AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

... multe alimente contin derivate din lemn?

Stim cu totii filmele in care oamenii raman izolati prin paduri si incep sa manance tot felul de plante ba chiar incearca sa manance scoarta de copac pentru a supravietui! Si poate ca ne-am pus si noi in situatia lor si ne-am gandit oare ce am face , ce gust ar avea scoarta de copac? E.. daca v-as spune ca in ritmul alimentatiei din ziua de azi si datorita noilor inovatii care se fac cu mancarea am experimentat deja aceste lucruri si chiar multe altele?

In ultimul timp au existat zvonuri despre rumegus fiind utilizat ca fibra de umplere in alimentele procesate. Ei bine, nu este chiar rumegus. Celuloza care este folosita in multe alimente procesate este pulbere sau pasta din lemn virgin si este tot mai frecventa. Desi nu este toxica, ne intrebam la ce este ea buna? Institutiile abilitate spun ca utilizarea acesteia in produsele alimentare este sigura. Industria alimentara clasifica celuloza din lemn ca fiind fibra . Singura limita de folosire a acesteia este de max 3,5%, in carne. In rest toate celelalte produse alimentare nu au limite pentru adaugarea de celuloza din lemn. Evident, profitul este ceea ce motiveaza in mod principal industria alimentara. Asa ca, prin utilizarea de celuloza in loc de alte ingrediente, sunt realizate economii de pana la 30%. La urma urmei, pretul ingredientelor alimentare este in continua crestere pe cand celuloza creste doar durata de garantie.

Produsele care folosesc celuloza se gasesc de la „junk food”, la produsele alimentare de pe rafturile supermarketurilor, si chiar pana la unele cunoscute alimente ecologice.celuloza lemn Industria alimentara si producatorii de celuloza fac publice virtutile de sanatate ale fibrelor de celuloza. Acestea le promoveaza ca pe produse "cu grasime mai scazuta" sau produse cu "fibre" . Ironia este ca, in unele cazuri, acest lucru chiar este adevarat. Utilizarea de celuloza pentru a inlocui uneori faina alba si grasimile trans sau uleiurile procesate ar aduce de fapt, anumite beneficii pentru sanatatea celor care au o alimentatie standard. Dar premisa de a livra produse lactate cu grasimi mai putine sau deloc si pe care le fac cremoase cu celuloza se bazeaza pe dezinformarea notiunilor de sanatate. Avem nevoie de grasimi bune, iar industria alimentara prin prelucrare este responsabila pentru eliminarea grasimilor bune (prea scumpe) si inlocuirea acestora cu grasimile ieftine toxice. Celuloza din lemn nu este toxica. Dar nu e nici mancare. Enzimele noastre nu pot digera celuloza. Da, noi toti trebuie sa avem o alimentatie bogata in fibre.

Legumele uscate, cerealele integrale, si cele mai multe alimente proaspete contin fibre vegetale. Painea proaspat coapta din cereale integrale de la o brutarie in care ai incredere contine de asemenea fibre naturale. Acestea sunt fibre care fac parte din alimente intregi, integrale. Bazandu-ne pe produsele alimentare ambalate ajungem sa obtinem mai multa nutritie pentru celulele noastre lingand ambalajul decat mancand alimentele. Deci, ramaneti la produse proaspete, produse in vrac precum cerealele, fructele si legumele proaspete. Pulpa bruta de lemn este gatita si transformata chimic intr-un praf pentru a separa celuloza de pulpa. Prelucrarea minima permite ca pulberea sa fie clasificata ca ecologica si poate astfel fi utilizata in produsele alimentare ambalate si clasificate organice sau etichetate cu "care contin ingrediente ecologice." Restul de celuloza modificata chimic este folosita in „alimentele junk” sau in alimentele standard de pe piata. Celuloza in lista de ingrediente este un chilipir.

Un alt termen folosit pentru celuloza de lemn este de celuloza microcristalina (MCC). Gel de celuloza si guma de celuloza sunt alte descrieri de celuloza din lemn. Un termen mai tehnic de celuloza carboximetilceluloza ar putea aparea pe o lista de ingrediente, de asemenea. Sunt unele companii, precum Kraft, care folosesc praf de celuloza minim modificat in branzeturile lor rase. Acest lucru se face pentru ca bucatile de branza sa stea legate impreuna. Alte firme precum General Mills (GM) sunt devotate acestor derivate din lemn. Ei folosesc celuloza din lemn in siropuri, inghetate, shake-uri, bazele pentru smoothie-urile (banana, mango, capsuni) betisoarele de mozzarella si in sosuri.

GM foloseste, de asemenea, celuloza in briose si in faina de turta de malai. Kellogg este o alta astfel de firma. Multe din produsele lor , mai ales cele vegetariene pe langa clatite si alte snacks-uri au partea lor de celuloza.

Forme sub care gasim celuloza in alimente :

1. agent de ingrosare, stabilizatori, amelioratori, agent de gelificare;

2. agent de control umiditate, stabilizator de spuma, reducerea absorbtiei de grasimi;

3. datorita vascozitatii sale si stabilitatii este utilizat pentru a imbunatati structura inghetatei dar cu parti de alginat de sodiu; etc

4. pentru gatit taitei in viteza, pentru a imbunatati produsul uniform, structura, usor de controlat , operare usoara;

5. se adauga la gem si unt de arahide;

6. la paine, prajituri, poate preveni umezeala si imbatranirea.

7. stabilizator pentru spuma de bere;

Acestea sunt doar cateva exemple . Asa ca citeste etichetele. Este posibil sa nu fii otravit, dar cu siguranta ca tu esti acela care mananca calorii goale, iar pe de alta parte nu prea este natural sa mancam derivate din lemn.

Like Share Share Tweet1908 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Stiati ca.....?

Etichete: alimente, ceai de musetel, celuloza, derivate din lemn, guma, rumegus,

Articole similare

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Uleiul esenţial pur de dafin, un ulei polivalent adjuvant in menţinerea sănătăţii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Cele 7 emotii principale si impactul lor asupra sanatatii

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului

Cum ameliorezi simptomele  herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Cum ameliorezi simptomele herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Nu mai arunca cojile de banane! Iata 5 feluri inedite de a le refolosi

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE