Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 10 motive pentru care ar trebui să mănânci vlăstari

10 motive pentru care ar trebui să mănânci vlăstari

Vlastarii sunt printre cele mai sanatoase alimente, dar nu multi oameni obisnuiesc sa le consume. Iata 10 motive pentru care este bine sa incluzi vlastarii in alimentatia ta zilnica:

1. Expertii estimeaza ca vlastarii contin de aproape 100 de ori mai multe enzime decat fructele si legumele crude. Enzimele sunt un tip de proteine care actioneaza ca si catalizatori pentru toate functiile corpului. Asimilarea vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor si a acizilor grasi din alimentele consumate ofera corpului elementele nutritionale de baza pentru ca fiecare proces sa actioneze mai eficient.

2. Calitatea proteinelor din fasole, nuci, seminte si cereale este mult mai buna cand acestea germineaza. Proteinele se modifica in timpul inmuierii si a germinarii, marindu-si valoarea nutritionala. Aminoacidul lizina, de exemplu, necesar in prevenirea herpesului si mentinerea sistemului imunitar sanatos creste semnificativ pe perioada procesului de germinare.

3. Continutul de fibre din fasole, nuci, seminte sau cereale creste semnificativ. Fibrele sunt esentiale in procesul de slabire. Acestea se leaga de grasimi si de toxine pentru a le elimina din corp, insa, in acelasi timp, ajuta grasimea din corp sa fie descompusa mai repede si eliminata, inainte de a fi absorbita de peretii intestinelor (principalul loc al asimilarii de nutrienti in sange).

4. Continutul de vitamine se mareste dramatic, mai ales in cazul vitaminelor A, B-uri, C si E. Continutul de vitamine din unele seminte, cereale, fasole sau nuci se mareste de pana la 20 de ori fata de valoarea initiala in doar cateva zile de germinare. Studiile arata ca, in perioada germinarii, vlastarii de fasole mung isi maresc vitamina B1 cu pana la 285 %, vitamina B2 cu pana la 515 %, iar niacina cu pana la 256 %.

Primăvară Verde Vie blog
 

5. Continutul de acizi grasi esentiali creste in procesul de germinare. Cei mai multi dintre oameni duc lipsa de acizi grasi esentiali pentru ca nu ii consuma atat de mult cat ar trebui. Consumul mai mare de vlastari mareste automat si aportul acestor nutrienti importanti.

6. In timpul germinarii, mineralele de leaga de proteine in seminte, cereale, nuci sau fasole, facandu-le mai usor de asimilat de corp. Acest lucru este valabil pentru mineralele alcaline cum sunt calciul, magneziul si altele care ajuta la mentinerea echilibrului in corp pentru pierderea in greutate si o mai buna sanatate.

7. Vlastarii sunt alimentul ideal si ii poti creste singur. Prin cresterea propriilor vlastari protejezi mediul, elimini pesticidele nedorite si alte chimicale care iti saboteaza eforturile de pierdere in greutate.

8. Energia pe care o contin in mod potential semintele, cerealele, nucile sau leguminoasele se elibereaza prin inmuiere si germinare.

9. Vlastarii sunt alcalini pentru corp. Multe boli, inclusiv cancerul, au fost asociate cu o aciditate excesiva in corp.

10. Vlastarii sunt ieftini. Multi oameni se folosesc de scuza ca produsele sanatoase sunt scumpe, insa, in acest caz, a manca sanatos este chiar ieftin.

 

SURSE

https://www.care2.com/greenliving/10-reasons-to-eat-sprouts.html

#enzime #germinare #proteine #vlastari

Ce au mai parcurs alti cititori...

Proteina utilizabila este cheia
Făina de năut - versatilă, fără gluten şi bogată în proteine
Mitul proteinelor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101