AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Beneficiile consumului de rucola

Frunzele de rucola ar trebui sa fie in topul listei alimentelor de consum datorita densitatii lor nutritive. Rucola este o planta imunostimulatoare care contine o multitudine de elemente nutritive, in special comparativ cu continutul ei sarac in calorii.

Din punctul de vedere al contributiei acesteia la sanatate, ce poate face rucola? Ca aliment puternic antioxidant, rucola poate ajuta practic fiecare sistem in parte din corp si poate fi o parte importanta a unei nutritii de prevenire pe cale naturala a cancerului. Este foarte utila si pentru imbunatatirea sanatatii inimii si reducerea inflamatiei datorita fitonutrientilor care reduc stresul oxidativ.

Ce calitati are rucola?

Rucola, numita si rocket sau roquette in Europa si Australia si voinicica in Romania, este o sursa generoasa de nutrienti vitali — vitamina K, vitamina A si folat. In plus, aceasta salata este o sursa foarte buna de beta caroten care contribuie la sanatatea vederii, sub forma unor carotenoide numite luteina si zeaxantina.

Dar poate chiar mai important decat vitaminele si mineralele continute, sunt anumiti compusi chimici numiti izotiocianate, cunoscute pentru activitatea anti-carcinogenica, anti-inflamatorie si anti-proliferativa. Din acest motiv rucola este o componenta buna intr-o dieta vindecatoare care poate duce la reversarea semnelor de imbatranire si boala.

Un lucru mai putin stiut despre rucola?

Rucola era considerata un afrodisiac de vechii egipteni si romani. Autori faimosi au scris despre beneficiile nutritive ale rucolei, declarand ca aceasta planta are abilitatea de a “trezi dorinta sexuala la oamenii pasivi.” Acum mii de ani, romanii au observat ca persoanele care consumau rucola mai frecvent se bucurau de o sanatate mai buna si erau mai active sexual, probabil din cauza faptului ca rucola stimuleaza circulatia, blocheaza efectele toxice din mediului care pot scade libido-ul si are calitati stimulatoare, energizante.

Informatii nutritionale despre rucola

Rucola (cu numele stiintific Eruca sativa) face parte din familia Brassica a legumelor crucifere — acelasi grup din care fac parte si broccoli, varza, kale si varza scotiana. Aceste legume  sunt binecunoscute ca sursa de fitochimicale ce combat cancerul, neutralizand efectele negative ale radicalilor liberi si incetinind procesul de imbatranire.

Asocierea dintre cancer si alimentatie este mai presus de orice indoiala, iar o dieta sanatoasa alcatuita din legume crucifere, denumite si “ucigase de carcinogeni”, furnizeaza niveluri ridicate de antioxidanti diferiti care accelereaza eliminarea toxinelor din corp. De fapt, una dintre recomandarile de baza pentru prevenirea cancerului pe care le ofera Societatea Americana de Cancer este un consum regulat de legume crucifere.

Multe studii arata ca aceste legume nu sunt eficiente doar in combaterea cancerului. Legumele crucifere precum rucola sunt asociate si cu un risc redus de obezitate, diabet, tulburari neurodegenerative si boli cardiace. Si toate aceste beneficii pot fi obtinute in doza dubla cu usurinta, avand in vedere ca poti consuma cu usurinta mai mult decat o cana de frunze.

O cana de rucola contine:

  • 5 calorii
  • Mai putin de 1 gram de proteine, zahar, grasimi si carbohidrati
  • 1 gram de fibre
  • 22 miligrame vitamina K (28 % DZR)
  • 475 miligrame vitamina A (10 % DZR)
  • 19 miligrame folat (4 % DZR)
  • 6 miligrame vitamina C (4 % DZR)
  • 32 miligrame calciu (4 % DZR)
  • 0.06 miligrame mangan (4 % DZR)

Like Share Share Tweet98617 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Dieta

Etichete: beneficii, rucola, sanatate,

Comentarii recente:
viorica heyworth20 February 2017 23:27Raspunde

Rucola ,creste si in gradina mea chiar si in [Decembrie] ,consumand foarte des si ma simt mult sanatoasa .

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

6 vitamine şi minerale care stimulează funcţia creierului

6 vitamine şi minerale care stimulează funcţia creierului

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE