Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 5 combinatii alimentare pe care ar fi bine sa le eviti

5 combinatii alimentare pe care ar fi bine sa le eviti

Cand combini alimente diferite pot rezulta probleme, iar digestia nu este la fel de eficienta. O modalitate simpla de a gandi combinarea alimentelor este de a lua in considerare timpul necesar pentru digestie al fiecaruia dintre ele.

O modalitate simpla de a gandi combinarea alimentelor este de a lua in considerare conceptul de timp. Unele alimente au nevoie de o mai lunga perioada de timp pentru a fi digerate, iar altele trec prin corp destul de repede. In medie, un fruct dureaza de la 30 la 60 de minute pentru a fi digerat, legumele, cerealele, fasolea dureaza de la una la doua ore, carnea gatita si pestele dureaza cel putin trei sau patru ore, iar crustaceele au nevoie de patru pana la opt ore.

Cand combini alimente diferite pot rezulta probleme, iar digestia nu este la fel de eficienta. De exemplu, sa presupunem ca la o masa includem friptura si ananas ca desert. Deoarece ananasul este combinat cu proteine digestia este lenta, aceasta combinatie va sta cu orele in stomac, mult mai mult decat daca ar fi pe cont propriu. Ca rezultat, zaharurile din fructe fermenteaza si duc la balonare si gaze.

Multiple probleme vor deriva de aici. Daca mancarea putrezeste in stomac sau intestin, nu va avea loc o digestie eficienta, si nu absorbim toti nutrientii. "Ori de cate ori aveti fermentatie sau putrefactie, se pot crea gaze care sunt toxice si chiar cancerigene. Aceste gaze necesita energie, si alte organe trebuie sa lucreze mai greu pentru detoxifierea organismului.

Aceste toxine din sistem pot provoca, de asemenea, oboseala, iritabilitate, dureri de cap, si respiratie urat mirositoare, apoi mai tarziu, se poate ajunge la colita, inflamatie, constipatie, artrita, hipertensiune arteriala, si alte probleme neplacute. "

In cele din urma, cheia pentru combinatii bune sau rele este de ati asculta corpul si nu de a urma un set de reguli.

Mai jos sunt unele combinatii alimentare pentru a le testa, iar in cazul in care nu va priesc, luati in considerare evitarea lor:

1. Fructe in timpul mesei sau dupa masa

De ce? Fructele trec repede prin stomac si se digera in intestin. Cand combini fructe cu alimente care se digera mai greu, cum ar fi carnea, cerealele, si chiar fructele mici de apa, cu banane, fructe uscate si avocado, acestea raman prea mult timp in stomac si incep sa fermenteze, deoarece fructele intr-adevar actioneaza ca un zahar.

Doctorul Bhaswati Bhattacharya , consilier in sanatate holistica si medic in New York, este de acord. "Zaharurile nu sunt de fapt usor de digerat, deoarece acestea sunt grele si necesita “foc bun” pentru a le procesa. De aceea, fructele trebuie sa fie consumate singure." Bhattacharya adauga ca fructele (mai ales proaspete, de sezon) sunt, de asemenea, "alimente energetice care purifica si sunt complete ", iar daca le combinam cu proteine si carbohidrati acestea le iau din energia lor pura.

In schimb poti mananca fructe cu 30 - 60 de minute inainte de mese. Cand fructul este consumat singur, pe stomacul gol inainte de masa, se pregateste tractul digestiv pentru ceea ce va urma. Apa din fructe clateste si hidrateaza tractul digestiv, fibrele il curata si enzimile activeaza procesul chimic de digestie. De aceea, consumul de fructe face in primul rând tractul digestiv "mai capabil de a absorbi nutrienti." Dupa o masa copioasa insa, asteptati cel putin trei ore inainte de a mânca fructe.

Cel mai bine este sa manânci fructele singure intr-o monodieta, un fel de fruct la o masa,si aici vorbim in special de pepeni, deoarece acestia sunt bogati in zahar si enzime specifice. Daca doriti sa faceti corect combinatia de alimente, consumul unui singur fel de fructe este un prim pas.

2. Proteina animala cu amidon

Exemple:

De ce? Alder considera ca in cazul in care o proteina animala este mancata cu carbohidrati, cum ar fi carnea si o bucata de paine sau un cartof, diferite sucuri digestive vor anula eficacitatea celorlalte. "Proteina va putrezi si carbohidratii vor fermenta. Rezultatul va fi: gaz si flatulenta in sistem. "

Adaugarea de enzime specifice  proteinei si de enzime specifice carbohidratilor in acelasi spatiu si timp, practic face totul "necurat", spune Bhattacharya, dar ea recunoaste, de asemenea, ca organismul uman este potrivit pentru combinatii, cum ar fi fasole si orez, care fac o proteina sanatosa, completa. Orezul si fasolea au un efect sinergic.

Daca veti amesteca proteine animale cu amidonasele, consumati si legume cu frunze verzi pentru a minimiza efectele secundare negative.

3. Grasimile in combinatiile gresiteproteine combinatii

De ce? Grasimile au nevoie de sarurile biliare din ficat si vezica biliara pentru a putea fi digerate iar atunci cand sunt amestecate cu alte chimicale digestive pot provoca disconfort. De exemplu, cantitati mari de grasimi cu proteine incetinesc digestia, noteaza Donna Gates, autorul "Dieta Ecologie Corp (Hay House, 2011)".

Bhattacharya spune ca grasimile si uleiurile trebuie sa fie combinate in functie de “focul digestiv” al persoanei care le consuma. "De combinati alimente in mod corespunzator, grasimile construiesc un mic “foc” si alimentele sunt transportate la ficat mai bine", spune ea. "Grasimile sunt de evitat atunci cand “focul” este prea scazut in intestin."

Gates recomanda folosirea cantitatilor mici de grasimi, in special a uleiurilor organice, nerafinate, cum ar fi de masline sau de cocos. Ea, de asemenea, sugereaza ca avocado, semintele si nucile ar trebui sa fie combinate doar cu legume non-amidonoase. Ea recomanda intotdeauna o leguma cu frunze verzi cruda atunci cand mananci grasimi.

4. Lichidul la masa

Exemple:

De ce? Apa trece prin stomac in aproximativ 10 minute. Sucul dureaza 15 pâna la 30 minute. Orice lichid in stomac dilueaza enzimele si sucurile gastrice din organismul tau, iar organismul are nevoie de acestea pentru a digera proteinele, glucidele si grasimile.

In schimb, bea cat de multa apa doresti cu cel putin 10 minute inainte de a mânca. Dupa ce ai mâncat insa, asteapta aproximativ o ora pentru a bea lichide, sau chiar mai mult, dupa o masa mai complexa.

5. Doua surse concentrate de proteine

Exemple:

De ce? Proteinele au nevoie de o lunga perioada de timp pentru a se descompune si astfel ingreuneaza sistemul digestiv si epuizeaza energia. In Ayurveda, o combinatie de diferite tipuri de carne, sau carne cu peste trebuie evitata.

Este cel mai bine sa mâncati alimentele bogate in proteine ca si ultimul fel de mâncare la masa. Primul fel nu ar trebui sa fie compus din proteine, ci ar trebui inceputa masa cu legume sau verdeturi. Proteinele ar trebui sa constituie ultimul fel, astfel incat  focul digestiv si enzimele sa fie active la maximul lor.

Daca aveti de mancat doua surse de proteine concentrate impreuna, cel mai bine este sa le adaugati verdeturi si legume cât mai multe, cum ar fi ceapa, conopida, broccoli sau salata verde.

 

 

SURSE

http://www.care2.com/greenliving/5-food-combinations-to-avoid.html - proteine

#carbohidrati #combinatii #grasimi #combinatii alimentare

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 sfaturi despre sanatate pe care sa nu le urmezi niciodata
10 alimente bogate in colesterol si cum sa mentii un echilibru sanatos
Regimul alimentar si tratamente naturale pentru afectiunile biliare

Ce spun cititorii despre "5 combinatii alimentare pe care ar fi bine sa le eviti"

Alina24 April 2014 11:15Raspunde

Articolele sunt foarte interesante. Problemele vin din traducerea facuta fara sa se treaca ideile prin filtrul gandirii logice si unele greseli de scriere...

Cornel03 June 2016 01:13Raspunde

Un articol interesant dar foarte prost explicat ...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101