Iata cateva superalimente care lupta cu grasimea:
1. Frunzele verzi: spanacul, amestecul de primavara, mustarul si alte frunze de culoare verde inchis sunt surse bune de fibre si au puteri nutritionale. Cercetarile au demonstrat ca concentratia lor ridicata de vitamine si antioxidanti ajuta la prevenirea foamei, in timp ce va protejeaza de bolile de inima, cancer, cataracta si pierderi de memorie.
2. Ardeiul iute: acest condiment “fierbinte” diminueaza riscul de exces de insulina din organism prin accelerarea metabolismului si scaderea nivelului de glucoza (zahar) din sange. Condimentati-va urmatoarea masa cu ardei iute rosu.
3. Ovazul: surprins? Acesta glucida complexa este lenta pentru digestie si ajuta la mentinerea glicemiei. Cercetarile arata ca cei care consuma fulgi de ovaz au o pofta redusa pentru alimentele grase. Consumati de preferinta ovazul integral neindulcit sau in amestec cu fructe dulci.
4. Scortisoara: cercetatorii au demonstrat ca un sfert de lingurita de scortisoara in amestec cu diverse alimente ajuta la metabolizarea zaharului de pâna la douazeci de ori mai mult decat alimentele consumate fara scortisoara. Excesul de zahar din sânge poate duce la depozitarea de grasimi. Scortisoara este foarte populara cu deserturi insa puteti adauga scortisoara si in combinatie cu curry, mâncaruri cu legume, supe si tocane.
5. Fasolea si leguminoasele: leguminoasele sunt cea mai buna sursa de fibre. Ele ajuta la stabilizarea zaharului din sange, in timp ce va mentin in forma. Izoflavonii gasiti in soia accelereaza defalcarea de grasimi. Intr-un studiu, cei care au consumat cantitati mari de produse din soia au dat jos de trei ori mai mult greutatea de prisos decat omologii lor care nu au consumat soia. Daca banuiti o tiroida lenta, evitati consumul de soia si alegeti doar alimentele organice sau soia fermentata.
6. si 7. Usturoiul si ceapa: acest duo dinamic de alimente contin fitonutrienti care descompun depozitele de grasime din corp da si colesterolul, ucid virusii, bacteriile si ciupercile si ofera protectie impotriva bolilor de inima.
8. Turmeric: acest condiment popular folosit in India la gatit contine cea mai mare sursa cunoscuta de beta-caroten si antioxidanti care ajuta la protejarea ficatului de radicalii liberi. Curcuma, de asemenea, ajuta ficatul sa se vindece in timp ce ajuta si corpul la metabolizarea grasimii prin scaderea ratei de depozitare de grasime in celulele hepatice. Adauga o lingurita de turmeric in lapte sau ceai pentru a ajuta organismul sa lupte cu grasimea.
9. Semintele de in si uleiul din semintele de in: aceste seminte de in si uleiul atrag toxinele care sunt depuse in tesuturile grase ale corpului.
Sursa:
http://www.care2.com/greenliving/9-super-fat-fighting-foods.html - superalimente
O observatie - la punctul 5 este vorba despre leguminoase, nu legume (in engleza, vegetables inseamna legume, iar legumes inseamna leguminoase) - adica fasole, mazare, soia, etc...
Corect, am modificat
Semintele de in trebuiesc zdrobite cu ciocanul ori in risnita ptr.ca altfel nu-si fac efectul,nu e complicat dar e important sa se faca asa.
Multumim pentru articol, am sa tin cont pe viitor de aceste sfaturi.
Gasesc foarte interesant .mulzumesc.