Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Proteina utilizabila este cheia

Proteina utilizabila este cheia

ViataVerdeViu) Enzimele sunt proteine compuse din amino-acizi, iar proteinele sunt prezente in toate lucrurile vii. Toate enzimele sunt proteine, dar nu toate proteinele sunt enzime. Cand mananci, enzimele descompun produsele alimentare in particul

Enzimele sunt proteine compuse din aminoacizi, iar proteinele sunt prezente in toate lucrurile vii. Toate enzimele sunt proteine, dar nu toate proteinele sunt enzime.

Cand mananci, enzimele descompun produsele alimentare in particule mici, care pot fi convertite in energie in organism. Aceasta descompunere alimentara este  necesara pentru a transforma mancarea in energie, altfel alimentele nedigerate nu sunt in masura sa transmita energia stocata in interiorul lor.
Enzimele digestive efectueaza descompunerea particulelor de alimente, astfel incat acestea sa poata fi usor transformate in energia esentiala necesara de catre toate partile corpului. Enzimele sunt singurele substante capabile sa digere alimentele. Fara enzime, am muri de foame.

Un beneficiu foarte important in a manca alimente crude, este faptul ca ele contin enzime. Acestea sunt substantele care ajuta organismul sa digere alimentele si se gasesc numai in alimentele vii, in hrana vie. Temperaturile ridicate ucid toate enzimele asa ca alimentele procesate, necesita un efort mult mai mare din partea ficatului pentru a le digera. Deci, elementul cheie aici este faptul ca enzimele trebuie sa provina dintr-o sursa vie. In cazul in care hrana noastra este moarta din cauza gatitului, atunci proteinele sunt denaturate si in mare masura inutilizabile.

Ce alimente vii contin proteine?

Avocado furnizeaza toti aminoacizii esentiali si contine 18 in total, plus 7 acizi grasi, inclusiv Omega 3 si 6. Fructele de avocado contin mai multe proteine decat laptele de vaca. Un mic avocado va oferi mai multe proteine mai usor de utilizat decat o friptura, deoarece proteinele gatite din carne sunt denaturate si in cea mai mare parte nu pot fi utilizate de ficatul nostru, organul care produce toate proteinele organismului nostru.

Avocado copt si proaspat, contine toate elementele de care avem nevoie pentru a construi proteine de cea mai inalta calitate in corpul nostru. Avocado este un fruct enzimatic-viu, el se claseaza ca sursa cea mai bogata si usor de digerat de grasimi si proteine dintre alimentele intregi.

Ce alte alimente vii mai contin proteine inafara de avocado ?

Din cei 22 de aminoacizi existenti in organism, doar 8 trebuie sa fie derivati din alimente, restul fiind sintetizati de corpul nostru. Toti cei 8 sunt disponibili din belsug in alimentele vegetale crude, in special verdeturi. Asa cum a sugerat si David Wolfe, "verdeturile sunt constructorii adevarati ai organismului" (p186, „Sistemul de scucces al dietei Mancarea soarelui”). proteine si enzime

Exemple de animale care construiesc musculatura enorma hranindu-se numai cu verdeturi includ: gorila, girafa, hipopotamul, elefantul, calul. Oamenii cred ca au nevoie de proteine din carne pentru a construi proteine de carne. In cazul in care ar fi fost adevarat, atunci vacile ar trebui sa manance carne pentru a obtine proteine. Proteina utilizabila este cheia. Gatitul denatureaza structura moleculara a proteinelor si permite crearea de radicali liberi, care distrug enzimele, aminoacizii si alte elemente celulare.

"Exista mai multe feluri de proteine, care pot fi practic impartite in doua grupe:
1. Primul grup se refera la proteinele structurale, care sunt principalele elemente constitutive ale organismelor noastre.
2. Al doilea grup mare de proteine acopera proteinele active biologic.

Toate enzimele cunoscute sunt proteine si pot sa apara in organism in cantitati foarte mici. Enzimele catalizeaza toate procesele din organism, care permit organismelor sa construiasca substante chimice, cum ar fi alte proteine, glucide, grasimi care sunt necesare pentru viata.

Cele mai multe dintre aceste reactii biochimice se produc in celule. Pe scurt, toate enzimele sunt proteine, dar nu toate proteinele sunt enzime. Daca o proteina poate cataliza o reactie biochimica, aceasta este o enzime "

Surse:

www.novozymes.com

http://www.livingnutrition.com

p186 „Sistemul de scucces al dietei Mancarea soarelui” – David Wolfe

#enzime #hrana vie #proteine #raw food

Ce au mai parcurs alti cititori...

Contul de enzime
Enzimele, cheia vitalitatii si a pierderii in greutate in mod natural
Filosofia dietei raw ( hrana vie )
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101