Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 5 posibile cauze ale balonarii si cum le poti trata

5 posibile cauze ale balonarii si cum le poti trata

Balonarea este unul dintre cele mai frecvente si mai neplacute afectiuni – creaza disconfort, hainele nu mai stau bine si este deseori insotita de gaze, durere si scaune mai ciudate. Lista disfunctiilor digestive care cauzeaza balonarea este un

Balonarea este una dintre cele mai frecvente si mai neplacute afectiuni – creeaza disconfort, hainele nu mai vin bine si este deseori insotita de gaze, dureri de stomac si scaune ciudate.

Lista disfunctiilor digestive care cauzeaza balonarea este una lunga si poate implica probleme serioase de sanatate.

Balonarea se poate trata cu ajutorul unui specialist, insa sunt si cateva lucruri pe care le poti face singur, pentru a preveni sau trata aceasta conditie.

Iata cinci motive pentru care e posibil sa suferi de acest disconfort fizic si ce poti face pentru a-l ameliora:

1. Mananci pe fuga

In ziua de azi prea multa lume isi ia masa pe fuga – in picioare, lucrand la birou, la volan, verificand pagina de Facebook, vorbind la telefon sau urmarind serialul preferat la televizor.

Problema este ca functia digestiva da rezultate optime cand suntem calmi, relaxati si pregatiti din punct de vedere mental sa primim mancarea. Adica atunci cand suntem in acea stare parasimpatica a sistemului nervos de "odihna si digestie". Societatea de azi nu prea permite adoptarea unui astfel de stari. Dimpotriva, ne petrecem o buna parte a zilelor intr-o fuga continua, in starea simpatica a sistemului nervos numita si starea "lupta sau fugi."

cauze balonare

Cand mananci pe fuga, digestia nu poate functiona normal. Creierul nu mai comunica intestinelor ca mancarea este pe drum, iar "motorul" digestiei nu mai porneste pentru a o procesa. Nu mai mestecam hrana corespunzator si aceasta ajunge in intestine digerata partial.

Astfel ne trezim ca ramanem in stomac cu aceste alimente, care fermenteaza si produc gaze. Asa apare balonarea.

Ce poti face: Savureaza-ti fiecare masa! Mananca incet, stai jos cand iti iei masa, renunta la tot ce-ti poate distrage atentia, respira adanc inainte de a incepe sa mananci. Bucura-te de mancare, de felul cum arata, de aroma, mirosul si de gustul ei. Savureaza fara graba fiecare imbucatura.

2. Ai prea putin acid in stomac

Multe persoane sufera din cauza productiei prea scazute de acid gastric – fie din cauza stresului, a medicamentelor sau a functiei digestive precare – ceea ce poate afecta serios restul digestiei.

Pentru ca stomacul sa-si faca treaba, are nevoie de mult acid. In caz contrar, se incetineste tranzitul intestinal – in plus, pancreasul nu este stimulat sa elibereze enzimele necesare pentru a continua sa proceseze hrana si ficatul nu va secreta bila pentru a emulsifia grasimile alimentare. Si are loc acelasi fenomen – mancarea partial digerata este blocata in stomac prea mult. Si din nou apare balonarea.

#balonare #candida #intestin permeabil #intestine #stres

Ce au mai parcurs alti cititori...

Vindeca psoriazisul ELIMINAND CANDIDA
5 lucruri pe care e bine sa le stii despre flora intestinala
7 semne ca suferi de oboseala suprarenala
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101