in dulapul cu dosare al companiei. In acel studiu, patru grupe de cobai
 au primit diete speciale. Cobaii carora li s-a dat vitamine, apa si cereale expandate au murit in doua saptamani. Cobaii carora li s-a dat zahar rafinat si apa au trait o luna. Cobaii carora li s-a dat apa si vitamine au trait doua luni, iar cei hraniti cu grau integral, apa si vitamine, au trait mai mult de un an.

Un alt experiment nepublicat, realizat in 1960 la Universitatea din Michigan, a implicat 18 cobai divizati in trei grupe. Cobaii hraniti cu fulgi de porumb si apa au murit primii si au prezentat de asemenea comportament anormal, muscandu-se unii pe altii si dezvoltand convulsii. Cea de-a doua grupa, hranita cu cartonul ambalajelor de cereale si apa, a murit de malnutritie dupa prima grupa. Grupa de control, hranita cu mancare pentru rozatoare si apa, a ramas intr-o stare buna de sanatate de-a lungul experimentului. Descoperirea surpriza a fost ca acei cobai hraniti cu carton de ambalaj au trait mai mult decat cei hraniti cu fulgi de porumb.

 

Ce este de mancare la micul dejun?

Micul dejun este o masa foarte importanta a zilei si nu ar trebui sa sarim peste ea. Asa ca atunci cand deschidem frigiderul sau dulapul dimineata, incercati sa sariti peste obisnuitele cereale cu lapte sau peste mancarea de spital de gen paine prajita cu unt si gem. Aceste alimente nu vor da nici un fel de energie corpurilor voastre, ba din contra vor bloca inca de dimineata orice sansa de a va simti vii si energetici. Cand cautati alimente pentru micul dejun, alegeti alimente adevarate, care nu sunt procesate. Alegeri bune pentru micul dejun includ fructele, semintele si nucile de tot felul mancate crude de preferat in smoothie-uri. Incercati sa consumati fructele cereale pentru micul dejuncare sunt in sezon.

Un alt mic dejun delicios si nutritiv este terciul din cereale precum ovazul inmuiat peste noapte intr-un amestec cu seminte nuci, stafide si eventual ceai. Inmuierea de peste noapte elibereaza nutrientii si descompune acidul fitic din cereale, ajutand digestia.  Incercati sa evitati consumul de lapte , mai ales la micul dejun. Dupa cum am mai discutat in alte articole precum : Laptele, aliment miracol sau otrava?, laptele si produsele din acesta nu reprezinta cea mai buna si sanatoasa solutie pentru alimentatia noastra

Daca te grabesti, poti lua la pachet un smoothie facut cu fructe, ulei din nuca de cocos, legume/fructe de padure congelate si alte superalimente preferate.  Sucul proaspat din legume organice poate de asemenea sa te ajute sa demarezi in tromba de dimineata. Sau pur si simpla mananca doua mere si o banana.

Concluzii

Exista multe optiuni bune pentru micul dejun, dar cel mai important lucru de tinut minte este sa mananci mancare adevarata, simultan cu evitarea cerealelor procesate scumpe. Cand iei in considerare cheltuirea banilor tai castigati cu greu pe aceste cereale scumpe pentru micul dejun , aminteste-ti ca pana si cobailor care au mancat carton de ambalaj le-a mers mai bine.

 

 

SURSE

http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets

http://www.naturalnews.com/033838_breakfast_cereals_GMOs.html

http://www.naturalnews.com/043769_breakfast_cereals_healthy_food_raw_smoothies.html - cereale

#cereale #micul dejun #sfaturi #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 alimente pentru o detoxifiere eficienta a ficatului
Informatii despre nutritie pe care fiecare bolnav de cancer ar trebui sa le cunoasca
5 sfaturi pentru o detoxifiere cu smoothie verde
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101